skip to Main Content

ΤΡΙΗΜΕΡΟ  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΜΕ  RAFTING, ZIP LINE & VIA FERRATA ΑΠΟ 120€ ΤΟ ΑΤΟΜΟ & ΔΩΡΟ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΔΕΝΤΡΟΣΠΙΤΟ

ΑΠΟ 22/9 ΕΩΣ 17/12 2023

Όταν η εκδρομή σας είναι στον Εθνικό Δρυμό Βίκου – Αώου και η διαμονή σας σε όμορφα δεντρόσπιτα δίπλα στο ποτάμι, υπάρχει περίπτωση να μην περάσετε καλά;
Κάτω ακριβώς απο τα δεντρόσπιτα, στο καθιστικό του καταφυγίου μας, το τζάκι είναι πάντα αναμμένο, και σας προσφέρει στιγμές ηρεμίας. Και το κερασμένο απο μας τσίπουρο, ρέει άφθονο!
– Άφιξη κάθε Τρίτη & Παρασκευή στην βάση , στο Μπουραζάνι, στην Κόνιτσα Ιωαννίνων. Τακτοποίηση στα δεντρόσπιτα, στα οποία μπορουν να διαμείνουν 4 ως 6 άτομα στο καθένα και τα οποία έχουν καλή θέρμανση, τουαλέτα και ντουζ. Τα παραχωρούμε σε παρέες 3 ως 6 ατόμων.
Για παρέες των 2 ατόμων, παραχωρούμε δωμάτια στο καταφύγιό (αν δεν έχουν κλείσει όλα τα δεντρόσπιτα, τα παραχωρούμε και για 2 άτομα) .
Είτε στα δεντρόσπιτα είτε στο καταφύγιο ( 3 τετράκλινα δωμάτια ), η διαμονή σας είναι ΔΩΡΕΑΝ. Είστε δηλαδή φιλοξενούμενοί . Το κόστος του προγράμματος είναι μόνο για τις δραστηριότητες.
Αν κάποιος διαμείνει σε ξενοδοχείο, με δική του χρέωση εννοείται, μπορεί να πάρει μέρος στο πρόγραμμά μας, με το ίδιο κόστος 

– την 2η μέρα θα πάμε στη via ferrata, στον Εθνικό Δρυμό, στη χαράδρα του Αώου , κάτω απο τη Μονή Στομίου στην Κόνιτσα. Θα περπατήσουμε συνολικά 9 χιλιόμετρα δίπλα στον ποταμό, αλλά θα περάσουμε και δυο γέφυρες φτιαγμένες με συρματόσχοινα. Ασφαλισμένοι φυσικά με ορειβατικά υλικά.
Στη μια απο τις δυο γέφυρες, ο Αώος περνάει πολλά μέτρα κάτω της, κρυστάλλινος κι εντυπωσιακός !
Εδώ όμως, στη μεγάλη γέφυρα της via ferrata, είναι και το τέλος της δικής μας εκδρομής, κι αφού επισκεφτούμε δίπλα τα όμορφα καταρρακτάκια του χείμαρρου Γράβου, θα ξαναμπούμε στο μονοπάτι για επιστροφή στην Κόνιτσα. Όποιος θέλει φυσικά, μπορεί να συνεχίσει μόνος του προς Μονή Στομίου, η οποία απέχει απο εδώ 35 περίπου λεπτά ανηφορικής διαδρομής. Αλλά αξίζει τον κόπο!
Η διάρκεια αυτής της εκδρομής είναι απο 4 ως 5 ώρες.
– 3η μέρα: Το πρωί, δίπλα απ΄το καταφύγιό μας, zip line (εναέριο πέρασμα σε συρματόσχοινο) επίσης ασφαλισμένοι με ορειβατική ζώνη.
Αμέσως μετά, ραφτινγκ στον Αώο ποταμό, μια διαδρομή περίπου 6 χιλιομέτρων, όπου δεν χρειάζεται εμπειρία για να συμμετέχετε. Αν η στάθμη του ποταμού το επιτρέπει, μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε κατάβαση με μονοθέσιο ή διθέσιο ραφτ, που είναι πιο συναρπαστικό.
Η μέρα πραγματοποίησης των δραστηριοτήτων, μπορεί να αλλάξει μέσα στο 3ημερο σας, επιλέγοντας την καλύτερη απο πλευράς καιρικών συνθηκών για την κάθε δραστηριότητα.
Κόστος: 120 €/άτομο
Περιλαμβάνει:
– τη διαμονή στα δεντρόσπιτα ή στο καταφύγιο για 2 βραδιές
– το εναέριο πέρασμα και την εκδρομή στη via ferrata
– τον εξοπλισμό των δραστηριοτήτων
– έμπειρους – διπλωματούχους συνοδούς
Στις οικογένειες (γονείς με ανήλικα παιδιά), η χρεωση είναι η εξής:
για τα 2 πρώτα άτομα, το κόστος ειναι 120 ευρώ ανα άτομο και για κάθε επιπλέον άτομο, 80 ευρώ.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν παιδιά απο 12 χρόνων.

Χρήσιμες πληροφορίες:
· Δίπλα  για φαγητό υπάρχει ταβέρνα, καθώς και το ξενοδοχείο «Μπουραζάνι».
· Η Κόνιτσα, στην οποία υπάρχει ότι χρειάζεστε (εστιατόρια, Τράπεζες, σούπερ μάρκετ, café, μπαράκια, Κέντρο Υγείας, Αστυνομία), απέχει με το αυτοκίνητο 12 χιλιομετρα καλού δρόμου απ΄το καταφύγιο.
· Στην περιοχή προσέρχεστε με δικό σας μέσο.

Απόσταση από την Αθήνα: 470 χλμ.  περίπου 5 ώρες & 15 λεπτά

Δείτε όλες τις προτάσεις για την Ήπειρο

Back To Top