Skip to content

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 3/6/2019

ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ-ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΑΡΙΔΑΙΑΣ-ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ-ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ-ΠΑΛΑΙΟΣ ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ-ΕΔΕΣΣΑ

1η ημέρα (Δευτέρα 3 Ιουνίου)

Θα αναχωρήσουμε στις 7:00 το πρωί και μετά από ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό, θα επισκεφθούμε τη νέα Μονή Σουμελά στο όρος Βέρμιο, κοντά στο χωριό Καστανιά της Βέροιας (υψόμετρο 1.300 μ. περίπου), όπου θα προσκυνήσουμε με ευλάβεια τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Αθηνιώτισσας, που θεωρείται έργο του Ευαγγελιστή Λουκά και προέρχεται από την παλαιά Μονή Σουμελά του Πόντου.

Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο χωριό Λουτράκι της Αριδαίας, κοντά στα φημισμένα Λουτρά Πόζαρ του Νομού Πέλλας, στους πρόποδες του όρους Βόρας (Καϊμακτσαλάν), λίγα χιλιόμετρα από τα Ελληνοσκοπιανά σύνορα, όπου ιαματικά θερμά νερά, με σταθερή θερμοκρασία 37⁰ C, αναβλύζουν από το βουνό και δημιουργούν ένα εντυπωσιακό τοπίο βουνού και δάσους.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος για περίπατο, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η ημέρα (Τρίτη 4 Ιουνίου)

Το πρωί θα μπορούμε να κάνουμε λουτροθεραπεία στις μικρές κλειστές πισίνες, στον καταρράκτη ή και στη μεγάλη πισίνα των Λουτρών Πόζαρ (το κόστος των οποίων επιβαρύνει τους λουόμενους και δεν συμπεριλαμβάνεται στο κόστος συμμετοχής στην εκδρομή) και αμέσως μετά να πάρουμε το πρωινό μας, ξεκινώντας έτσι ευχάριστα και συναρπαστικά την ημέρα μας. Προορισμός μας στη συνέχεια, η λίμνη Βεγορίτιδα, στην περιοχή της οποίας θα επισκεφθούμε τον οικισμό του Αγίου Παντελεήμονα όπου και θα γευματίσουμε σε επιλεγμένο εστιατόριο, με μοναδική θέα στις όχθες της λίμνης. Μετά το γεύμα θα κατευθυνθούμε στον παραδοσιακό διατηρητέο οικισμό του Παλαιού Αγίου Αθανασίου, που βρίσκεται κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο του όρους Βόρας (Καϊμακτσαλάν), για περίπατο και καφέ. Στη συνέχεια, επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η ημέρα (Τετάρτη 5 Ιουνίου)

Μετά το πρωινό μας, θα αποχαιρετήσουμε το Λουτράκι και τα Λουτρά της Αριδαίας και θα κατευθυνθούμε στην πόλη της Έδεσσας για να θαυμάσουμε τους περίφημους καταρράκτες της ενώ λίγο αργότερα θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και καφέ.

Το κόστος συμμετοχής στην εκδρομή 120€ περιλαμβάνει τις μετακινήσεις μας με το πούλμαν, δύο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο του Λουτρακίου της Αριδαίας, με πρωινό και ημιδιατροφή (δύο πρωινά – δύο δείπνα)

Δείτε όλες τις προτάσεις για τη Μακεδονία

Back To Top