Skip to content

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 30/7/2019

10 μέρες αεροπορικώς σε Ρέικιαβικ – Μποργκάνες – Θερμές πηγές Ντεϊλνταρτουνγκούβερ – Καταρράκτης Γκλάνι – Ηφαίστειο Μπάουλα – Μπιφρόστ – Γκλαουμπάερ – Ακουρέιρι – Καταρράκτης Γκόνταφος – Χούσαβικ/Φάλαινες – Λίμνη Μιβάτν – Ντιμουμποργκίρ – Νάμασκαρντ – Γεωθερμικό πεδίο Χβερίρ – Ντέττιφος – Εγκιλσταντίρ – Ανατολικά Φιόρδ – Λίμνη Γιόκουλσαρλον με παγόβουνα/Αμφίβια οχήματα – Εθνικό Πάρκο Σκάφταφελ/Καταρράκτης Σβάρτιφος – Μαύρη Παραλία Ρεϊνισφιάρα – Βικ – Καταρράκτες Σκόγκαφος και Σέλγιαλαντσφος – Χρυσός Κύκλος – Χαουκανταλούρ – Παγετώνας Λάνγκγιοκουλ – Μπλου Λαγκούν


ΜΕΡΑ
Αθήνα – Ρέικιαβικ
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με LUFTHANSA μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Ισλανδίας, το Ρέικιαβικ, την βορειότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την εντυπωσιακή εκκλησία Χάλγκριμς, που το σχέδιό της θυμίζει βουνό λάβας, το άγαλμα του Λέιφ Έρικσον, το φαντασμαγορικό Δημαρχείο, που καταλαμβάνει τμήμα της λίμνης του Ρέικιαβικ και μερικές αίθουσές του βρίσκονται κάτω από το νερό, την κεντρική εμπορική λεωφόρο, την μικρή έπαυλη Höfði όπου έγινε το 1986 η συνάντηση Ρέιγκαν-Γκορμπατσόφ, που σήμανε το τέλος του ψυχρού πολέμου, το γραφικό λιμάνι, το εντυπωσιακό μέγαρο μουσικής και συνεδριακό κέντρο (Harpa), το περίφημο “Pearl”, που δεσπόζει στην πόλη και προσφέρει εκπληκτική θέα στην γύρω περιοχή, τα πολύχρωμα σπίτια, τα κυβερνητικά κτίρια, τις πλατείες και άλλα αξιοθέατα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.


ΜΕΡΑ
Ρέικιαβικ – Μποργκάνες – Θερμές πηγές Ντεϊλνταρτουνγκούβερ – Καταρράκτης Γκλάνι – Ηφαίστειο Μπάουλα – Μπιφρόστ
Από σήμερα ξεκινάμε την εξερεύνηση των θαυμάτων της Ισλανδίας. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας προς τα βόρεια θα επισκεφθούμε το Μποργκάνες, μια γραφική μικρή πόλη που βρίσκεται σε μια βραχώδη χερσόνησο. Στη συνέχεια, διασχίζοντας την ύπαιθρο με διάσπαρτα μικρά χωριουδάκια μέσα στην απεραντοσύνη του τοπίου, θα δούμε τις θερμές πηγές Ντεϊλνταρτουνγκούβερ (Deildartunguhver), που είναι οι υψηλότερες και οι ισχυρότερες της Ευρώπης, τον καταρράκτη Γκλάνι (Glanni), που θεωρείται η κατοικία των ξωτικών και των τρολλς, καθώς και το ηφαίστειο Μπάουλα με το χαρακτηριστικό σχήμα πυραμίδας να δεσπόζει στην γύρω περιοχή. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο Μπιφρόστ (Bifröst). Διανυκτέρευση.


ΜΕΡΑ
Μπιφρόστ – Γκλαουμπάερ – Ακουρέιρι
Μια νέα εμπειρία με εναλλασσόμενα γραφικά τοπία μας περιμένει σήμερα, καθώς, ύστερα από επιλεγμένες στάσεις και επίσκεψη στην πιο παλιά φάρμα-λαογραφικό μουσείο της Ισλανδίας, το Γκλαουμπάερ (Glaumbær) με τα χαρακτηριστικά σπίτια και τις χορταρένιες οροφές τους (η είσοδος περιλαμβάνεται), θα φθάσουμε στην πρωτεύουσα του Ισλανδικού Βορρά, το Ακουρέιρι, μια γραφική και πανέμορφη πόλη, κτισμένη στο άκρο του μεγαλύτερου φιόρδ της χώρας, του Έγια (Eyjafjörður), με υπέροχη ακτογραμμή. Περιήγηση στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας με τα όμορφα κτίρια και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.


ΜΕΡΑ
Ακουρέιρι – Καταρράκτης Γκόνταφος – Χούσαβικ/Φάλαινες – Λίμνη Μιβάτν
Πρωινή αναχώρηση για να θαυμάσουμε τον μεγαλοπρεπή καταρράκτη Γκόνταφος, τον “Καταρράκτη των Θεών”. Συνεχίζουμε για το Χούσαβικ, το χωριό των ντόπιων φαλαινοθηρών, όπου θα κάνουμε μια κρουαζιέρα με ειδικό πλοιάριο και θα προσπαθήσουμε να δούμε και να φωτογραφίσουμε (αν είμαστε τυχεροί) φάλαινες που ζουν στα νερά της Αρκτικής. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη λίμνη Μιβάτν (Mývatn), ένα ακόμα από τα πολλά φυσικά θαύματα αυτής της χώρας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή της λίμνης. Διανυκτέρευση.


ΜΕΡΑ
Λίμνη Μιβάτν – Ντιμουμποργκίρ – Νάμασκαρντ – Γεωθερμικό πεδίο Χβερίρ – Ντέττιφος – Εγκιλσταντίρ – Ανατολικά Φιόρδ
Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας διαδρομής θα εξερευνήσουμε την ηφαιστειακή περιοχή γύρω από τη λίμνη Μιβάτν. Θα δούμε τους παράξενους σχηματισμούς της λάβας στο Ντιμουμποργκίρ (Dimmuborgir: “σκοτεινά κάστρα”), θα διασχίσουμε την απόκοσμη περιοχή Νάμασκαρντ (Námaskarð) και θα εκπλαγούμε από το γεωθερμικό πεδίο Χβερίρ με τη ζέουσα λάσπη, τις θερμές πηγές και τα φουμαρόλια – ένα σκηνικό που παραπέμπει στον Άρη. Στη συνέχεια, θα αντικρύσουμε τον καταρράκτη με τον μεγαλύτερο όγκο νερού στην Ευρώπη, τον Ντέττιφος (Dettifoss) και θα κατευθυνθούμε προς τα Ανατολικά Φιόρδ μέσα από τοπία σεληνιακά και με ενδιάμεση στάση στο Εγκιλσταντίρ, που αποτελεί την μεγαλύτερη πόλη της περιοχής. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή του Stöðvarfjörður. Διανυκτέρευση.


ΜΕΡΑ
Ανατολικά Φιόρδ – Λίμνη Γιόκουλσαρλον με παγόβουνα/Αμφίβια οχήματα – Εθνικό Πάρκο Σκάφταφελ/Καταρράκτης Σβάρτιφος – Μαύρη Παραλία Ρεϊνισφιάρα – Βικ
Η πορεία μας κατά μήκος της δαντελωτής ακτογραμμής θα μας φέρει σήμερα στη λιμνοθάλασσα του παγετώνα Γιόκουλσαρλον (Jokulsarlon), στο νότιο άκρο του Εθνικού Πάρκου Βάτναγιοκουλ (Vatnajökull). Κι εδώ μας περιμένει ακόμα μια συναρπαστική εμπειρία, καθώς θα επισκεφθούμε με αμφίβια οχήματα την ανείπωτης ομορφιάς παγετωνική λίμνη. Εικόνες ασύλληπτες, παγόβουνα και κομμάτια πάγου διαφόρων μεγεθών, σχημάτων και χρωμάτων από μπλε έως βαθύ γαλανό, ακόμα και σκούρο πράσινο, αργοπλέουν στα κρυστάλλινα και γαλήνια νερά της λίμνης. Συνεχίζουμε προς τη νότια ακτογραμμή του νησιού, στη σκιά του ηφαιστείου Εϊγιαφιάτλαγιοκουλ (Eyjafjallajökull), του οποίου το τεράστιο ηφαιστειακό νέφος της έκρηξης του Απριλίου του 2010, κάλυψε το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης και προκάλεσε διακοπή των αεροπορικών μεταφορών, κυρίως στη βορειοδυτική Ευρώπη. Θα έχουμε επιλεγμένες στάσεις στο Εθνικό Πάρκο Σκάφταφελ, όπου θα δούμε τον υπέροχο καταρράκτη Σβάρτιφος, καθώς και στην περίφημη Μαύρη Παραλία Ρεϊνισφιάρα (Reynisfjara) με την κατάμαυρη ηφαιστειακή άμμο, τις σπηλιές από βασάλτη και τους εντυπωσιακούς πολυεδρικούς πετρώδεις σχηματισμούς. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή του Βικ. Διανυκτέρευση. Κι ένα ερώτημα θα μείνει μάλλον αναπάντητο στο τέλος μιας ακόμα συναρπαστικής μέρας: υπάρχει περίπτωση να πάψει να μας εκπλήσσει ποτέ αυτή η χώρα;


ΜΕΡΑ
Βικ – Καταρράκτες Σκόγκαφος και Σέλγιαλαντσφος – Χρυσός Κύκλος – Χαουκανταλούρ
Συνεχίζοντας σήμερα το οδοιπορικό μας σε αυτή την υπέροχη χώρα, θα δούμε τους θεαματικούς καταρράκτες Σκόγκαφος (Skógafoss) και Σέλγιαλαντσφος (Seljalandsfoss), στον οποίο μάλιστα μπορεί κανείς να περπατήσει από πίσω! Ακολουθούν τα αξιοθέατα του περίφημου “Χρυσού Κύκλου”, που μας προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία από φυσικά φαινόμενα και μυστικά της φύσης. Πρώτος μας σταθμός μας είναι ο Μεγάλος Πίδακας (Geyser), που έδωσε το όνομά του σε όλες τις θερμές πηγές του κόσμου. Στην περιοχή αυτή θα θαυμάσουμε έναν από τους πιο ενεργούς θερμοπίδακες, τον Strokkur, που εκτοξεύει ατμούς και νερό σε ύψος 30 μέτρων. Συνεχίζουμε για τον Gulfoss, τον Χρυσό Καταρράκτη, έναν από τους εντυπωσιακότερους της Ευρώπης: χιλιάδες τόνοι παγωμένου νερού δημιουργούν ένα βαθύ φαράγγι. Τελευταίος μας σταθμός, το Θίνγκβελιρ (Thingvellir, Þingvellir) με το παλαιότερο δημοκρατικό Κοινοβούλιο (930 μ.Χ.). Το Θίνγκβελιρ βρίσκεται δίπλα στη λίμνη Θίνγκβαλαβατν (Pingvallavatn), τη μεγαλύτερη του νησιού, η οποία αποτελεί Εθνικό Πάρκο. Το πανέμορφο φαράγγι που διασχίζει το πάρκο αυτό, είναι στην πραγματικότητα το σημείο συνάντησης δύο τεκτονικών πλακών της Γης – της Ευρασιατικής και της Βορειοαμερικανικής. Ο συνδυασμός φυσικών φαινομένων και η ιστορική σημασία του Θίνγκβελιρ, το καθιστά αναπόσπαστο κομμάτι της Ισλανδικής ζωής. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή Χαουκανταλούρ. Διανυκτέρευση.


ΜΕΡΑ
Χαουκανταλούρ – Παγετώνας Λάνγκγιοκουλ – Ρέικιαβικ
Η σημερινή επίσκεψή μας στον επιβλητικό παγετώνα Λάνγκγιοκουλ (Langjokull) με ειδικά οχήματα, η δυνατότατα που θα έχουμε να περπατήσουμε πάνω σε αυτόν, αλλά κυρίως το γεγονός ότι θα βρεθούμε στα βάθη του και θα διατρέξουμε τις σπηλιές του πάγου με το βαθύ γαλάζιο τους χρώμα, θα μας συνεπάρει. Μια εμπειρία μοναδική, που θα μείνει για πάντα στο μυαλό και στην ψυχή μας. Αφού ολοκληρώσουμε την επίσκεψή μας, θα αναχωρήσουμε για το Ρέικιαβικ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.


ΜΕΡΑ
Ρέικιαβικ – Μπλου Λαγκούν – Ρέικιαβικ
Μια ακόμα μοναδική εμπειρία αφήσαμε για το τέλος του ταξιδιού μας: το μαγευτικό ηφαιστειακό τοπίο, στο οποίο δημιουργήθηκε η μεγάλη Λίμνη Blue Lagoon με τα αναβλύζοντα ιαματικά νερά θερμοκρασίας 37-39 βαθμών Κελσίου. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε το μπάνιο σας και να νιώσετε τις ευεργετικές του επιδράσεις. (Σας παραδίδονται και οι απαραίτητες πετσέτες). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Ρέικιαβικ και χρόνος ελεύθερος για βόλτα.

10η
ΜΕΡΑ
Ρέικιαβικ – Αθήνα
Λίγος χρόνος ελεύθερος το πρωί μέχρι τη μεταφορά μας στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα, έχοντας όμως αφήσει ένα κομμάτι της ψυχής μας σε αυτή την τόσο συναρπαστική, από κάθε άποψη, χώρα!

Τιμή κατ’ άτομο 2.950€

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων: 550 €
Κόστος Ημιδιατροφής (9 Δείπνα): 450 €

Περιλαμβάνονται
Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ-ΑΘΗΝΑ μέσω ενδιάμεσου σταθμού με LUFTHANSA
Εννέα διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3*, 4*
Φόροι διαμονής στα ξενοδοχεία, όπου απαιτούνται (City Taxes)
Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
Μεταφορές, περιηγήσεις, εκδρομές βάσει προγράμματος
Είσοδος στην φάρμα-μουσείο Glaumbær
Εισιτήριο της κρουαζιέρας για παρατήρηση φαλαινών
Εισιτήριο του αμφιβίου οχήματος στη λίμνη Γιόκουλσαρλον
Είσοδος του Εθνικού Πάρκου Θίνγκβελιρ
Εκδρομή στον παγετώνα με τα ειδικά οχήματα
Είσοδος στην σπηλιά του παγετώνα
Είσοδος στην Blue Lagoon με παροχή πετσέτας
Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτικής για τους εκδρομείς έως 75 ετών
Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων 550€
Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία, επισκεπτόμενους χώρους, αξιοθέατα και γενικά όπου απαιτείται είσοδος και δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα
Ό,τι αναγράφεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

Η ανωτέρω ροή των εκδρομών, ξεναγήσεων, επισκέψεων ενδέχεται να αλλάζει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος
Η παρατήρηση φαλαινών εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες (ορατότητα, καθαρός ουρανός, κατάσταση θάλασσας κλπ.)
Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας

Δείτε όλες τις προτάσεις για Σκανδιναβία

Back To Top