Skip to content

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 18, 25/6, 9, 16, 29/7, 5, 12, 19, 27/8/2019

Κοπεγχάγη, Όσλο, Μπέργκεν, Σόγκνεφιορδ, Στοκχόλμη, Ελσίνκι, (Ταλίν). Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* με πρόγευμα μπουφέ καθημερινά στα ξενοδοχεία και στα πλοία και 2 γεύματα. Δίωρη κρουαζιέρα στο μεγαλύτερο φιόρδ της Νορβηγίας, το Σόγκνεφιορδ


ΜΕΡΑ
Αθήνα – Κοπεγχάγη, Ξενάγηση
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για Κοπεγχάγη με AEGEAN. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το εντυπωσιακό Δημαρχείο, το παλάτι Αμαλίενμποργκ, την Όπερα, το άγαλμα του βασιλιά Φρειδερίκου Ε΄, το σπίτι όπου έζησε ο μεγάλος παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν κ.ά. Τέλος, θα επισκεφθούμε το μουσείο κεχριμπαριού, με υπέροχα εκθέματα από το “Χρυσάφι του Βορρά”. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το διάσημο θεματικό πάρκο Τίβολι (έξοδα ατομικά).


ΜΕΡΑ
Κοπεγχάγη, Ελεύθερη μέρα Προαιρετική εκδρομή σε παλάτια/κάστρα
Ελεύθερη μέρα για να περπατήσετε στον περίφημο πεζόδρομο Στρόγκετ (Stroget), από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης, να επισκεφθείτε κάποιο μουσείο ή ένα από τα περίεργα αξιοθέατα της πόλης, την αυτόνομη κοινότητα Christiania. Επίσης, σας προτείνουμε (έξοδα ατομικά) να επισκεφθείτε το Κάστρο Κρόνμποργκ του 15ου αιώνα, που παραμένει άθικτο και έγινε γνωστό, καθώς ο Σαίξπηρ τοποθέτησε εκεί την πλοκή του Άμλετ. Βρίσκεται κοντά στην πόλη Χέλσινγκορ, περίπου 45 χιλιόμετρα από την Κοπεγχάγη. Περιήγηση στην μικρή παλιά πόλη και συνεχίζουμε προς το αναγεννησιακό παλάτι Φρεντερίκσμποργκ (Frederiksborg), το μεγαλύτερο της Σκανδιναβίας, που στεγάζει το Εθνικό Μουσείο της Δανίας. Επιστροφή στην Κοπεγχάγη. Διανυκτέρευση.


ΜΕΡΑ
Κοπεγχάγη – Όσλο (Εν πλω)
Πρωινό ελεύθερο. Το μεσημέρι θα επιβιβαστούμε στο κρουαζιερόπλοιο της ναυτιλιακής εταιρείας DFDS Seaways (www.dfdsseaways.com) με προορισμό το Όσλο. Με ένα πλούσιο μπουφέ δείπνο και τις ανέσεις του κρουαζιερόπλοιου, θα πλεύσουμε προς την πρωτεύουσα της Νορβηγίας, το Όσλο. Διανυκτέρευση εν πλω.


ΜΕΡΑ
Όσλο, Ξενάγηση
Πρόγευμα στο πλοίο και αποβίβαση στο Όσλο. Κατά την πρωινή μας περιήγηση θα δούμε το Κοινοβούλιο, το νεοκλασικού ρυθμού Παλάτι, το μοντέρνο Δημαρχείο, τον γοτθικό Καθεδρικό ναό, την πανέμορφη Όπερα, το πάρκο Φρόγκνερ με τα περίφημα γλυπτά του Βίγκελαντ από γρανίτη και σφυρηλατημένο σίδερο, καθώς και το πολύ σημαντικό στο είδος του μουσείο με πλοία των Βίκινγκς. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.


ΜΕΡΑ
Όσλο – Μπέργκεν
Σήμερα θα αναχωρήσουμε για το Μπέργκεν, ακολουθώντας μια από τις πιο γραφικές διαδρομές παγκοσμίως. Από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Geilo θα φθάσουμε στο μοναχικό βουνό Μύρνταλ. Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε στον οδοντωτό σιδηρόδρομο του Flam, που θα μας οδηγήσει σε ένα από τα ομορφότερα και μεγαλύτερα φιόρδ της Νορβηγίας, το Σόγκνεφιορδ, για την υπέροχη δίωρη κρουαζιέρα μας. Άφιξη στο Γκουτβάνγκεν και με το πούλμαν συνεχίζουμε για τον τελικό μας προορισμό, το Μπέργκεν. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.


ΜΕΡΑ
Μπέργκεν, Περιήγηση πόλης
Πρωινή περιήγηση στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νορβηγίας. Θα γνωρίσουμε την παλιά πόλη Bryggen με τα περίεργης κλίσης και με έντονα χρώματα κτίρια, θα επισκεφθούμε την πολύβουη ψαραγορά του Μπέργκεν και τέλος, με το παραδοσιακό τελεφερίκ (έξοδα ατομικά) θα ανεβούμε στην περιοχή “Παράδεισος” για μια πανοραμική θέα της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.


ΜΕΡΑ
Μπέργκεν – Στοκχόλμη / Πτήση, Ξενάγηση
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής πρωτεύουσα της Σουηδίας, τη Στοκχόλμη, που είναι κτισμένη πάνω σε δεκάδες νησάκια. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε το μουσείο Βάσα (έξοδα ατομικά) και θα θαυμάσουμε την παλιά πόλη με το Ανάκτορο, το Κοινοβούλιο και τον επιβλητικό Καθεδρικό ναό. Ακολουθεί το μουσείο Νόμπελ, αφιερωμένο στο ομώνυμο βραβείο και τον εμπνευστή του Άλφρεντ Νόμπελ (έξοδα ατομικά). Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα μπορείτε προαιρετικά να επισκεφθείτε το τεράστιο υπαίθριο μουσείο Σκάνσεν με τον ζωολογικό του κήπο (έξοδα ατομικά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.


ΜΕΡΑ
Στοκχόλμη, Ανάκτορο Ντρότνινγκχολμ
Πρωινή αναχώρηση για το μπαρόκ ανάκτορο Ντρότνινγκχολμ (Drottningholm), πάνω στη λίμνη Μέλαρεν (Mälaren), σημερινή κατοικία της βασιλικής οικογένειας και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Μπορείτε να επισκεφθείτε το παλάτι ή να απολαύσετε έναν καφέ με θέα την πανέμορφη λίμνη. Στη συνέχεια θα δούμε το Δημαρχείο της Στοκχόλμης, το Εθνικό Σύμβολο της χώρας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.


ΜΕΡΑ
Στοκχόλμη – Ελσίνκι (Εν πλω)
Πρωινό ελεύθερο. Το μεσημέρι επιβιβαζόμαστε στο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο της Tallink-Silja (www.tallinksilja.com) με προορισμό το Ελσίνκι. Διανυκτέρευση εν πλω.

10η
ΜΕΡΑ
Ελσίνκι, Ξενάγηση, Προαιρετική εκδρομή στο Ταλίν
Πρόγευμα, αποβίβαση και περιήγηση στο Ελσίνκι, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την κεντρική πλατεία της Γερουσίας, τον ορθόδοξο ναό Ουσπένσκι, το Προεδρικό Μέγαρο, την Εθνική Βιβλιοθήκη, τον εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής Σιδηροδρομικό Σταθμό, τη Βουλή, το Εθνικό Μουσείο, το πάρκο Σιμπέλιους και θα περιδιαβούμε στις παραδοσιακές υπαίθριες αγορές της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Για όσους επιθυμούν, εφόσον ο χρόνος το επιτρέπει, προαιρετική εκδρομή και περιήγηση στην πρωτεύουσα της Εσθονίας, το Ταλίν (έξοδα ατομικά). Επιστροφή στο Ελσίνκι. Διανυκτέρευση.

11η
ΜΕΡΑ
Ελσίνκι – Αθήνα
Χρόνος ελεύθερος το πρωί, μέχρι την αναχώρηση για το αεροδρόμιο και την πτήση μας για την Αθήνα.

18, 25/6, 9, 16/7,  27/8/2019  1.650€ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

29/7, 5, 12, 19/8/2019  12 ΗΜΕΡΕΣ  1.750€ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

 

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων: 350 €
Επιβαρύνσεις καμπινών κατ΄ άτομο: 4κλινη εξωτερική € 40| 3κλινη εξωτερική € 50 | 2κλινη εξωτερική € 80

Περιλαμβάνονται
Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ, ΕΛΣΙΝΚΙ-ΑΘΗΝΑ με AEGEAN AIRLINES
Οκτώ ή εννέα διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
Δύο διανυκτερεύσεις στα κρουαζιερόπλοια της TALLINKSILJA & DFDS Seaways σε δίκλινες εσωτερικές καμπίνες
Πρόγευμα μπουφέ καθημερινά στα ξενοδοχεία και στα πλοία
Ένα δείπνο εν πλω κατά τη διαδρομή Κοπεγχάγη-Όσλο στο πλοίο της DFDS
Ένα δείπνο εν πλω κατά τη διαδρομή Στοκχόλμη-Ελσίνκι στο πλοίο της SILJA LINES
Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές βάσει προγράμματος
Εισιτήριο τραίνου FLAM RAILWAY για τη διαδρομή ΦΛΑΜ-ΜΥΡΝΤΑΛ-GEILO
Δίωρη κρουαζιέρα στο μεγαλύτερο φιόρδ της Νορβηγίας, το Σόγκνεφιορδ (Γκουντβάγκεν-Φλαμ)
Αχθοφορικά μιας αποσκευής/άτομο στα πλοία DFDS & TALLINKSILJA
Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών

Δεν περιλαμβάνονται
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων: 350 €
Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
Είσοδοι σε μουσεία και χώρους επισκέψεων
Έξοδα πλοιαρίων, τελεφερίκ κλπ.
Ό,τι ρητά δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα ή αναγράφεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

Χρήσιμες Πληροφορίες
Η διαμονή σε μονόκλινο δωμάτιο συνεπάγεται και μονόκλινη καμπίνα
Το δωδεκαήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει μία επιπλέον ελεύθερη μέρα στην Κοπεγχάγη
Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι
Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας

Δείτε όλες τις προτάσεις για Σκανδιναβία

Back To Top