Skip to content

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 27/10, 17/11 & 15/12/2022

ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ-ΠΡΑΜΑΝΤΑ-ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ-ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΝΕΜΟΤΡΥΠΑΣ-ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΟΙ-ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-Ι.Μ.ΚΗΠΙΝΑΣ-ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΚΟΥΙΑΣΑΣ-ΚΑΛΛΑΡΥΤΕΣ-ΣΥΡΡΑΚΟ-ΜΕΤΣΟΒΟ

1η μέρα: Αθήνα – Γεφύρι Άρτας – Λίμνη Ζηρού – Γεφύρι Πλάκας – Πράμαντα

Αναχώρηση από Αθήνα ώρα 07:00, μέσω της Γέφυρας του Ρίο και της Άρτας, με κατεύθυνση προς τα Τζουμέρκα. Στάση στην Άρτα στο ξακουστό γεφύρι της. Επίσκεψη στη μαγική λίμνη Ζηρού. Τα γαλαζοπράσινα νερά της λίμνης που περιτριγυρίζεται από κατάφυτο δάσος μαγεύουν τον επισκέπτη. Μύθοι και δοξασίες υφαίνουν τον ιστό της δημιουργίας της λίμνης Ζηρού. Ένα αλπικό τοπίο απαράμιλλής ομορφιάς που εκτείνεται σε έκταση 400 στρεμμάτων. Η λίμνη αποτελούσε λιμναίο σπήλαιο που η οροφή του κατέρρευσε πριν από 10.000 χρόνια περίπου! Μόνιμος κάτοικος της λίμνης η βίδρα, ενώ στα δάση που την περιβάλουν ζουν αρκετοί σκίουροι. Επίσκεψη στο μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι των Βαλκανίων το θρυλικό γεφύρι της Πλάκας. Το γεφύρι στήθηκε από την αρχή με την καθοδήγηση των καθηγητών και φοιτητών του Πολυτεχνείου. Συνεχίζουμε για τον παραδοσιακό οικισμό των Πραμάντων, το μεγαλύτερο χωριό της περιοχής, χτισμένο στους πρόποδες της Στρογγούλας. Τακτοποίηση στο πολυτελών προδιαγραφών ξενοδοχείο ANAVASIS MOUNTAIN RESORT 4*. Το βράδυ δείπνο.

2η μέρα: Καταρράκτης – Άγναντα – Σπήλαιο Ανεμότρυπας Πράμαντα – Μελισσουργοί – Αγ.Παρασκευή

Πρόγευμα με τοπικά προϊόντα και αρχίζουμε τις επισκέψεις μας βλέποντας έναν από τους πολλούς νερόμυλους που υπάρχουν στα Τζουμέρκα. Αφού δούμε τη νεροτριβή και τα μαντάνια στην Άγναντα συνεχίζουμε για τους επιβλητικούς δίδυμους καταρράκτες στο πανέμορφο ομώνυμο χωριό. Χρόνος για καφέ σε 1200μ. υψόμετρο με θέα τα γύρω βουνά,τον Άραχθο και τον Αμβρακικό κόλπο. Στη συνέχεια επίσκεψη στο καταπληκτικό σπήλαιο της Ανεμότρυπας με τις όμορφες λιμνούλες που σχηματίζονται από το ποτάμι που κυλάει μέσα του (έξοδα ατομικά). Περιήγηση στα Πράμαντα όπου βλέπουμε την εντυπωσιακή κεντρική εκκλησία Αγ. Παρασκευή και την πέτρινη βρύση «αράπης» σε μια από τις ωραιότερες πλατείες των Τζουμέρκων πίνοντας τον καφέ μας. Συνεχίζουμε την περιήγηση στην αετοφωλιά των Τζουμέρκων, τους γραφικούς Μελισσουργούς αγναντεύοντας από μακριά τον μεγαλύτερο καταρράκτη στα Βαλκάνια ύψους 330μ. Κλείνουμε την μέρα μας με προσκύνημα στο ιστορικό μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής, δίπλα στο κρησφύγετο του θρυλικού Κατσαντώνη, τον τόπο που δημιούργησε το πρώτο επαναστατικό του σώμα ο Καραϊσκάκης με τον Μπακόλα, τον χώρο προετοιμασίας για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων. Το μοναστήρι είχε λειτουργήσει από την αντίσταση και ως νοσοκομείο στην κατοχή από τους Γερμανούς. Το βράδυ δείπνο.

3η μέρα: Ι.Μ.Κηπίνας – Κουιάσα – Καλαρρύτες – Συρράκο

Πρόγευμα με τοπικά προϊόντα. Η μέρα μας αρχίζει με προσκύνημα στο εντυπωσιακότερο μοναστήρι της Ηπείρου που χτίστηκε το 1212 και είναι χτισμένο σε σπηλιά κατακόρυφου βράχου. Συνεχίζουμε για μια εύκολη παραποτάμια πεζοπορία στη μαγευτική Κουιάσα. Η διαδρομή κινείται στις άκρες του ποταμού Καλαρρύτικου αντικρίζοντας πέτρινο γεφύρι, λιμνούλες και καταρράκτες. Συνεχίζουμε για τους Καλαρρύτες, ‘Ίσως το πιο ανέπαφο στο χρόνο χωριό στην Ελλάδα. Οι Καλαρρύτες με τα πολλά γεφυράκια είναι ο τόπο καταγωγής του ιδιοκτήτη του διάσημου οίκου BVLGARI. Θα δούμε τον Ναό του Αγ.Νικολάου και αν σταθεί δυνατό το ιδιωτικό λαογραφικό μουσείο Γκολφινοπούλου καθώς και το μουσείο αργυροχρυσοχοΐας. Αργότερα θα γνωρίσουμε το Συρράκο με την καταπληκτική αρχιτεκτονική, ένα από τα ομορφότερα χωριά της Ελλάδος. Αν σταθεί εφικτό θα δούμε το λαογραφικό μουσείο στο πατρικό του ποιητή Κώστα Κρυστάλλη. Χρόνος για γεύμα και περίπατο. Επιστροφή στις ανέσεις του ξενοδοχείου μας. Το βράδυ δείπνο.

4η μέρα: Πράμαντα – Ελληνικό – Μέτσοβο – Αθήνα

Πρόγευμα με τοπικά προϊόντα και αναχωρούμε από τα Πράμαντα για επίσκεψη στο χωριό Ελληνικό το οποίο κοσμείται με έργα σύγχρονης τέχνης του Θεόδωρου Παπαγιάννη. Επίσκεψη στο μουσείο με τα υπέροχα γλυπτά (έξοδα ατομικά) και συνεχίζουμε για το Μέτσοβο. Χρόνος για καφεδάκι και επιστρέφουμε στην Αθήνα μέσω Καλαμπάκας. Άφιξη το βράδυ.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
Διαμονή στο πολυτελών προδιαγραφών ANAVASIS MOUNTAIN RESORT 4* στα Πράμαντα Ιωαννίνων
Πρωινό με τοπικά προϊόντα και δείπνο σερβιριστό καθημερινά (ημιδιατροφή)
Αρχηγός/Συνοδός

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων. Η σειρά των εκδρομών – επισκέψεων ενδέχεται να αλλάξει χωρίς να παραλειφθεί κάποια από αυτές.

Δείτε όλες τις προτάσεις για οργανωμένες εκδρομές

Back To Top