Skip to content

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 14, 21, 28/07, 04, 11, 18/08/2019

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ- ΠΡΑΓΑ- ΒΙΕΝΝΗ

1η μέρα: Αθήνα – Βιέννη – Μπρατισλάβα – Βουδαπέστη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Βιέννη. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τη «Μικρή Βιέννη του Δούναβη», τη Μπρατισλάβα. Ρομαντικοί περίπατοι στις όχθες του Δούναβη, ιστορικά κτίρια, ζωντάνια και πολιτιστική δράση στρέφουν πλέον τα βλέμματα στην ατμοσφαιρική Μπρατισλάβα. Από τις ομορφότερες πόλεις που βρίσκονται πάνω στην πορεία του Δούναβη, η Μπρατισλάβα συγκαταλέγεται στις νεότερες και λιγότερο τουριστικά προβεβλημένες πρωτεύουσες της Ευρώπης. Προικισμένη με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική γοητεία, νοσταλγικές εικόνες του χθες και διάχυτη νεανική κουλτούρα, η πρωτεύουσα της Σλοβακίας αντιπροσωπεύει έναν ανερχόμενο ευρωπαϊκό προορισμό, που έχει όμως τη μεγάλη ατυχία να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τις δύο δημοφιλέστερες τουριστικές πόλεις της Κεντρικής Ευρώπης, την Πράγα και τη Βιέννη. Θα περιηγηθούμε στην ατμοσφαιρική Παλιά Πόλη με τα πλακόστρωτα δρομάκια, τα ιστορικά κτίσματα μπαρόκ αρχιτεκτονικής, τις πολύβουες πλατείες και θα φωτογραφηθούμε με φόντο το εντυπωσιακό κάστρο που τη στεφανώνει. Πορεία για τη Βουδαπέστη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα: Βουδαπέστη

Πρωινό και ξεκινάμε την περιήγηση – ξενάγησή μας από την Πέστη. Θα επισκεφθούμε την Πλατεία Ηρώων, στολισμένη με υπέροχα αγάλματα και τον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Στεφάνου. Κατόπιν, διασχίζοντας μια από τις πιο αριστοτεχνικές γέφυρες του Δούναβη, τη γέφυρα των Αλυσίδων, θα βρεθούμε στη Βούδα, για να δούμε τον Πύργο των Ψαράδων, τη θαυμαστή εκκλησία του Ματία και να απολαύσουμε την εξαιρετική θέα που προσφέρει η πόλη με τις πολλές και επιβλητικές γέφυρες και το ολόδροσο νησάκι της Μαργαρίτας στη μέση του Δούναβη, από το λόφο του Γκέλερτ. Γεύμα και στον ελεύθερο χρόνο που ακολουθεί, μπορούμε να επισκεφθούμε τον εμπορικό δρόμο Vaci Utca ή να κάνουμε μια μίνι κρουαζιέρα με καραβάκι στο Δούναβη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα: Βουδαπέστη – Παραδουνάβια Χωριά – Πράγα

Πρωινό και αναχώρηση για την “πόλη των εκατό πύργων”, την Πράγα. Πρώτος μας σταθμός  ο Άγιος Ανδρέας με την μεσαιωνική του ατμόσφαιρα, τη μικρή ορθόδοξη εκκλησία του 18ου αιώνα, και τα μεσαιωνικά στενά πλακόστρωτα δρομάκια. Συνεχίζουμε για το Έστεργκομ, την πρώτη πρωτεύουσα του κράτους, που η αρχιτεκτονική των μνημείων του διατηρεί ολοζώντανη την παράδοση. Θα δούμε τη Βασιλική του Αγ. Στεφάνου με τους βασιλικούς τάφους. Τελευταίος μας σταθμός το Βίσεργκραντ, παλιά έδρα των Ούγγρων βασιλιάδων. Συνεχίζουμε για Πράγα. Άφιξη τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

4η μέρα: Πράγα

Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγηση. Θα δούμε την πλατεία της Παλιάς Πόλης (staromestske namesti), το μεσαιωνικό Δημαρχείο με το αστρονομικό ρολόι, το ναό της Παναγίας Τυν, την Εβραϊκή συνοικία, το γοτθικό Πύργο της Πυρίτιδας, το Πανεπιστήμιο του Καρόλου, το θέατρο Νόστιτς, την πλατεία Βενσεσλάβ, την Εθνική Βιβλιοθήκη, το Μέγαρο Φιλαρμονικής, και θα περπατήσουμε στην πέτρινη γέφυρα του Καρόλου, στολισμένη με 30 αγάλματα αγίων. Χρόνος ελεύθερος. Μετά το τέλος της ξενάγησης σας προτείνουμε να επιβιβαστείτε από την όχθη της «Μικρής Πλευράς» σε καραβάκι όπου θα ακολουθήσει δίωρη κρουαζιέρα με γεύμα. Ελεύθερο απόγευμα. Το βράδυ προτείνουμε να παρακολουθήσετε μια παράσταση Μαύρου Θεάτρου. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: Πράγα – Τσέσκυ Κρουμλόβ – Βιέννη

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την όμορφη πόλη της Βιέννης, μέσα από μία όμορφη διαδρομή σε απόσταση λίγων ωρών από την Βιέννη, θα κάνουμε μια 2ωρη στάση στη δεύτερη πιο όμορφη πόλη μετά την Πράγα το «Τσέσκυ Κρούμλοβ». Χείμαρροι του ποταμού Μολδάβα τρέχουν σε πολλά σημεία αυτής της μεσαιωνικής πόλης, η οποία όπως και η Πράγα, είναι στην λίστα των διατηρητέων πόλεων της Ουνέσκο. Αποτελεί πολιτισμικό στολίδι με τα ιδιαίτερα καλοδιατηρημένα γοτθικού και αναγεννησιακού ρυθμού κτήρια της, τις εκκλησίες της και τα στενά δρομάκια της. Τα τείχη του Κρούμλοβ εσωκλείουν θησαυρούς ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και πολιτισμικής αξίας όπως η ”κρυφή γέφυρα”. Επισκεφθείτε το κάστρο της πόλης και θαυμάστε από ψηλά την πανοραμική θέα. Στη συνέχεια αναχωρούμε και πάλι με προορισμό την πρωτεύουσα της Αυστρίας την Βιέννη. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στην Βιέννη, παραλαβή και τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η μέρα: Βιέννη

Πρωινό και ξενάγηση πόλης. Θα θαυμάσουμε το ανάκτορο Μπελβεντέρε, του Ευγενίου της Σαβοΐας, σήμερα γκαλερί και Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης. Θα περιηγηθούμε με το λεωφορείο στην περίφημη Ρίνγκ Στράσσε (δακτύλιος του ιστορικού κέντρου) όπου θα δούμε το Ανάκτορο του Χόφμπουργκ, τα δίδυμα Μουσεία Ιστορίας της Τέχνης και Φυσικής Ιστορίας, το Πανεπιστήμιο, το τετράγωνο των Μουσείων, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Αυτοκρατορικό Θέατρο, την Όπερα, τους Ναούς του Καρόλου του Βορομαίου και την Φότιφ Κίρχε. Έπειτα θα δούμε το παλάτι του Σένμπρουν με τους υπέροχους κήπους, θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας και στη συνέχεια θα περπατήσουμε στην ελληνική γειτονιά με την ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αγίας Τριάδας και θα καταλήξουμε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου. Χρόνος ελεύθερος στην μελωδική πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η μέρα: Βιέννη – Αθήνα

Πρωινό και ημέρα ελεύθερη στη διάθεση σας. Αργά το βράδυ πτήση για την Αθήνα.

 

Κόστος  κατ’ άτομο
Αναχωρήσεις Early Booking Δίκλινο Μονόκλινο Παιδί
14, 21, 28/07, 04, 11, 18/08 745€ 795€ +195€ 695€

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Βιέννη – Αθήνα με την Austrian Airlines
  • 6 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* (2 Βουδαπέστη, 2 Πράγα , 2 Βιέννη)
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Μεταφορές , εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα
  • Έμπειρο συνοδό/αρχηγό  
  • Τοπικούς Ελληνόφωνους ξεναγούς στη Βουδαπέστη/Βιέννη/Πράγα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτικής ασφάλιση έως 75 ετών

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων  150€
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο

 

  Πτήσεις με Austrian:

Από Προς Ώρα αναχώρησης Ώρα Άφιξης Αριθμός Πτήσης
Αθήνα Βιέννη 07.20 08.40 OS 804
Βιέννη Αθήνα 21.15 00.30 OS 803

 

Τα ξενοδοχέια μας ή παρόμοια:

Πράγα:  Clarion Congress Hotel  4*

Βουδαπέστη: Verdi Grand Hotel 4*

Βιέννη :ARCOTEL Kaiserwasser 4*

 

 Γενικές σημειώσεις:

  1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
  2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
  3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων .
  4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
  5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.

Δείτε όλες τις προτάσεις για Βουδαπέστη- Πράγα και για Αυστρία

Back To Top