Skip to content

ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΕ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 03/05/2024 

ΠΟΛΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ –  ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ – ΚΑΝΟΝΙ – ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ

1η Ημέρα, 03/05/24 Μεγάλη Παρασκευή: AΘΗΝΑ – ΚΕΡΚΥΡΑ – ΕΠΙΤΑΦΕΙΟΣ

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο Σύνταγμα, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για Κέρκυρα μέσω Ρίου – Αντιρρίου – Ηγουμενίτσας. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας & ελεύθερος χρόνος . Το βράδυ για όσους το επιθυμούν θα υπάρξει μεταφορά στην πόλη για να παρακολουθήσουμε την περιφορά του Επιταφίου. Δείπνο σε πλούσιο μπουφέ με νηστίσιμες και αρτύσιμες επιλογές και διανυκτέρευση.

2η Ημέρα, 04/05/24 Mεγάλο Σάββατο: ΕΘΙΜΟ ΤΩΝ ΜΠΟΤΙΔΩΝ – ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πρωινό σε μπουφέ και μετάβαση στην πόλη για να παρακολουθήσουμε την Λιτανεία του Αγίου Σπυρίδωνα. Η λιτανεία ξεκινά στις 09:00 το πρωί ενώ ταυτόχρονα γίνεται και η περιφορά του επιταφίου σε αντίθεση με όλα τα άλλα μέρη της Ελλάδας, την οποία συνοδεύει η ξακουστή φιλαρμονική της Κέρκυρας παίζοντας μουσικές από τη Marcia Funebre (επιτάφιος πορεία) την Hρωική του Beethoven και το Calde Lacrime του Michelli. Κατά τις 11:00 ο θρήνος του επιταφίου δίνει τη θέση του στην χαρά και ο κόσμος μαζεύεται στη Σπιανάδα και στο Λιστόν για να απολαύσει ένα από τα πιο εντυπωσιακά έθιμα του Πάσχα στη χώρα μας, τους Μπότηδες. Με το σήμα της πρώτης Ανάστασης οι κάτοικοι πετούν τεράστια πήλινα κανάτια γεμάτα νερό από τα μπαλκόνια τους, ένα έθιμο με μακρά ιστορία που χάνεται στην εποχή της Ενετοκρατίας. Και πλέον οι μελωδίες της φιλαρμονικής αλλάζουν «χρώμα» παίζοντας χαρμόσυνα εμβατήρια. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος για καφέ και φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση και το βράδυ κοντά στο ξενοδοχείο μας, σε κατανυκτική ατμόσφαιρα θα παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη λειτουργία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας όπου θα ακολουθήσει Αναστάσιμο δείπνο με την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα και πολλές ακόμα λιχουδιές. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα, 05/05/24 Κυριακή του Πάσχα: ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΓΕΥΜΑ – ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ – ΚΑΝΟΝΙ – ΠΟΛΗ

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε το ψήσιμο του οβελία, τις εκδηλώσεις του ξενοδοχείου με μουσική, τον μπουφέ και το Πασχαλινό γεύμα, με παραδοσιακή μουσική. Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για το Κανόνι και το Ποντικονήσι, μια μικρή βραχονησίδα με ιδιαίτερο σχήμα, από τα πιο δημοφιλή και γνωστά τουριστικά αξιοθέατα της Κέρκυρας. Επίσκεψη στη Μονή Βλαχερνών και θα καταλήξουμε στην Πλατεία Σπιανάδα, στο κέντρο της πόλης. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

4η Ημέρα, 06/05/24 Δευτέρα του Πάσχα: ΚΕΡΚΥΡΑ – ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το λιμάνι της Κέρκυρας, για να ξεκινήσει το ταξίδι της επιστροφής μας στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση. Άφιξη νωρίς το βράδυ.

Περιλαμβάνονται:
Τρείς διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Νasos Hotel & Resort 3*.
Νηστίσιμο δείπνο σε πλούσιο μπουφέ.
Αναστάσιμο δείπνο σε μπουφέ με την παραδοσιακή μαγειρίτσα.
Πασχαλινό γεύμα με οβελία στην σούβλα και άλλα εδέσματα σε μπουφέ με συνοδεία μουσικής.
Μεταφορές περιηγήσεις – ξεναγήσεις βάση προγράμματος με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο.
Εισιτήρια καραβιού Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα.
Αρχηγός εκδρομής
Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
Φ.Π.Α
Δεν περιλαμβάνονται:
Είσοδοι σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους.
Ό,τι δεν αναγράφετε στο ανωτέρω πρόγραμμα ή αναφέρετε έως προαιρετικό.
Το τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση με κόστος 3,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

Οι ανωτέρω τιμές είναι για έγκυρες κρατήσεις με προκαταβολή έως 30/03. Μετά το τέλος του early booking θα υπάρξει αύξηση τιμών περίπου 7%.

 

Δείτε όλες τις προτάσεις για οργανωμένες εκδρομές

Back To Top