Skip to content

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 27/12/2023

ΜΕΤΣΟΒΟ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ  – ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ – ΦΑΡΑΓΓΙ ΒΙΚΟΥ – ΜΕΤΕΩΡΑ -ΤΡΙΚΑΛΑ – ΜΥΛΟΣ ΞΩΤΙΚΩΝ

1η μέρα: Αθήνα – Μέτσοβο – Ιωάννινα

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί. Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για το Μέτσοβο μέσω της κρεμαστής γέφυρας του Ρίου Αντιρρίου. Το μεσημέρι επισκεπτόμαστε το Μέτσοβο, μια ορεινή κωμόπολη της Πίνδου, κτισμένο πάνω στα ερείπια της αρχαίας πόλης Τύμφη. Το Μέτσοβο διαθέτει ένα πλήθος μονών και εκκλησιών, πολλά από αυτά αυθεντικά Βυζαντινά μνημεία τεραστίου κάλλους και σημασίας που αποτελούν στολίδι για την περιοχή. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό. Το απόγευμα αναχωρούμε για την πόλη των Ιωαννίνων, η πόλη των θρύλων και των παραδόσεων, είναι κτισμένη στην όχθη της λίμνης Παμβώτιδας, σε υψόμετρο 480 μ. Μεταφορά στο πολυτελές ξενοδοχείο, στο κέντρο της πόλης, που θα μας φιλοξενήσει για το τριήμερό μας, τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο – διανυκτέρευση .

2η μέρα: Μουσείο Βρέλλη – Nησάκι λίμνης Ιωαννίνων – Κάστρο

Μετά το πρωινό ακολουθεί επίσκεψη στο Μπιζάνι, το μοναδικό στην Ελλάδα Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων, του φημισμένου Ηπειρώτη γλύπτη Παύλου Βρέλλη (προαιρετική είσοδος). Έπειτα από τον μώλο της λίμνης Παμβώτιδας, θα περάσουμε απέναντι με βαρκάκια (προαιρετική είσοδος) στο νησάκι όπου βρίσκεται το σπίτι/μουσείο του Αλή Πασά για να δούμε τον οντά με τις τρύπες των όπλων που σκότωσαν τον Αλή. Επιστροφή το μεσημέρι στην πόλη όπου θα επισκεφθούμε τον χώρο του κάστρου και θα θαυμάσουμε το Τζαμί Ασλάν το Βυζαντινό μουσείο και την παλιά πόλη. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό στην πόλη. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο – διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Ζαγοροχώρια (Τσεπέλοβο – Μονοδένδρι)

Μετά το πρωινό αναχώρηση για δύο από τα πιο όμορφα χωριά του Ζαγορίου, με πρώτη στάση στο Τσεπέλοβο για καφέ και βόλτα, ενώ στη συνέχεια, θα καταλήξουμε στο Μονοδένδρι, χαρακτηριστικό χωριό του Ζαγορίου, με τα πέτρινα σπίτια του, κτισμένα με την παραδοσιακή Ζαγορίτικη αρχιτεκτονική. Στο Μονοδένδρι, θα παραμείνουμε για φαγητό και φυσικά για να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία, με μια μικρή πεζοπορία, να φτάσουμε στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής. Από τον μικρό εξώστη της, μας περιμένει ένα θέαμα που κόβει την ανάσα, κοιτάζοντας το συγκλονιστικό φαράγγι του Βίκου αλλά και την κοιλάδα του ποταμού Βοϊδομάτη. Αργότερα, επιστροφή στο ξενοδοχείο και το απόγευμα ελεύθεροι για βόλτα στην γιορτινή πόλη. Έπειτα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Μετέωρα – Τρίκαλα (Μύλος των Ξωτικών) – Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση για τα Μετέωρα τα οποία δεσπόζουν επιβλητικά στην Καλαμπάκα μεταξύ των βουνών Κόζιακα και Αντιχασίων. Τα Μετέωρα που έχουν χαρακτηριστεί το δεύτερο Άγιον Όρος συνεχίζουν τη μοναστική παράδοση εδώ και έξι περίπου αιώνες. Θα έχουμε την δυνατότητα να επισκεφθούμε την μονή του Αγίου Στεφάνου και έπειτα να συνεχίσουμε για τα Τρίκαλα, την πόλη που χωρίζει στα δύο ο Ληθαίος ποταμός. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο του Μύλου των Ξωτικών, μια ιστορία που θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους σε έναν κόσμο παραμυθένιο και μαγικό που όμοιό του δεν υπάρχει. Φαγητό σε ένα από τα γραφικά ταβερνάκια. Στη συνέχεια παίρνουμε το δρόμο επιστροφής. Άφιξη αργά το απόγευμα στην Αθήνα.

Περιλαμβάνονται:
Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν
Διαμονή στο GRAND SERAI 5* ή στο ΒΥΖΑΝΤΙΟ HOTEL 3*
Πρωινό εντός των ξενοδοχείων σε μπουφέ
Δείπνο – Σερβιριστό Μενού 4 πιάτων ή Μπουφέ (χωρίς ποτά) – επιλογής του ξενοδοχείου – στο κεντρικό εστιατόριο του ξενοδοχείου «ΓΙΑΣΕΜΙ» μόνο στο ξενοδοχείο GRAND SERAI.
Αρχηγός / Συνοδός
Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών
Φ.Π.Α.
Δεν περιλαμβάνονται:
Φόρος διανυκτέρευσης € 4 / δωμάτιο / διανυκτέρευση για τα ξενοδοχεία 5* και ο φόρος διανυκτέρευσης € 1,50 / δωμάτιο / διανυκτέρευση για τα ξενοδοχεία 3*
Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
Ό,τι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό
Γεύματα και δείπνα εκτός ξενοδοχείου

  • Στο Grand Serai Hotel στις τιμές περιλαμβάνεται και ημιδιατροφή
  • Στο Βυζάντιο Hotel στις τιμές περιλαμβάνεται και πρωινό

Δείτε όλες τις προτάσεις για οργανωμένες εκδρομές

Back To Top