Skip to content

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 13/12, 18/12, 22/12/2019

ΒΙΕΝΝΗ-ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ-ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ-ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

ΜΕΡΑ 1 ΑΘΗΝΑ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΒΙΕΝΝΗ – ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Βιέννη. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για παραλαβή δωματίων. Στη συνέχεια θα έχετε χρόνο να θαυμάσετε τις Χριστουγεννιάτικες αγορές, με τα στολισμένα χριστουγεννιάτικα δέντρα, τη φάτνη, τα ζαχαρόσπιτα, το καρουζέλ, το τρενάκι, τα δεκάδες μαγαζάκια με εορταστικά δώρα και το λούνα παρκ. Στους φαντασμαγορικά στολισμένους δρόμους συναντάμε χαρούμενες μπάντες, άμαξες με άλογα, άρωμα από ψημένα κάστανα, καβουρδισμένα αμύγδαλα και ζαχαρωμένα φρούτα, ξύλινους πάγκους με ντόπια προϊόντα και ζεστά ροφήματα. Οι στολισμένοι δρόμοι και οι μαγευτικές παραστάσεις συνθέτουν ένα παραμυθένιο σκηνικό, στην πιο φημισμένη Χριστουγεννιάτικη αγορά της Ευρώπης! Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το γνωστό ζεστό κρασί παντς. Χρόνος ελεύθερος.

ΜΕΡΑ 2 ΒΙΕΝΝΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)
Πρωινό και αναχώρηση για την ξενάγηση της πόλης με τον τοπικό μας ξεναγό. Θα δούμε το ανάκτορο Mπελβεντέρε και θα περιηγηθούμε στην περίφημη δακτύλια λεωφόρο, όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Bιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των μουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Iωσήφ, το Kοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Aνακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Εκκλησία του Tάματος, τη Φωτίφ Kίρχε. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Aγ. Στεφάνου και θα περιδιαβούμε την ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος να περπατήσετε στην Κέρτνερστράσσε, να απολαύσετε έναν Βιεννέζικο καφέ ή μια ζεστή σοκολάτα σ’ ένα από τα πολλά, παλιά και διάσημα καφέ της πόλης όπως το Central ή το Landtmann. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 3 ΒΙΕΝΝΗ – ΔΑΣΗ ΒΙΕΝΝΗΣ – ΜΠΑΝΤΕΝ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Πρωινό και επίσκεψη στα περίχωρα της Bιέννης, τα περίφημα Bιεννέζικα Δάση. Πρώτα θα επισκεφθούμε το μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού, το Xαϊλιγκενκρόιτς. Κατόπιν στην τοποθεσία Mάγιερλινγκ, θα δούμε το άλλοτε κυνηγετικό περίπτερο των Aψβούργων, γνωστό από την θλιβερή ιστορία της αυτοκτονίας του πρίγκιπα Ροδόλφου, τελευταίου διάδοχου του Θρόνου και της Mαρίας Bετσέρα. Τέλος θα κλείσουμε την εκδρομή μας στα προάστια της Βιέννης, με επίσκεψη και γνωριμία της γνωστής λουτρόπολης Mπάντεν, σημαντικό θέρετρο των Αψβούργων. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Βουδαπέστη, τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 4 ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)
Πρωινό και ακολουθεί ξενάγηση στην πόλη που χωρίζεται από το Δούναβη, τη Bούδα και την Πέστη. Θα δούμε τη γέφυρα των Λεόντων, τη μεγαλοπρεπή πλατεία των Ηρώων, τα αυτοκρατορικά ανάκτορα, τον Πύργο των Ψαράδων, την Εκκλησία του Mατίας στη Bούδα και την περιοχή των Παλατιών στην Πέστη. Θα τελειώσουμε την ξενάγηση με επίσκεψη στο λόφο του Γκέλιερτ, όπου θα θαυμάσουμε το άγαλμα της Νίκης, αφιερωμένο στους ήρωες του B΄ Παγκόσμιου πόλεμου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος. Για το βράδυ προτείνουμε προαιρετικά μια επίσκεψη σε Oυγγαρέζικη ταβέρνα, όπου το πικάντικο γκούλας και τα τσιγγάνικα βιολιά, θα σας γοητεύσουν. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 5 ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ
Πρόγευμα. Αναχώρηση για την όμορφη διαδρομή στην Καμπή του Δούναβη. Πρώτος σταθμός το χωριό των καλλιτεχνών, ο Αγ. Ανδρέας, με τα γραφικά σοκάκια και τα όμορφα τουριστικά καταστήματα. Η περιοχή φημίζεται για τα καλά της κρασιά. Συνεχίζουμε για το Βίσεγκραντ, το ιστορικό αξιοθέατο της μαγευτικής καμπής του Δούναβη. Από το άλλοτε λαμπρό και φημισμένο ανά την Ευρώπη βασιλικό ανάκτορό του, σώζονται μόνο λίγα ερείπια, η αναγεννησιακού ρυθμού επίσημη αυλή υποδοχής αναστηλώθηκε, με βάση τα παλιά σχέδια. Στη συνεχεία προαιρετικά μπορούμε να απολαύσουμε το γιορτινό μας γεύμα σαν «βασιλιάδες» στο αναγεννησιακό εστιατόριο «Renaissance». Ακολουθεί βόλτα στην πρώτη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, το Έστεργκομ. Θα διασχίσουμε τη γέφυρα που ενώνει τις δύο όχθες του Δούναβη, την Ουγγαρία με την Σλοβακία, για να περάσουμε στην πόλη Στούροβο της Σλοβακίας από όπου θα απολαύσουμε το θέαμα που προσφέρει ο Δούναβης και θα εντυπωσιαστούμε από τον φωτισμένο Άγιο Στέφανο, στον απέναντι λόφο της Ουγγαρίας. Επιστροφή το απόγευμα στη Βουδαπέστη. Αργά το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.

ΜΕΡΑ 6 ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΑΘΗΝΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και με τις καλύτερες εντυπώσεις από την όμορφη Βουδαπέστη, αναχωρούμε για την πρωτεύουσα της Σλοβακίας. Περιήγηση στην πόλη και το Κάστρο της. Χρόνος ελεύθερος και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 5 ΗΜΕΡΩΝ | ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 22/12
1η μέρα: Αθήνα – Βιέννη (ξενάγηση & Χριστουγεννιάτικη αγορά)
2η μέρα: Εκδρομή στα Δάση της Βιέννης & Μπρατισλάβα
3η μέρα: Βιέννη – Παραδουνάβια χωριά – Βουδαπέστη
4η μέρα: Βουδαπέστη (ξενάγηση πόλης) – Προαιρετική κρουαζιέρα στο Δούναβη
5η μέρα: Βουδαπέστη – Αθήνα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 5 ΗΜΕΡΩΝ | ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 18/12
1η μέρα: Αθήνα – Μπρατισλάβα – Βιέννη (Χριστουγεννιάτικη αγορά)
2η μέρα: Βιέννη (ξενάγηση)
3η μέρα: Βιέννη – Παραδουνάβια χωριά – Βουδαπέστη
4η μέρα: Βουδαπέστη (ξενάγηση πόλης)
5η μέρα: Βουδαπέστη – Αθήνα

Τιμή κατ’ άτομο με πρωινό

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 2ΚΛΙΝΟ 1ΚΛΙΝΟ ΠΑΙΔΙ
13-Δεκ 6 Arcotel Kaiserwasser 4* & Hotel Novotel 4* 295 € 430 € 255 €
18-Δεκ 5 Arcotel Kaiserwasser 4* & Hotel Novotel 4* 275 € 410 € 245 €
22-Δεκ 5 Courtyard by Marriott Hotels 4* 569 € 729 € 499 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις charter της Aegean Airlines
2 διαν/σεις στη Βιέννη σε ξενοδοχείο 4* με μπουφέ πρωινό
2 διαν/σεις στη Βουδαπέστη σε ξενοδοχείο 4* με μπουφέ πρωινό
Εκδρομές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα
Μετακινήσεις με πολυτελή λεωφορεία
Έμπειρος Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου
Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Φόροι αεροδρόμιου & επίναυλος καυσίμων 155€
Το κόστος εισόδοων σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κτλ
Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο

Δείτε όλες τις προτάσεις για Αυστρία

Back To Top