Skip to content

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 18, 24, 30/07, 05, 13/08/2019

ΚΡΑΣΟΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΜΟΖΕΛΑ- ΤΡΙΕΡ- ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ- ΚΡΑΣΟΧΩΡΙΑ ΑΛΣΑΤΙΑΣ- ΚΟΛΜΑΡ- ΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ- ΧΑΪΔΕΛΒΕΡΓΗ

Ένα ταξίδι κατά μήκος των κοιλάδων των δυο μεγάλων ποταμών. Μεσαιωνικά κάστρα, παλιές Ρωμαϊκές πόλεις, ευωδιαστά δάση, πανέμορφα χωριά χαμένα μέσα στους σημαντικότερους  αμπελώνες της κεντρικής Ευρώπης, που θα σας μεταφέρουν νοερά αιώνες πίσω…

 Δώρο η κρουαζιέρα στο Ρήνο

1η μέρα: Αθήνα – Φρανκφούρτη – Χαϊδελβέργη – Στρασβούργο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Φρανκφούρτη. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τη Χαϊδελβέργη, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στο πεζοδρομημένο ιστορικό της κέντρο με τις όμορφες πλατείες και τις υπαίθριες αγορές, τις ενδιαφέρουσες εκκλησίες, όπως των Ιησουϊτών και του Αγίου Πνεύματος και κτίρια με Μπαρόκ αρχιτεκτονική. Συνεχίζουμε για το Στρασβούργο, άφιξη στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Στρασβούργο

Πρωινό στο ξενοδοχείο και πανοραμική περιήγηση στην πρωτεύουσα του Ευρωκοινοβουλίου, που είναι χτισμένη στη δυτική όχθη του Ρήνου και διασχίζεται από τον ποταμό Ιλ. Θα επισκεφθούμε το ιστορικό κέντρο της πόλης όπου δεσπόζει ο επιβλητικός Καθεδρικός ναός με ύψος 142μ., ένας από τους 6 υψηλότερους στον κόσμο, με το Αστρονομικό Ρολόι στο εσωτερικό του. Θα περιπλανηθούμε στην περιοχή με τα γραφικά στενά που είναι γνωστή ως «μικρή Γαλλία», με τα ξύλινα σπιτάκια, τα αμέτρητα γεφύρια και τα λουλουδιασμένα μπαλκόνια. Απόγευμα ελεύθερο.

3η μέρα: Μπάντεν Μπάντεν – Φράιμπουργκ

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για το Μπάντεν Μπάντεν, που βρίσκεται επίσης στον Μέλανα Δρυμό και είναι ένα από τα πιο πολυτελή κέντρα λουτροθεραπείας της Ευρώπης. Επόμενος σταθμός μας το γραφικό Φράιμπουργκ. Στην πανοραμική περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης θα δούμε τον εντυπωσιακό Καθεδρικό ναό του 13ου αιώνα, χαρακτηριστικό δείγμα Ρωμανικού και Γοτθικού ρυθμού, και το ιστορικό Κάουφχαους του 16ο αιώνα. Η βόλτα θα ολοκληρωθεί στο Δημαρχείο, απ’ όπου ξεκινά ένα μοναδικό σύμπλεγμα καναλιών και στενών πλακόστρωτων οδών με παραδοσιακά εστιατόρια που φημίζονται για τις τοπικές λιχουδιές από κυνήγι, αριστοκρατικά καφενεία και μπιραρίες. Επιστροφή στο Στρασβούργο και στο ξενοδοχείο , διανυκτέρευση.

4η μέρα: Έγκισεμ (Eguisheim) – Κολμάρ – Ρίκβιρ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αμέσως αναχωρούμε για το γραφικό χωριό Έγκισεμ (Eguisheim), στη βορειο-ανατολική Γαλλία, με την απερίγραπτη ομορφιά. Βρίσκεται «απλωμένο» γύρω από ένα φρούριο του 8ου αιώνα και έχει αλλάξει ελάχιστα τους τελευταίους πέντε αιώνες. Το χωριό οχυρώθηκε για πρώτη φορά το 1257 και το 16ο αιώνα κατασκευάστηκαν στενά πέτρινα σοκάκια σε κύκλους, δίνοντας στο Eguisheim μοναδικό χαρακτήρα. Το κλίμα της περιοχής είναι ιδανικό για αμπελοκαλλιέργεια, έτσι οι περισσότεροι κάτοικοί του είναι αμπελουργοί και τα σπίτια τους τα χρησιμοποιούν σαν κελάρια και μαγαζιά όπου οι πολυάριθμοι τουρίστες μπορούν να γευτούν ή και να αγοράσουν το κρασί τους. Συνεχίζουμε για το Κολμάρ, το «στολίδι της Αλσατίας», που βρίσκεται στο δρόμο του κρασιού. Θα περιηγηθούμε στο ιστορικό του κέντρο, που κυριαρχείται από παραδοσιακά σπίτια χτισμένα στις όχθες του ποταμού Λάουχ. Θα δούμε το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό αφιερωμένο στον Άγιο Μαρτίνο, όπως επίσης και μικρές πανέμορφες πλατείες με ενδιαφέρουσες υπαίθριες αγορές. Ελεύθερος χρόνος στο πιο όμορφο σημείο της παλαιάς πόλης, τη «Μικρή Βενετία», που χαρακτηρίζεται από κανάλια, περίτεχνες γέφυρες, αριστοκρατικά καφέ και εστιατόρια. Μη λησμονήσετε να φωτογραφηθείτε με φόντο την Οικία Πφίστερ, που κατασκευάστηκε γύρω στα 1537 και αποτελεί δείγμα Γερμανικής Αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής. Επόμενος σταθμός μας το χωριό Ρίκβιρ. Ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός, κυρίως λόγω της αρχιτεκτονικής των κτιρίων του 16ου αιώνα, που μοιάζουν ανέπαφα, και των τειχών που το περιβάλλουν. Επιστροφή στο Στρασβούργο.

5η μέρα: Στρασβούργο – Νανσί – Τριέρ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την Νανσί, ιστορική πόλη και πρωτεύουσα του νομού Μερτ-ε-Μοζέλ, ενός εκ των τεσσάρων στην περιφέρεια της Λωρραίνης στη Γαλλία, της οποίας είναι πολιτιστική πρωτεύουσα. Πρόκειται για τη γενέτειρα της Ιωάννας της Λωρραίνης και υπάρχει άγαλμα προς τιμή της. Βρίσκεται επί του ποταμού Μερτ και κατά τον 9ο αιώνα αποτελούσε κάστρο και έδρα των Δουκών της Λωρραίνης. Συνεχίζουμε για την Τριέρ. Άφιξη και πρώτη γνωριμία με την αρχαιότερη Γερμανική πόλη. Οι γέφυρες του Μοζέλα θα μας δώσουν την ευκαιρία να επισκεφθούμε μερικά από τα σημαντικότερα Ρωμαϊκά μνημεία, όπως την Πόρτα Νίγκρα, το αρχαίο αμφιθέατρο, τα λουτρά κ.ά. Μια επίσκεψη σε έναν από τους σπουδαιότερους Καθεδρικούς της χώρας, πέρασμα από την κεντρική πλατεία της αγοράς με τα κτίσματα εποχής, καθώς και το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Κάρολος Μαρξ θα ολοκληρώσουν την εικόνα μας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος και διανυκτέρευση.

6η μέρα: Τριέρ – Κρασοχώρια του Μοζέλα – Κρουαζιέρα στον Ρήνο – Φρανκφούρτη – Αθήνα

Πρωινό και επιβίβαση στο πούλμαν για να ακολουθήσουμε την κοιλάδα του Μοζέλα, μία από τις πλέον γνωστές κρασοπαραγωγούς περιοχές της Γερμανίας. Μικρά χωριουδάκια με τα χαρακτηριστικά σπίτια της περιοχής, όπως το Μπούργκεν, το Μίντεν, το Κόεμ, κατάφυτες κοιλάδες και αμπελώνες κατά μήκος του ποταμού θα μας συνοδεύσουν μέχρι να φθάσουμε στο διασημότερο κρασοχώρι της περιοχής, το Μπερνκάστελ, με τα ομώνυμα εξαιρετικής ποιότητας κρασιά. Το Bernkastel-Kues βρίσκεται στην κοιλάδα του Μοζέλα και είναι ένα ελκυστικό χωριουδάκι που τραβά την προσοχή όλες τις εποχές του χρόνου, τόσο ντόπιων όσο και ξένων, που εδώ βρίσκουν μερικές από τις ωραιότερες εικόνες της επαρχιακής Γερμανίας. Γνωστό και ως το «Μεσαιωνικό μαργαριτάρι» του Μοζέλα, το χωριό αυτό χωρίζεται σε δύο τμήματα, τα οποία ενώνονται με μια γέφυρα! Συνεχίζουμε για τον Ρήνο, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μια κρουαζιέρα στον ποταμό και συγκεκριμένα στο κεντρικό τμήμα του (δώρο του γραφείου μας), απολαμβάνοντας μια τεράστια κοιλάδα διάσπαρτη από αμπέλια και Μεσαιωνικά κάστρα και το βράχο της μυθικής Λορελέι στη μέση της κοιλάδας, η οποία βρίσκεται υπό την προστασία της UNESCO. Αργά το απόγευμα άφιξη στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα.

 

Κόστος  κατ’ άτομο
Αναχωρήσεις Early Booking Δίκλινο Μονόκλινο Παιδί
18, 24, 30/07, 05, 13/08 695€ 745€ +170€ 595€

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Φρανκφούρτη – Αθήνα με τη Lufthansa
  • 5 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* (4 Στρασβούργο, 1 Τριέρ)
  • Πρωινό καθημερινά
  • Μεταφορές , όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
  • Κρουαζιέρα στο Ρήνο δώρο 
  • Έμπειρος συνοδός 
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτικής ασφάλιση έως 75 ετών

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων  150€
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο

 Πτήσεις με Lufthansa:

Από Προς Ώρα αναχώρησης Ώρα Άφιξης Αριθμός Πτήσης
Αθήνα Φρανκφούρτη 06.10 08.15 LH 1285
Φρανκφούρτη Αθήνα 20.45 00.25 LH 1284

 

Τα ξενοδοχεία μας ή παρόμοια:

Τριέρ : Vienna House Trier 4*

Στρασβούργο :  Hilton Strasbourg 4*

  

Γενικές σημειώσεις:

  1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
  2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
  3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων .
  4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
  5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.

Δείτε όλες τις προτάσεις για Γαλλία και Γερμανία

Back To Top