Skip to content

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 01,08, 15, 22/07/2019, 05, 12, 19, 26/08/2019

ΒΕΡΟΝΑ,  ΠΑΝΤΟΒΑ, ΒΕΝΕΤΙΑ, ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ, ΜΟΝΤΕΚΑΝΤΙΝΙ ΤΕΡΜΕ, CINQUE TERRE,  ΠΙΖΑ,  ΛΟΥΚΑ, ΣΙΕΝΑ,  ΣΑΝ ΤΖΙΜΙΝΙΑΝΟ, ΜΙΛΑΝΟ, ΛΑΓΚΟ ΜΑΤΖΟΡΕ

Δώρο 3 γεύματα και η κρουαζιέρα στην Cinque Terre

 

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ –   ΒΕΡΟΝΑ – ΠΑΝΤΟΒΑ   

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση  για τη ρομαντική Βερόνα, την πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ, στις όχθες του ποταμού Αδίγη. Άφιξη και πανοραμική περιήγηση. Θα δούμε την κεντρική Πλατεία Μπρα, την περίφημη ρωμαϊκή Αρένα, και θα συνεχίσουμε για τις όμορφες πλατείες Ντελ Έρμπε και Ντέι Σινιόρι, που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτήρια, και φυσικά για το «αρχοντικό των Καπουλέτων» με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας.  Αργά το  απόγευμα άφιξη στην Πάντοβα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΠΑΝΤΟΒΑ –  ΒΕΝΕΤΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την πιο ρομαντική πόλη του κόσμου, τη Βενετία, χτισμένη πάνω σε 118 μικρά νησιά, που ενώνονται με 410 περίπου γέφυρες, και έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Από το Τρονκέτο, μεταφορά εξ ιδίων με βαπορέτο στην περιοχή Καστέλλο, όπου βρίσκεται η ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων και το Βυζαντινό Ινστιτούτο. Περνώντας από γραφικές γέφυρες και στενά σοκάκια, θα δούμε το επιβλητικό Παλάτσο των Δόγηδων, μια φαντασμαγορία από ροζ και λευκό μάρμαρο σε βενετσιάνικο-γοτθικό στιλ, και θα καταλήξουμε στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου, «το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης», όπως το χαρακτήρισε ο Ναπολέοντας. Εδώ βρίσκεται ο περίφημος Καθεδρικός του Αγίου Μάρκου, αριστούργημα βυζαντινής αρχιτεκτονικής, με εντυπωσιακά ψηφιδωτά, το καμπαναριό του (Καμπανίλε), ο Πύργος του Ρολογιού, η Μαρκιανή Βιβλιοθήκη και το περίφημο Μουσείο Καρέρ. Τέλος, θα επισκεφθούμε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής Murano. Χρόνος ελεύθερος και αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

  3η μέρα :  ΠΑΝΤΟΒΑ    – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ  ΤΕΡΜΕ 

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για τη Φλωρεντία, τη γενέτειρα της ιταλικής Αναγέννησης, πόλη που έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Στην περιήγησή μας θα δούμε την Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι με το Βαπτιστήριο του Αγίου Ιωάννη και τον αναγεννησιακό Καθεδρικό Ναό Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι. Συνεχίζοντας, θα κατέβουμε ως την Πιάτσα ντε λα Σινιορία, που στολίζει το σιντριβάνι του Ποσειδώνα και αντίγραφο του αγάλματος του Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου. Εδώ βρίσκεται το Παλάτσο Βέκιο, που στεγάζει σήμερα το Δημαρχείο της πόλης, και η Λότζα με αγάλματα σπουδαίων Φλωρεντίνων γλυπτών. Συνεχίζουμε για την περίφημη Πινακοθήκη Ουφίτσι, την ξακουστή και πολύ φωτογραφημένη γέφυρα Πόντε Βέκιο με τα αμέτρητα κοσμηματοπωλεία, και την Πιάτσα Ρεπούμπλικα, μία από τις κεντρικότερες πλατείες της Φλωρεντίας, με τη χαρακτηριστική αψίδα Αρκόνε και τα ιστορικά καφέ Gilli και Paszkowski. Χρόνος ελεύθερος για ψώνια στην αγορά του Σαν Λορέντζο ή επίσκεψη στο Παλάτσο Πίττι, την πολυτελή κατοικία των Μεδίκων. Αργά το απόγευμα μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο Μοντεκατίνι Τέρμε, μία από τις πιο κομψές λουτροπόλεις της Ιταλίας. Δείπνο και Διανυκτέρευση.

 4η μέρα: ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ ΤΕΡΜΕ  – ΣΙΕΝΑ – ΣΑΝ ΤΖΙΜΙΝΙΑΝΟ  

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Σιένα. Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη κεντρική πλατεία Πιάτσα ντελ Κάμπο, όπου δεσπόζει το μεσαιωνικό Δημαρχείο. Στην περιήγησή μας στα γραφικά καλντερίμια της πόλης, θα θαυμάσουμε τα μεσαιωνικά αρχοντικά, τις εκκλησιές και τον Καθεδρικό Ναό, αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου, ο οποίος θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα έργα τέχνης σε ολόκληρη την Ιταλία. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μεσαιωνικό Σαν Τζιμινιάνο. Οι Ψηλοί αγέρωχοι πύργοι μας καλωσορίζουν από μακριά δίνοντας στο Σαν Τζιμινιάνο μια παραμυθένια όψη, σχεδόν απίστευτη. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Μοντεκατίνι Τέρμε. Δείπνο και Διανυκτέρευση.

 5η μέρα: ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ   – Κρουαζιέρα στα χωρία της Cinque Terre

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για μία μαγευτική κρουαζιέρα στα  παραμυθένια Cinque Terre ( τα πέντε χωριά) που βρίσκονται σκαρφαλωμένα στα απόκρημνα βράχια της νότιας άκρης της Ιταλικής Ριβιέρας  στη Λιγουρική Θάλασσα. Η  περιοχή είναι μία  από τις πιο όμορφες της δυτικής Ιταλίας, και έχει ανακηρυχθεί από την Unesco Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Με κέντρο εξόρμησης την πόλη Λα Σπέτσια, θα επισκεφθούμε τα μεσαιωνικά χωριά Riomaggiore,  Manarola και  Monterosso όπου και  θα έχουμε χρόνο για γεύμα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε  τη Vernazza, που είναι ίσως και το ωραιότερο χωριό και θα έχουμε την ευκαιρία  να  κάνουμε  μία βόλτα στα όμορφα δρομάκια της και να  καταλήξουμε  στα ερείπια του κάστρου της με μία θέα που κόβει την ανάσα. Τέλος θα επισκεφθούμε το Portovenere χτισμένο στην άκρη της ιταλικής Ριβιέρας, πάνω σε μία βραχώδη χερσόνησο. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ  – ΠΙΖΑ  – ΛΟΥΚΑ  –   ΜΙΛΑΝΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση   για την ιστορική πόλη της Πίζας με τα μεσαιωνικά τείχη και τον ξακουστό Κεκλιμένο Πύργο της, καμπαναριό του Καθεδρικού Ναού της πόλης, που βρίσκονται μέσα στο «Πεδίο των Θαυμάτων», μαζί με το Βαπτιστήριο και το μνημειακό κοιμητήριο Κάμπο Σάντο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη μεσαιωνική Λούκα, γενέτειρα του Τζιάκομο Πουτσίνι. Στην εντός των τειχών περιήγησή μας στο ιστορικό κέντρο, θα δούμε μεταξύ άλλων τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μαρτίνου, το θέατρο Τζίλιο, την Πιάτσα ντελ Μερκάτο και Ανφιτεάτρο.

Αργά το απόγευμα άφιξη στο Μιλάνο στην οικονομική πρωτεύουσα τςη Ιταλίας. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

7η μέρα :ΜΙΛΑΝΟ – ΚΟΜΟ – ΛΑΓΚΟ ΜΑΤΖΟΡΕ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και  πανοραμική περιήγηση.  Θα  δούμε την Πιάτσα ντελ Ντουόμο που είναι η κεντρική πλατεία την πόλης και πήρε το όνομα της από τον επιβλητικό καθεδρικό ναό του Μιλάνου, ην Γκαλερία Βιτόριο Εμανουέλε Β’, που πήρε το όνομα της από τον πρώτο βασιλιά της ενωμένης Ιταλίας και την  Όπερα Λα Σκάλα ή αλλιώς η Σκάλα του Μιλάνου, είναι ένα από τα πιο γνωστά θέατρα όπερας του κόσμου και πήρε το όνομα της από την εκκλησία που βρισκόταν στην ίδια θέση, την Αγία Μαρία della Scala. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε  τη Λάγκο Ματζόρε (Μεγάλη Λίμνη), σημαντικός τουριστικός προορισμός και στις όχθες τις βρίσκονται αρκετά τουριστικά θέρετρα. Βρίσκεται στις νότιες Άλπεις, στα σύνορα Ιταλίας και Ελβετίας. Η λίμνη βρίσκεται στην Ιταλία στις περιφέρειες Πεδεμόντιο και Λομβαρδία και στο Ελβετικό καντόνι Τιτσίνο, με το  νησάκι Ίζολα Μπέλα, και το εντυπωσιακό μπαρόκ παλάτι της αριστοκρατικής οικογένειας των Μπορομέι, και την Ίζολα ντέι Πεσκατόρι (Νησί των Ψαράδων).Αργά το απόγευμα επιστροφή στο  ξενοδοχείο μας στο Μιλάνο.

 8η μέρα: ΜΙΛΑΝΟ  – ΒΕΡΟΝΑ  – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος ως την ώρα που θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο της Βερόνας για την πτήση της επιστροφής μας  στην Αθήνα.

                                                                         

                                                          Early Booking

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο         645 €                                  695 €                        

Τιμή σε μονόκλινο                         795 €                                  845 €                       

Παιδικό ( μέχρι 12 ετών)              595 €                                  645 €                        

Φόροι αεροδρομίων                     150 €                                  150 €                                    

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα  – Βερόνα –  Αθήνα με την Aegean Airlines.
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχείο 4*. ( Hotel Milano Padova, Grand Hotel Tettuccio Montecatini , Holiday Inn Milano ) ή παρόμοια.   
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά .
  • Τρία (3) δείπνα στο ξενοδοχείο στο Μοντεκατίνι Τέρμε.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Τοπικός  ξεναγός στη Φλωρεντία.
  • Κρουαζιέρα στη Cinque Terre.
  • Έμπειρο αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.
  • Μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά
  • Μια βαλίτσα μέχρι 23 κιλά

 Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων.
  • Βαπορέτο Βενετίας την ημέρα της ξενάγησης,
  • Είσοδοι σε μουσεία, σε αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα,  και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Checkpoint (25€)
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων το άτομο τη βραδιά ( Πάντοβα 2,85€, Μοντεκατίνι Τέρμε 1,40 €, Μιλάνο 2€ ).

 

Πτήσεις 

Αναχώρηση :   Α3  688  Αθήνα – Βερόνα          16.35       18.00

Επιστροφή   :   Α3 689   Βερόνα  – Αθήνα         18.45      21.520

Δείτε όλες τις προτάσεις για Ιταλία

Back To Top