Skip to content

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 14,21,24,28/06 & 05,12,19,26/07 & 02,09,16,23,30/08 & 06,13,20/09/2019

ΜΕ ΚΟΝΤΣΕΡΤΟ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΚΑΙ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ-ΒΑΡΚΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

1η ημέρα
Μόσχα. Πρώτη γνωριμία, βραδινή βόλτα στο ιστορικό κέντρο της πόλης (περίπου 35-45 χλμ ημερησίως στον προορισμό).
Συνάντηση στο αεροδρόμιο των ΑΘΗΝΩΝ και αναχώρηση για τη ΜΟΣΧΑ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΤΗΣΗ. Στη διάρκεια της διαδρομής μας προς το ξενοδοχείο θα κάνουμε τη πρώτη μας γνωριμία μας με την πανέμορφη, ιστορική Πρωτεύουσα του Ρωσικού Κράτους και θα πάρουμε τις πρώτες μας πληροφορίες για την ιστορία της. Μεταφορά, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος έως το δείπνο.

Το βράδυ θα έχουμε τη δυνατότητα να περπατήσουμε στις κεντρικές πλατείες (Κόκκινη Πλατεία, Μανέζναγια), στις οδούς Οχότνι Ριάντ, Νικόλσκαγια, στην λεωφόρο Τβερσκάγια. Συνοδευόμενοι πάντα από ελληνόφωνο εκπρόσωπο του πρακτορείου μας, θα απολαύσουμε το φωταγωγημένο ιστορικό κέντρο της πόλης που με τον ειδικό, «καλλιτεχνικό» φωτισμό αλλάζει όψη κάθε βράδυ μετά τη δύση του ηλίου. Συνάντηση την προκαθορισμένη ώρα με τον/την συνοδό και επιστροφή στο ξενοδοχείο.

! η βραδινή βόλτα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί και κάποια άλλη ημέρα.

2η ημέρα
Μόσχα. Ξενάγηση-περιήγηση της πόλης, Ναός του Σωτήρος Χριστού, Γέφυρα του Πατριάρχη, Κόκκινη Πλατεία, ξενάγηση σε ένα από τα μουσεία: ή α) του «Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου 1941-1945» ή β) στο μουσείο «Πανόραμα του Μποροντινό του 1812», πεζόδρομος Στάρι Αρμπάτ (περίπου 30-35 χλμ ημερησίως στον προορισμό).
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την περιήγηση-ξενάγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της «Μόσχας με τους Χρυσούς Τρούλους» για να δούμε, μεταξύ άλλων, τις κεντρικές λεωφόρους με τα ιστορικά κτίρια διαφόρων εποχών, τους επιβλητικούς πύργους της εποχής του Στάλιν (λεγόμενες Επτά Αδελφές) τις όμορφες πλατείες, τα πράσινα βουλεβάρτα και πάρκα, πολλά μνημεία και αγάλματα αφιερωμένα σε γνωστές προσωπικότητες και ιστορικά γεγονότα, τα κτίρια της Εθνικής Βιβλιοθήκης και του Ιστορικού Μουσείου, το αρχοντικό του Πασκόβ, το Μανέζ και τη Δούμα, το δημαρχείο της Μόσχας, το άγαλμα του πρίγκιπα Γιούρι Ντολγκορούκι (ιδρυτή της πόλης), την πλατεία Πούσκινσκαγια με το άγαλμα του Πούσκιν, την πλατεία των θεάτρων με τα θέατρα Μπολσόι και Μάλι, την πλατεία Λουμπγιάνσκαγια με το κτίριο της Κρατικής Ασφάλειας (πρώην KGB) και την πλατεία Σλαβιάνσκαγια με το άγαλμα αφιερωμένο στους Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο. Θα δούμε επίσης την οδό Βαρβάρκα με τις γραφικές εκκλησίες (από τις αρχαιότερες της Μόσχας), το σύγχρονο πάρκο «Ζαριάντιε», το άγαλμα του Πρίγκιπα Βλαντίμιρ – του Βαπτιστή των Ρώσων, το Ολυμπιακό στάδιο Λουζνική, το μοναστήρι Νοβοντέβιτσι μπροστά από την «Λίμνη των Κύκνων» και πάρα πολλά άλλα. Θα επισκεφτούμε την Κόκκινη Πλατεία (εδώ βρίσκονται ο παραμυθένιος ναός της Αγίας Σκέπης της Παναγίας, γνωστός σαν ναός του Αγίου Βασιλείου, η εκκλησία της Παναγίας Καζάνσκαγια, το πασίγνωστο πολυκατάστημα ΓΚΟΥΜ, το Μαυσωλείο του Λένιν και το κεντρικό κτίριο του Ιστορικού Μουσείου). Συνεχίζουμε με την επίσκεψη στον Καθεδρικό Ναό ολόκληρης της Ρωσίας – τον Ιερό Ναό του Σωτήρος Χριστού. Εδώ μπορούμε να περπατήσουμε τη «Γέφυρα του Πατριάρχη», από την οποία θα απολαύσουμε την φανταστική θέα του Κρεμλίνου (μια από τις ομορφότερες της Μόσχας). Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τους λόφους «Βορομπιόβι» (λεγόμενοι λόφοι του Λένιν, είναι το υψηλότερο σημείο της πόλης, εδώ βρίσκεται το πανεπιστήμιο Λομονόσοβ με την πανεπιστημιούπολη) και θα κάνουμε στάση στο «ακρωτήρι-πανόραμα» από το οποίο μας ανοίγει η πανοραμική θέα της Μόσχας. Ακολουθεί μεταφορά κοντά στο Πάρκο της Νίκης, το οποίο βρίσκεται στο Λόφο των Προσκυνητών και είναι αφιερωμένο στη νίκη του Σοβιετικού Λαού στον «Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο» 1941-1945. Εδώ θα έχουμε ξενάγηση σε ένα από τα δύο μουσεία:

ή α) στο περίφημο μουσείο του «Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου 1941-1945», το οποίο είναι αφιερωμένο στον πόλεμο που έλαβε χώρα μεταξύ της ναζιστικής Γερμανίας με τους συμμάχους της και της Σοβιετικής Ένωσης στα πλαίσια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Μεταξύ όλων των εκθεμάτων ξεχωρίζουν και επικεντρώνουν την προσοχή των επισκεπτών τα 6 διοράματα με τους τεράστιους πανοραμικούς πίνακες που απεικονίζουν τις 6 σπουδαιότερες και σκληρότερες μάχες του πολέμου και οι 3 αίθουσες που ονομάζονται της «Δόξας», των «Στρατηγών» και της «Μνήμης και Πένθους», με την τελευταία να θεωρείται από πολλούς η πιο συμβολική όλου του συγκροτήματος,

ή β) στο παράρτημα του Ιστορικού Μουσείου «Πανόραμα του Μποροντινό του 1812», το οποίο είναι αφιερωμένο στον «Πατριωτικό Πόλεμο» που έλαβε μέρος ανάμεσα στη Γαλλία του Ναπολέοντα και τη Ρωσία του Αλέξανδρου του Α΄. Κεντρικό έκθεμα το διόραμα-πανόραμα με τον πίνακα του Φραντς Ρουμπό 115μ μήκους και 15μ ύψους, με την αναπαράσταση της μάχης του ρωσικού στρατού υπό την αρχηγία του στρατηγού Μιχαήλ Κουτούζοβ ενάντια στο γαλλικό στρατό υπό την αρχηγία του Ναπολέοντα Α΄ Βοναπάρτη. Η μάχη που έγινε κοντά στην Ρωσική πόλη Μποροντινό, μόλις 125 χλμ από τη Μόσχα, θεωρείται η μεγαλύτερη και καθοριστική του πολέμου του 1812. Σύμφωνα με τις αναμνήσεις του Γάλλου στρατηγού Πελέ, ο Ναπολέων επαναλάμβανε συνέχεια τη φράση: “Η Μάχη του Μποροντινό ήταν η πιο όμορφη και η πιο τρομερή, οι Γάλλοι έχουν αποδειχθεί άξιοι της νίκης, ενώ οι Ρώσοι άξιζαν να είναι ανίκητοι…”. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τον πεζόδρομο Στάρι Αρμπάτ – έναν από τους παλαιότερους εμπορικούς δρόμους της Μόσχας, ο οποίος εμφανίστηκε στο χάρτη της πόλης τον 15ο αιώνα. Κατά καιρούς στην Αρμπάτ έχουν ζήσει ή την έχουν επισκεφτεί γνωστά ονόματα όπως: Πούσκιν, Ραχμάνινοβ, Σκριάμπιν, Γκόγκολ, Τολστόι, Σαλτικόβ-Σεντρίν, Τσέχοβ, Μπλοκ. Εδώ βρίσκονται το άγαλμα του Μπουλάτ Οκουντζάβα – γνωστού ποιητή και συνθέτη της Σοβιετικής εποχής και το ρομαντικό άγαλμα του Αλέξανδρου Πούσκιν με την αγαπημένη του – την πανέμορφη Νατάλια Γκοντσαρόβα. Συνάντηση την προκαθορισμένη ώρα με τον/την συνοδό.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος έως το δείπνο.

3η ημέρα
Μόσχα. Κρεμλίνο, Πλατεία των Ναών του Κρεμλίνου, Κρατικό Ιστορικό Μουσείο στην Κόκκινη Πλατεία (περίπου 15-20 χλμ ημερησίως στον προορισμό).
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Συνεχίζοντας τη γνωριμία μας με την Αρχοντική Μόσχα θα μεταβούμε κοντά στην πλατεία Μανέζναγια (εδώ βρίσκεται το άγαλμα του Στρατηγού Ζούκοβ), θα περάσουμε από τον Κήπο του Αλέξανδρου (εδώ βρίσκεται το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη με την «Αιώνια Φλόγα») για να εισέλθουμε στο χώρο του Κρεμλίνου. Στη διάρκεια της ξενάγησης-περιήγησης θα δούμε το «Τσάρο-Κανόνι», την «Τσαρίνα-Καμπάνα», το πρώην Μέγαρο Συνεδριάσεων του Κ.Κ.Σ.Ε., τα κτίρια των υπηρεσιών του Προέδρου της Ρωσίας, το Προεδρικό μέγαρο, το Κωδωνοστάσιο του Ιβάν, την Πλατεία των Ναών του Κρεμλίνου με τις γραφικές εκκλησίες και τους ναούς-μουσεία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, του Ευαγγελισμού, της Κατάθεσης της Τιμίας Εσθήτος της Παναγίας (με επίσκεψη σε κάποιον από αυτούς) και το «Παλάτι Του Πατριάρχη» (υπήρξε χώρος κατοικίας των πρώτων Πατριαρχών της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, θα γίνει επίσκεψη εφόσον θα είναι ανοιχτό). Ακολουθεί επίσκεψη στο Κρατικό Ιστορικό Μουσείο στην κόκκινη Πλατεία – μεγαλύτερο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο στη Ρωσία. Το μουσείο ιδρύθηκε το 1875 με την συμμετοχή του αυτοκράτορα Αλέξανδου Β’. Η υπέροχη αρχιτεκτονική και η διακόσμηση των αιθουσών του μουσείου μεταφέρουν τους επισκέπτες στην μοναδική ατμόσφαιρα κάθε εποχής, ενώ εξωτερικά το κτίριο του μουσείου είναι διακοσμημένο σε «ψευδρωσικό» στυλ και αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της ρωσικής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα (από το 1990 το κεντρικό κτήριο του Ιστορικού μουσείου έχει συμπεριληφθεί στην λίστα Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO). Κάθε αίθουσα του μουσείου είναι ένα μικρό αριστούργημα που δημιουργήθηκε με τη συμμετοχή εξαιρετικών καλλιτεχνών όπως ο Αϊβαζόβσκι, ο Βασνετσόβ, Σεμιράντσκι, Σερόβ και άλλοι, ενώ συνολικά οι συλλογές του αριθμούν πάνω από 5 εκατομμύρια αντικείμενα (μαζί με αυτά που δεν εκτίθενται). Πλήθος εκθεμάτων της μόνιμης έκθεσης περιγράφουν με τον πλέον παραστατικό τρόπο την ιστορική εξέλιξη της ευρύτερης περιοχής της Ρωσίας από την Παλαιολιθική περίοδο έως τον 20 Αιώνα. Μερικά από τα σημαντικότερα εκθέματα του μουσείου σχετίζονται με ευρήματα προϊστορικών πολιτισμών που αναπτύχθηκαν στη Ρωσία, καθώς και ανεκτίμητα έργα τέχνης και άλλα αντικείμενα που έχουν σχέση με τις μεγάλες τσαρικές δυναστείες της Ρωσίας. Στο μουσείο, μεταξύ άλλων, μπορεί να δεί κανείς μνημεία της εποχής της Αρχαίας Ρωσίας, του Πριγκιπάτου της Μόσχας, σπάνια χειρόγραφα και επιστολές σε φλοιό σημύδας, πολλά ιστορικά κειμήλια και κοσμήματα, σύμβολα εξουσίας, ενδυμασίες και προσωπικά αντικείμενα των Ρώσων ηγεμόνων, κληρικών και των Μογγόλων Xάνων, όπλα του ρωσικού στρατού, πορτραίτα των πριγκίπων, των τσάρων και πολλά άλλα.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος έως το δείπνο.

4η ημέρα
Μόσχα. Δώρο «Μουσείο Κοσμοναυτικής-Αστροναυτικής», Μοσχοβίτικο Μετρό (περίπου 25-30 χλμ ημερησίως στον προορισμό).
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Συνεχίζουμε τη γνωριμία μας με την Αρχοντική Μόσχα και αφήνουμε τις υπέργειες ομορφιές της πόλης για να χρησιμοποιήσουμε το περίφημο και ίσως το ομορφότερο μετρό του κόσμου. Θα επισκεφτούμε μερικούς από τους πιο ενδιαφέροντες ιστορικούς σταθμούς του διάσημου Μοσχοβίτικου μετρό – αληθινά έργα τέχνης. Κάποιοι σταθμοί με τις τοιχογραφίες, τα αγάλματα, τα βιτρό, τα μωσαϊκά και τα ψηφιδωτά τους μοιάζουν με υπόγεια μουσεία και εντυπωσιάζουν όλους τους επισκέπτες. Ο συνολικός αριθμός των σταθμών πλέον ξεπερνά τους 240, ενώ πάνω από 9 εκατομμύρια επιβάτες την ημέρα χρησιμοποιούν το μετρό. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας με το μετρό θα φτάσουμε κοντά στο πάρκο Β.Ντ.Ν.Χ., όπου θα έχουμε δώρο την ξενάγηση στο περίφημο «Μουσείο Αστροναυτικής-Κοσμοναυτικής». Η ιστορία του μουσείου, ως ενός από τα μεγαλύτερα επιστημονικά μουσεία στον κόσμο, ξεκίνησε το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα, όταν το 1964 εμφανίστηκε στον χάρτη της πόλης το μνημείο αφιερωμένο στους «Κατακτητές του Διαστήματος». Η έκθεση του μουσείου στη σημερινή του μορφή άνοιξε για το κοινό στις 10 Απριλίου 1981 και ήταν αφιερωμένη στην 20η επέτειο της πρώτης επανδρωμένης πτήσης στο διάστημα – στην πτήση του Γιούρι Γκαγκάριν. Η έκθεση του μουσείου αποτελείται από διάφορες αίθουσες, κινηματογράφο και συνεδριακό χώρο, ενώ η συλλογή του μουσείου περιλαμβάνει περισσότερα από 93 000 αντικείμενα, τα οποία εξιστορούν τα σημαντικότερα γεγονότα της εξερεύνησης του διαστήματος, όπως η εκτόξευση του πρώτου τεχνητού δορυφόρου της Γης, η πρώτη έξοδος του ανθρώπου στο «ανοιχτό διάστημα», το πρόγραμμα εξερεύνησης της σελήνης και τη μελέτη των πλανητών του Ηλιακού συστήματος. Εδώ μεταξύ άλλων θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τα προσωπικά αντικείμενα των κοσμοναυτών, δορυφόρους σε πραγματικό μέγεθος, «επιστρεφόμενες κάψουλες» διαστημόπλοιων, δείγματα πυραύλων και διαστημικής τεχνολογίας, συλλογές πινάκων και γραφικών, καθώς και ομοίωμα του διαστημικού σταθμού «Μιρ», του «Διεθνή Διαστημικού Σταθμού» και πάρα πολλά άλλα.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος έως το δείπνο.

5η ημέρα
Μόσχα-Αγία Πετρούπολη. Πρώτη γνωριμία, βραδινή βόλτα στο ιστορικό κέντρο της πόλης (περίπου 700-730 χλμ στον προορισμό).
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Μετά το check out αποχαιρετούμε την πανέμορφη Μόσχα και φτάνουμε σε έναν από τους σιδηροδρομικούς σταθμούς ή σε ένα από τα αεροδρόμια της πόλης για την μετάβασή μας στην Αγία Πετρούπολη. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού με το ημερήσιο εξπρές τραίνο θα απολαύσουμε μια πανέμορφη διαδρομή με «γνήσια» απέραντα τοπία της Βορειοδυτικής ρωσικής επαρχίας με τα παραδοσιακά χωριά της όπως το Βόλοτσεκ, το Τορζόκ και το Μπολογκόε. Μετά την άφιξη στην, στη διάρκεια της διαδρομής προς το ξενοδοχείο θα κάνουμε την πρώτη γνωριμία μας με την πόλη, την οποία ίδρυσε ο Μέγας Πέτρος πριν από τρεις αιώνες για να δώσει στην αυτοκρατορία του μια έξοδο προ τη Θάλασσα του Βορρά και θα πάρουμε τις πρώτες μας πληροφορίες για την ιστορία της. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο.

Το βράδυ θα έχουμε τη δυνατότητα να περπατήσουμε στη Λεωφόρο Νέβσκι, την Πλατεία Καλών Τεχνών, στις προκυμαίες των καναλιών και των ποταμών. Πάντα συνοδευόμενοι από εκπρόσωπο του πρακτορείου, θα απολαύσουμε τα φωταγωγημένα ιστορικά κτίρια της πόλης, τα παλάτια, τους ναούς και τα μνημεία που έχουν διατηρηθεί από την εποχής των Τσάρων. Συνάντηση την προκαθορισμένη ώρα με τον/την συνοδό και επιστροφή στο ξενοδοχείο.

6η ημέρα
Αγία Πετρούπολη. Ξενάγηση-περιήγηση της πόλης, Φρούριο και Ναός των Απόστολων Πέτρου και Παύλου, δώρο Ναός-Μουσείο του «Σωτήρα στο Χυμένο Αίμα» – της Αναστάσεως του Χριστού, Μουσείο Ερμιτάζ (περίπου 15-20 χλμ στον προορισμό).
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Τη γνωριμία μας με την πόλη του Αγίου Πέτρου θα τη συνεχίσουμε με την ξενάγηση μας στα σημαντικότερα αξιοθέατά της. Μεταξύ άλλων θα δούμε τις κεντρικές λεωφόρους, τις κεντρικές πλατείες, την λεωφόρο Νέβσκι, τα παλάτια και τις κατοικίες των πλουσίων και των αριστοκρατών της Τσαρικής Ρωσίας όπως το Μαρμάρινο παλάτι, τα παλάτια των Στρόγκανοβ, των Γιουσούποβ και των Σερεμέτιεβ , θα δούμε το Ναυαρχείο, την πανεπιστημιούπολη, το νησί Βασίλιεβσκι με το «Βέλος» του μπροστά από τον ποταμό Νέβα και την πανέμορφη θέα του συμπλέγματος των κτηρίων του μουσείου Ερμιτάζ, θα δούμε το Χειμερινό Ανάκτορο και την Πλατεία των Ανακτόρων, τα θέατρα Μαριίνσκι (πρώην Κίροφ), Αλεξανδρίνσκι και Μιχάηλοβσκι, το Πεδίο Άρεως, τον Καλοκαιρινό Κήπο, τον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας Καζάνσκαγια, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ισαακίου, την πλατεία της Συγκλήτου με το Μπρούντζινο Καβαλάρη (άγαλμα αφιερωμένο στον Μέγα Πέτρο από την Αικατερίνη Β΄) και πάρα πολλά άλλα. Θα επισκεφτούμε το Φρούριο των Πέτρου και Παύλου – πρώτο κτίσμα της πόλης και το Ναό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στον οποίο βρίσκονται οι τάφοι της δεύτερης τσαρικής δυναστείας της Ρωσίας – της δυναστείας των Ρομάνοβ. Ακολουθεί δώρο η επίσκεψή μας στο μοναδικό σε ομορφιά Ναό του «Σωτήρα στο Χυμένο Αίμα» – της Αναστάσεως του Χριστού (1883-1907). Θεμελιώθηκε κατ’ εντολή του Αυτοκράτορα Αλέξανδρου Γ΄ στο σημείο όπου είχε τραυματιστεί θανάσιμα ο πατέρας του, Αλέξανδρος Β΄. Ο ναός χτίστηκε ως ένα μνημείο αφιερωμένο στον Τσάρο-Μάρτυρα με κεφάλαια (χρηματικά) που είχαν συγκεντρωθεί απ’ όλη τη Ρωσία. Η αρχιτεκτονική του ξεχωρίζει από την υπόλοιπη της Αγίας Πετρούπολης, καθώς ο Ναός είναι κτισμένος σε «Ρωσικό Στυλ». Εξωτερικά ο ναός θυμίζει το Ναό του Αγίου Βασιλείου (της Αγίας Σκέπης της Παναγίας) της Μόσχας, ενώ το εσωτερικό του αποτελεί πραγματικό μουσείο ψηφιδωτών που καλύπτει μια έκταση επτά χιλιάδων εξήντα πέντε τετραγωνικών μέτρων. Το μωσαϊκό δημιουργήθηκε στο εργαστήριο του Β.Α. Φρολόβ βάση σχεδίων άλλων 30 γνωστών Ρώσων καλλιτεχνών και είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη. Στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στο Ερμιτάζ – τρίτο σε μέγεθος μουσείο στον κόσμο και πρώτο σε συλλογές, οι οποίες αριθμούν περισσότερα από τρία εκατομμύρια εκθέματα που χρονολογούνται αρχίζοντας από την προϊστορική εποχή ως τις ημέρες μας. Το μουσείο ιδρύθηκε από την Μεγάλη Αικατερίνη, αρχικά στεγάζονταν στις αίθουσες του Χειμερινού Ανακτόρου και σήμερα αποτελείται από το ίδιο το ανάκτορο, το Παλιό, το Μικρό, το Νέο Ερμιτάζ και το ομώνυμο θέατρο. Στη διαδρομή που θα ακολουθήσουμε στο κεντρικό σύμπλεγμα των κτηρίων του μουσείου, ανάμεσα από τις πανέμορφες αίθουσες των ανακτόρων με τη μοναδική διακόσμηση, μεταξύ άλλων, μπορεί να δει κανείς τις αίθουσες των θρόνων, τις αίθουσες των τελετών, το πασίγνωστο ρολόι «παγώνι», φανταστικά ψηφιδωτά, έργα γνωστών καλλιτεχνών όπως του Ντα Βίντσι, Τιτσιάνο, Ραφαήλ, Ρέμπραντ, Ελ Γκρέκο, Βελάθκεθ, Ντε Γκόια και πολλά άλλα.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος έως το δείπνο.

7η ημέρα
Αγία Πετρούπολη. Νησί Κότλιν – Κρονστάνδη, Θαλάσσιος Καθεδρικός Ναός του Αγίου Νικολάου, επίσκεψη σε μια από τις θερινές κατοικίες: ή Πετροντβορέτς (Πέτερχοφ) – Κάτω Πάρκο και Μεγάλο Παλάτι ή Τσάρσκογιε Σελό (Πούσκιν), παλάτι της Αικατερίνης Ά (περίπου 140-160 χλμ στον προορισμό).
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αφιερώνοντας την ημέρα μας σε επισκέψεις στα περίχωρα της Αγίας Πετρούπολη και τους χώρους των θερινών κατοικιών της τσαρικής οικογένειας θα αναχωρήσουμε:

ή α) για το Πετροντβορέτς ή αλλιώς Πέτερχοφ – ένα στολίδι της ρωσικής αρχιτεκτονικής, μια πόλη από παλάτια, πάρκα και σιντριβάνια που χτίστηκε από τον Μέγα Πέτρο σε ανάμνηση της νίκης της Ρωσίας επί της Σουηδίας στον Βόρειο Πόλεμο και συναγωνιζόταν σε ομορφιά και πολυτέλεια με τις Βερσαλλίες. Υπήρξε θερινή κατοικία των Ρώσων αυτοκρατόρων. Θα επισκεφτούμε το Μεγάλο Παλάτι με το εξαίσιο εσωτερικό του, όπου έχουν διαφυλαχθεί τα περισσότερα αυθεντικά εκθέματα απ’ όσα υπάρχουν στις θερινές κατοικίες στα περίχωρα της Αγίας Πετρούπολης. Από το Μεγάλο Παλάτι τρία τεράστια σιντριβάνια οδηγούν στο Κάτω Πάρκο – αληθινό έργο τέχνης (τα σιντριβάνια στο πάρκο/κήπο λειτουργούν την θερινή περίοδο). Εμείς θα περπατήσουμε το μεγαλύτερο μέρος του Κάτω Πάρκου για να φτάσουμε στην ακτή του κόλπου της Φιλανδίας της Βαλτικής θάλασσας, όπου βρίσκονται το «Μον Πλεζίρ» (αγαπημένο παλατάκι του Μέγα Πέτρου) και το παλάτι των λουτρών, κτισμένο αρχικά από τον Φραντσέσκο Μπαρτολομέο Ραστρέλι.

ή β) για το Πούσκιν ή αλλιώς Τσάρσκογιε Σελό, όπου θα ξεναγηθούμε στο Παλάτι της Αικατερίνης – ένα από τα μεγαλύτερα και ίσως το πιο εντυπωσιακό και με τη μεγαλύτερη πρόσοψη παλατιού απ’ όσα βρίσκονται στα περίχωρα της Αγίας Πετρούπολης. Εδώ βρίσκεται και το περίφημο «Κεχριμπαρένιο Δωμάτιο» (το οποίο και θα επισκεφτούμε), γνωστό σαν το «όγδοο θαύμα του κόσμου». Η κεχριμπαρένια διακόσμηση του έχει εξ’ ολοκλήρου ανακατασκευαστεί και θα εντυπωσιάσει τους πάντες (η τύχη της αυθεντικής αγνοείται από το 1945). Το πάρκο του Τσάρσκογιε Σελό, ένα συγκρότημα από παλάτια, κήπους, τεχνητές και φυσικές λίμνες με νησάκια, ήταν το αγαπημένο μέρος ξεκούρασης των Ρώσων Τσάρων.

Μετά από την επίσκεψη κάποιας από τις θερινές κατοικίες (α ή β) συνεχίζουμε με την επίσκεψή μας στο νησί Κότλιν, όπου θα επισκεφτούμε την Κρονστάνδη – μια πόλη με εξαιρετική ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά, που κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων αιώνων έχει διαδραματίσει έναν σημαντικό ρόλο στην ιστορία της Ρωσίας. Μοναδική και η αξία της Κρονστάνδης, που ως ναυτικό φυλάκιο χτίστηκε για να προστατεύσει τη νέα πρωτεύουσα – την Αγία Πετρούπολη. Η ιστορία της πόλης είναι στενά συνδεδεμένη με τον Μέγα Πέτρο, τη δημιουργία και την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας, τις μεγάλες εφευρέσεις και ανακαλύψεις των Ρώσων επιστημόνων και τα ηρωικά γεγονότα του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου 1941-1945. Εδώ θα επισκεφτούμε το Ναυτικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου – τον τελευταίο και μεγαλύτερο Καθεδρικό Ναυτικό Ναό που κτίστηκε στην Ρωσική Αυτοκρατορία. Ο ναός είναι χτισμένος σε «νεο-βυζαντινό» ρυθμό, ο οποίος είχε επηρεαστεί από την αρχιτεκτονική του 6ου – 8ου αιώνα και είχε ως καλλιτεχνικό και ιδεολογικό πρότυπο το Ναό της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος έως το δείπνο.

8η ημέρα
Αγία Πετρούπολη (περίπου 20-25 χλμ στον προορισμό).
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Μετά το check out αποχαιρετούμε τη «Βόρεια Πρωτεύουσα» της χώρας και κατευθυνόμαστε προς το αεροδρόμιο, όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής για ΑΘΗΝΑ μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

Περίοδος αναχωρήσεων ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ – ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2019

(αναχωρήσεις από 24/05 έως και 27/09)

Πόλη αναχώρησης ΑΘΗΝΑ
Διαδρομή ταξιδιού Μόσχα – Αγία Πετρούπολη
Διάρκεια

(ημέρες ημερολογιακά)

8
Ξενοδοχεία 4* στη Μόσχα Slavyanskaya Radisson (ΚΕΝΤΡΙΚΟή

Tagansky Holiday Inn (ΚΕΝΤΡΙΚΟή

Smolenskaya Azimut (ΚΕΝΤΡΙΚΟ)

ή παρόμοια

Ξενοδοχεία 4* στην Αγία Πετρούπολη Holiday Inn Moskovskiye Vorota (ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ) ή

Vedensky (στο ΠΡΩΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ) ή

Saint Petersburg (ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ)

ή παρόμοια

Ημερομηνίες

αναχωρήσεων

24/05, 31/05,

07/06, 14/06

21/06, 28/06,

05/07

12/07, 19/07, 26/07,

02/08, 09/08, 16/08, 23/08,30/08,

06/09, 13/09, 20/09
Τιμή για άτομο σε δίκλινο

early booking №1

(για κρατήσεις έως και 2μήνες πριν

από την αναχώρηση)

945 € 985 € 860 € 830 €
Φόροι (αεροδρομίων & τοπικοί),

επίναυλοι, Βίζα Ρωσίας,

ασφάλειες, τέλη εισόδων

σε χώρους επισκέψεων

και ξεναγήσεων

450 € 450 € 450 € 450 €
ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ

με όλες τις χρεώσεις

για άτομο σε δίκλινο

EARLY BOOKING  №1

(για κρατήσεις έως και 2μήνες πριν

από την αναχώρηση)

1395 €

E/B №1

1435 €

E/B №1

1310 €

E/B №1

1280 €

E/B №1

ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ

με όλες τις χρεώσεις

για άτομο σε δίκλινο

EARLY BOOKING  №2

(για κρατήσεις από 2 μήνες έως και 1 μήνα πριν

από την αναχώρηση)

1445 €

E/B №2

1485 €

E/B №1

1360 €

E/B №2

1330 €

E/B №2

Επιβάρυνση για διαμονή

σε μονόκλινο

+ 370 € + 370 € + 320 € + 320 €
Έκπτωση για παιδί

(2-12 ετών σε έξτρα κλίνη)

σε δίκλινο μαζί με 2 ενήλικες

– 300 € – 300 € – 300 € – 250 €
ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ

μετά την πάροδο όλων των

EARLY BOOKINGS

1515 € 1555 € 1430 €

Στις τελικές τιμές περιλαμβάνονται:

  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* με ημιδιατροφή (πρωινά & δείπνα βάση προγράμματος). Τα ξενοδοχεία δεν διαθέτουν τρίκλινα δωμάτια, είναι δίκλινα δωμάτια με προσθήκη πτυσσόμενης κλίνης (ράντσο), ενώ τα περισσότερα ξενοδοχεία σε αυτές τις περιπτώσεις εξυπηρετούν μόνο παιδιά έως 12 ετών (για διαμονή ενήλικα σε έξτρα κλίνη παρακαλείστε να διευκρινίσετε με το πρακτορείο).
  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης για πτήσεις βάση προγράμματος ΑΘΗΝΑ-ΜΟΣΧΑ & ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ-ΜΟΣΧΑ-ΑΘΗΝΑ.
  • Στις πτήσεις AEROFLOT κατ’ άτομο συμπεριλαμβάνεται 1 αποσκευή έως 23 κιλά και 1 χειραποσκευή έως 8 κιλά συγκεκριμένων διαστάσεων (ανάλογα με την αεροπορική εταιρία οι προϋποθέσεις διαφέρουν)
  • Εισιτήρια ημερήσιου τραίνου οικονομικής θέσεις ή αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης για μετάβαση ΜΟΣΧΑ-ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ (το μέσο μετάβασης καθορίζεται από τον διοργανωτή πριν την αναχώρηση από την Ελλάδα και άμεσα εξαρτάται από το πότε θα υπάρχει η τελική λίστα των ταξιδιωτών με όλα τα στοιχεία των διαβατηρίων).
  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων.
  • Φόροι τοπικοί.
  • Για κατόχους ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΩΝ: Βίζα Ρωσίας & ασφάλεια του προξενείου (ιατροφαρμακευτική κάλυψη για επείγοντα περιστατικά για άτομα έως 75 ετών, για μεγαλύτερες ηλικίες ενημερωθείτε από το πρακτορείο).
  • Για κατόχους ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΩΝ: Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης, Ταξιδιωτική Ασφάλεια (καλύπτει άτομα έως 75 ετών).
  • Μεταφορές στους προορισμούς βάση προγράμματος.
  • Ελληνόφωνες ξεναγήσεις από τοπικούς επαγγελματίες ξεναγούς βάση προγράμματος.
  • Τέλη εισόδων σε μουσεία & χώρους επισκέψεων και ξεναγήσεων βάση προγράμματος.
  • Ελληνόφωνος συνοδός στη διάρκεια του ταξιδιού για γκρουπ άνω των 25 ατόμων. Για μικρότερα γκρουπ ελληνόφωνοι εκπρόσωποι της Mouzenidis Travel της Μόσχας & Αγίας Πετρούπολης θα εκτελούν χρέη συνοδού (σε κάθε περίπτωση οι ελληνόφωνοι εκπρόσωποι του Ομίλου θα είναι παρόντες σε όλες τις αφίξεις & αναχωρήσεις των γκρουπ στα αεροδρόμια και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς, όπου θα δίνουν τις απαραίτητες οδηγίες στους ταξιδιώτες και θα τους συνοδεύουν και κατά τη διάρκεια της τακτοποίησης τους στα ξενοδοχεία).
  • Δώρα βάση προγραμμάτων. Επιπλέον ΔΩΡΟ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ-ΒΑΡΚΑΔΑ στην Αγία Πετρούπολη έως και 20/09.
  • Περιλαμβάνεται και ΚΟΝΤΣΕΡΤΟ-ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στη Μόσχα.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ό, τι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό.
  • Κόστος/ επιβάρυνση έκδοσης βίζας για διαβατήρια άλλων χωρών (εκτός Ελλάδος).
  • Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική σειρά ή μερική αλλαγή, αν αυτό κριθεί αναγκαίο για την καλύτερη έκβασή του. Η χρονική διάρκεια των ξεναγήσεων-περιηγήσεων εξαρτάται άμεσα από την κίνηση στους δρόμους, την περίοδο πραγματοποίησης του ταξιδιού και τις ιδιαιτερότητες του εκάστοτε γκρουπ (π.χ. αριθμός ατόμων, ηλικίες). Σε κάποιες περιπτώσεις κάποια από τα Κρατικά Μουσεία (ιδιαίτερα το Κρεμλίνο στη Μόσχα με τα μουσεία του, τα παλάτια στην Αγία Πετρούπολη) ενδέχεται να περιορίσουν ή να απαγορέψουν την είσοδο για τουριστικά για κάποιους λόγους (χωρίς να αναφέρονται σε αυτούς), ενώ η ανάλογη ενημέρωση προς τα πρακτορεία μπορεί να γίνει ακόμη και μόλις 1 ημέρα νωρίτερα. Σε αυτές τις περιπτώσεις γίνεται αντικατάσταση της επίσκεψης του γκρουπ στο μουσείο, με επίσκεψη σε κάποιο άλλο. Ιδιαίτερα σε περιόδους εορτών, επίσημων αργιών στους προορισμούς το πρόγραμμα θα αναπροσαρμοστεί βάση του ωραρίου λειτουργίας των μουσείων και χώρων επισκέψεων του προγράμματος.
  • Το τελικό πρόγραμμα των ξεναγήσεων βγαίνει 5-7 ημέρες πριν από την ημερομηνία της αναχώρησης.
  • Οι τιμές ισχύουν για ελάχιστη συμμετοχή 10 ατόμων.
  • Οι τιμές ενδέχεται να αναπροσαρμοστούν βάση ισοτιμιών του Ρουβλίου/Ευρώ.
  • Για γκρουπ μικρότερα των 12 ατόμων για τις μεταφορές/μετακινήσεις χρησιμοποιούνται mini bus/van.
  • Οι ασφάλειες δεν καλύπτουν περιπτώσεις επιδείνωσης χρόνιων ασθενειών.

Για την έκδοση (απλής) βίζας απαιτούνται 6 εργάσιμες ημέρες παραμονής του διαβατηρίου στο προξενείο (για έκδοση στην Αθήνα) και χρειάζονται: ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΩΤΗ (πρέπει να είναι σε ισχύ για 6 μήνες ακόμη μετά από την ημερομηνία εξόδου του ταξιδιώτη από τη Ρωσία και υπογεγραμμένο από τον κάτοχο στο αντίστοιχο πεδίο), 1 ΠΡΟΣΦΑΤΗ (τελευταίου εξαμήνου) φωτογραφία(3,5 cm Χ 4,5 cm, έγχρωμη-ματ, σε λευκό φόντο, ενώ το πρόσωπο πρέπει να καλύπτει το 80% της φωτογραφίας), συμπληρωμένη ΕΝΤΥΠΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ – ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΒΙΖΑ. Επίσης οι ταξιδιώτες θα πρέπει να υπογράψουν μια ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ (new) και μια ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ
Όλα τα δικαιολογητικά θα πρέπει να βρίσκονται στο γραφείο μας ΕΩΣ 15 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ το αργότερο. Στην τιμή του εκάστοτε πακέτου είναι συνυπολογισμένη τιμή απλής βίζας. Υπάρχει δυνατότητα έκδοσης και επείγουσας βίζας με επιβάρυνση 45 ευρώ.

Ενδεικτικές πτήσεις / δρομολόγια:

1η ημ.    Αθηνά-Μόσχα (Aeroflot)    13:25-17:20
5η ημ.    Μόσχα-Αγία Πετρούπολη    ημερήσιο εξπρές τραίνο ή πτήση (εξαρτάται από το πότε θα υπάρχει
η τελική λίστα των ταξιδιωτών με όλα τα στοιχεία των διαβατηρίων)
8η ημ.     Αγία Πετρούπολη-Μόσχα (Aeroflot)    15-05-16:35 ή 14:10-15:35 (ανάλογα με την ημερομηνία του ταξιδιού)
8η ημ.    Μόσχα-Αθήνα (Aeroflot)    19:25-23:30


24/06-02/07
24/06    Αθήνα-Μόσχα (Aeroflot)    17:55-22:05
28/06    Αγία Πετρούπολη-Μόσχα    ημερήσιο εξπρές τραίνο ή πτήση (εξαρτάται από το πότε θα υπάρχει η τελική λίστα των
ταξιδιωτών με όλα τα στοιχεία των διαβατηρίων)
02/07    Αγία Πετρούπολη-Μόσχα    08:15-09:35
02/07    Μόσχα-Αθήνα (Aeroflot)    12:55-16:55

Δείτε όλες τις προτάσεις για μακρινά-εξωτικά ταξίδια

Back To Top