Skip to content

Δείτε όλες τις προτάσεις για την Ιταλία

Αναχωρήσεις: 27/7, 10/8 και 24/8  2018

ΜΠΑΡΙ – ΜΑΤΕΡΑ – ΡΗΓΙΟ – ΜΕΣΣΗΝΗ – ΚΑΤΑΝΙΑ – ΑΙΤΝΑ – ΤΑΟΡΜΙΝΑ – ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ – ΠΙΑΤΣΑ ΑΡΜΕΡΙΝΑ –  ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ – ΣΕΛΙΝΟΥΝΤΑΣ – ΣΕΓΕΣΤΗ –  ΠΑΛΕΡΜΟ – ΜΟΝΡΕΑΛΕ – ΚΕΦΑΛΟΥ

1η ΜΕΡΑ
Αθήνα – Μπάρι – Ματέρα – Ρήγιο
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για Μπάρι με την VOLOTEA. Άφιξη, περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης και επίσκεψη στον μεγαλοπρεπή ναό του Αγίου Νικολάου. Επόμενος σταθμός μας η “Καππαδοκία της Ιταλίας” η Ματέρα, η φημισμένη πόλη των τρωγλοδυτών της Δύσης. Όλη η παλιά πόλη είναι ένα μοναδικό αξιοθέατο! Αμέτρητες τρύπες στον βράχο, σπηλιές σκοτεινές σε απείθαρχη διάταξη, υπόσκαφες εκκλησίες, αγιογραφίες στους βράχους, τρώγλες-κατοικίες ολοκληρωτικά σκαμμένες στο εσωτερικό του βράχου (τα λεγόμενα Σάσσι), που από άγριες, σκοτεινές και υγρές σπηλιές, μετατράπηκαν σε πανέμορφα παραδοσιακά σπίτια. Το γκριζοκίτρινο της πέτρας δίνει μια αίσθηση στοιχειωμένου τοπίου. Το θέαμα είναι πρωτόγνωρο, τρομακτικό και σίγουρα κινηματογραφικό. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Παζολίνι, γύρισε εδώ όλα του τα έργα με θέμα τη ζωή του Χριστού. Θα ξεναγηθούμε στα Σάσσι (Sassi di Matera), τα σπίτια-σπηλιές μέσα στα βράχια, που ανάγονται στην προϊστορική περίοδο και θα επισκεφθούμε ένα τυπικό σπίτι. Συνεχίζουμε για το Ρήγιο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ALBANUOVA 4* (www.albanuovahotel.it). Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ
Ρήγιο – Μεσσήνη – Κατάνια
Πρωινή περιήγηση στην πόλη. Στη συνέχεια θα διασχίσουμε με το τοπικό φέρρυ τα στενά της Μεσσήνης, τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη των Ομηρικών επών. Η Μεσσήνη είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Σικελίας και πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας. Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για την Κατάνια. Τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο MERCURE EXCELSIOR 4* (www.mercure.com). Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ
Κατάνια – Αίτνα – Ταορμίνα – Κατάνια
Πρωινή επίσκεψη στο μεγαλύτερο και υψηλότερο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης, την Αίτνα. Η ονομασία Αίτνα προέρχεται πιθανόν από την ελληνική λέξη αίθω, που σημαίνει “καίγομαι”. Θα μεταβούμε οδικώς μέχρι τους πρόποδες του βουνού, θα ανεβούμε με τελεφερίκ στην κορυφή, όπου με ειδικό όχημα θα δούμε από κοντά μικρούς ή μεγάλους κρατήρες, ενεργούς και μη. Συνεχίζουμε με την πανέμορφη Ταορμίνα. Θα περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια της με τα νεοκλασικά αρχοντικά και θα καταλήξουμε στο επιβλητικό αρχαιοελληνικό της θέατρο (Teatro Greco) με την εκπληκτική θέα στο Ιόνιο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Κατάνια. Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ
Κατάνια – Συρακούσες – Κατάνια
Πρωινή αναχώρηση για την αρχαιοελληνική πόλη των Συρακουσών, όπου θα δούμε τα σημαντικότερα μνημεία του αρχαιολογικού της πάρκου, όπως το αρχαίο ελληνικό θέατρο, το ρωμαϊκό αμφιθέατρο και το περίφημο “Αφτί του Διονύσου”. Συνεχίζουμε στο ιστορικό κέντρο των Συρακουσών, το νησάκι της Ορτυγίας, όπου θα δούμε τον ναό του Απόλλωνα, την πλατεία του Αρχιμήδη, την πηγή της Αρετούσας και την πλατεία DUOMO με τον μοναδικό Καθεδρικό ναό ενσωματωμένο στον αρχαίο ναό της θεάς Αθηνάς! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Κατάνια. Διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ
Κατάνια – Πιάτσα Αρμερίνα – Ακράγαντας
Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την Πιάτσα Αρμερίνα, όπου θα επισκεφθούμε (έξοδα ατομικά) την περίφημη ρωμαϊκή Βίλλα ντελ Καζάλε (Villa Romana del Casale, 3ου-4ου μ.X. αιώνα), τα υπέροχα ψηφιδωτά της οποίας, αποτελούν μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Συνεχίζουμε για την ιστορική “Κοιλάδα των Ναών” του Ακράγαντα, όπου θα γνωρίσουμε το εντυπωσιακότερο διασωθέν συγκρότημα αρχαίων ελληνικών ναών της Σικελίας. Θα περπατήσουμε την Ιερά Οδό της αρχαίας πόλης και θα “ακουμπήσουμε” τους ναούς της Ήρας, της Ομόνοιας, του Ηρακλή, των Διόσκουρων και του Ολυμπίου Διός. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο COLLEVERDE 4* (www.colleverdehotel.it). Διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ
Ακράγαντας – Σελινούντας – Σεγέστη – Παλέρμο
Πρωινή αναχώρηση για τον Σελινούντα, μια ακόμα ονομαστή πόλη της Μεγάλης Ελλάδας. Επίσκεψη στο αρχαιολογικό πάρκο με την επιβλητική Ακρόπολη και συνεχίζουμε για την Σεγέστη με τον περίφημο δωρικό. Αργά το απόγευμα θα φθάσουμε στην πρωτεύουσα της Σικελίας, το όμορφο Παλέρμο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο CENTRAL PALACE FEDERICO 4* (www.hotelfedericopalermo.it). Διανυκτέρευση.

7η ΜΕΡΑ
Παλέρμο, Ξενάγηση, Μονρεάλε
Κατά την σημερινή ξενάγηση της πόλης θα δούμε τον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό ναό με τους τάφους των Νορμανδών βασιλέων και το σκήνωμα της πολιούχου Αγίας Ροζαλίας, την γραφική Πιάτσα Πραιτόρια με το Δημαρχείο, το λυρικό θέατρο Μάσσιμο, την μεγάλη πλατεία με το θέατρο Πολυτεάμα, το επιβλητικό Παλάτσο Ντέι Νορμάνι με το μοναδικό σε διακόσμηση παρεκκλήσι, την Μαρτοράνα και την παραλιακή λεωφόρο που σφύζει από ζωή. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το περίφημο Μονρεάλε, ο Καθεδρικός ναός του οποίου είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα μνημεία της Νορμανδικής Σικελίας. Το εσωτερικό του κοσμείται με ψηφιδωτά βυζαντινών και σικελών καλλιτεχνών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η ΜΕΡΑ
Παλέρμο – Κεφαλού – Αθήνα
Πρωινή αναχώρηση για το παραθαλάσσιο θέρετρο Κεφαλού, όπου θα δούμε την Πιάτσα Ντουόμο και τον Καθεδρικό ναό του Ρογήρου του Νορμανδού με τα βυζαντινά ψηφιδωτά. Ελεύθερος χρόνος. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Παλέρμο και πτήση για την Αθήνα.

Τιμή κατ’ άτομο με πρωινό

WordPress Tables

SMART PRICE: Για κρατήσεις έως 30 μέρες πριν την αναχώρηση και για περιορισμένο αριθμό θέσεων

Περιλαμβάνονται
Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΜΠΑΡΙ, ΠΑΛΕΡΜΟ-ΑΘΗΝΑ με την VOLOTEA
Εφτά συνολικά διανυκτερεύσεις (1 στο Ρήγιο, 3 στην Κατάνια, 1 στον Ακράγαντα, 2 στο Παλέρμο) σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
Πλουσιοπάροχο μπουφέ πρόγευμα
Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάση προγράμματος
Αρχηγός-συνοδός 
Τοπικοί ξεναγοί σε Ακράγαντα, Παλέρμο, Συρακούσες, Σελινούντα, Ματέρα
Μία χειραποσκευή και μία αποσκευή 15 κιλών
Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων 185 € περίπου
φόροι πόλεων
check point 20€/άτομο
είσοδοι στα μουσεία και στους επισκεπτόμενους αρχαιολογικούς χώρους
αχθοφορικά και φιλοδωρήματα
ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Back To Top