Skip to content

Δείτε όλες τις προτάσεις για Γαλλία & Ελβετία

Αναχωρήσεις  22, 24, 29, 31/7, 5, 7, 12, 14, 19, 21, 26/8, 2, 9/9  2018

ΝΙΚΑΙΑ – ΚΑΝΝΕΣ – ΜΟΝΑΚΟ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΩΜΑΤΩΝ ΦΡΑΓΚΟΝΑΡ – ΓΚΟΥΡΝΤΟΝ – ΤΟΥΡΕΤ – ΣΑΝ ΠΩΛ ΝΤΕ ΒΑΝΣ – ΣΑΝ ΤΡΟΠΕ – ΠΟΡΤ ΓΚΡΙΜΩ  

  • 1ηΜΕΡΑ
    Αθήνα – Νίκαια

    Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση με AEGEAN για τη Νίκαια (Nice), ένα από τα πασίγνωστα θέρετρα παγκοσμίως και πρωτεύουσα της Κυανής Ακτής. Φθάνοντας, θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας από την παλαιά πόλη, όπου φιλοξενείται η αγορά των λουλουδιών με τα παζάρια της, ο Καθεδρικός ναός, το μέγαρο της Δικαιοσύνης και η Όπερα. Συνεχίζουμε με την διάσημη πλατεία Μασενά, αφιερωμένη στον ομώνυμο στρατηγό και ολοκληρώνουμε τον περίπατό μας στην οδό Ζαν Μεντεσάν, τον πιο εμπορικό δρόμο της πόλης, όπου βρίσκεται η Νοτρ Νταμ, ναός-μικρογραφία της Παναγίας των Παρισίων. Τακτοποίηση στο κεντρικό boutique ξενοδοχείο VILLA BOUGAINVILLE 4* (http://en.villa-bougainville.fr) ή στο DAYS INN NICE CENTRE 3* (www.wyndhamhotels.com). Ελεύθερος χρόνος για φαγητό σε παραδοσιακά μπιστρό και εστιατόρια της πόλης, όπως το Chez Memere με προβηγκιανή κουζίνα, το La Voglia και το Mama Delice με εκλεκτά μεσογειακά εδέσματα.

  • 2ηΜΕΡΑ
    Νίκαια – Εκδρομή στα χωριά της Προβηγκίας Γκουρντόν, Τουρέτ, Σαν Πωλ ντε Βανς – Νίκαια

    Σήμερα μας περιμένει μια ημερήσια εκδρομή σε χωριά της Προβηγκίας. Πρώτη μας στάση το σκαρφαλωμένο στον βράχο χωριό Γκουρντόν, με θέα που κόβει την ανάσα. Ύστερα από μια μαγευτική διαδρομή σε δάση και φαράγγια, φθάνουμε στο χωριό της βιολέτας, το Τουρέτ, γευματίζοντας σε κάποιο από τα γραφικά του ταβερνάκια, όπως το Barbacane. Η μέρα μας ολοκληρώνεται με το αριστοκρατικό Σαν Πωλ ντε Βανς (Saint-Paul-de-Vence). Περιπλανηθείτε στα στενά πλακόστρωτα σοκάκια με τα άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτίσματα, πιείτε το ρόφημά σας στο ιστορικό καφέ Le Tilleul, αποδώστε φόρο τιμής στον Marc Chagall και επισκεφθείτε την εκκλησία του 12ου αιώνα (Collégiale de la Conversion-de-Saint-Paul), όπου φυλάσσεται ο πίνακας του Τιντορέτο, “η Αγία Αικατερίνη της Αλεξάνδρειας”. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

  • 3ηΜΕΡΑ
    Νίκαια – Κάννες – Νίκαια (Προαιρετική επίσκεψη στο Μόντε Κάρλο)

    Πρωινή αναχώρηση για τις κοσμοπολίτικες Κάννες. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στη λεωφόρο Κρουαζέτ – τόπος συνάντησης των πλουσίων όλου του κόσμου – να θαυμάσουμε τα πανάκριβα ξενοδοχεία και τα εντυπωσιακά “πλωτά παλάτια” στο λιμάνι των Καννών, αλλά και να φωτογραφηθούμε με φόντο το περίφημο κόκκινο χαλί που βρίσκεται στο “παλάτι”, που φιλοξενεί το διασημότερο φεστιβάλ κινηματογράφου του κόσμου. Για το βράδυ σας προτείνουμε να επισκεφθείτε (προαιρετικά) το Μόντε Κάρλο. Γνωρίστε μαζί μας το πιο διάσημο Καζίνο του κόσμου και δοκιμάστε την τύχη σας στις υπέρλαμπρες αίθουσες, που ολοκληρώθηκαν υπό την αρχιτεκτονική επίβλεψη του Καρόλου Γκαρνιέ. Αν πάλι δεν συμπαθείτε τα τυχερά παιχνίδια, απολαύστε το ποτό ή το δείπνο σας ακούγοντας ζωντανή μουσική στο μπαρ του Café de Paris. Δοκιμάστε Kir Royal στο “Le Bar Americain” στις σάλες του Hotel de Paris, παρέα με τους διάσημους θαμώνες του πριγκιπάτου και χορέψτε στους ρυθμούς του Buddha Bar και του Twiga. Επιστροφή μετά τα μεσάνυχτα στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

    4ηΜΕΡΑ
    Νίκαια – Μουσείο αρωμάτων Φραγκονάρ – Μονακό – Νίκαια

    Αναχώρηση για το μουσείο-εργαστήριο αρωμάτων Φραγκονάρ (Fragonard). Μυηθείτε στα μυστικά της αρωματοποιίας και εμπιστευθείτε την όσφρησή σας για τις αγορές σας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το δεύτερο μικρότερο κρατίδιο του πλανήτη, το πριγκιπάτο του Μονακό. Θα ανέβουμε στον βράχο, στον οποίο δεσπόζει το ωκεανογραφικό μουσείο που εμπλουτίστηκε από τη συλλογή του εξερευνητή των θαλασσών Ζακ Ιβ Κουστό, τα διαμερίσματα των Πριγκιπισσών και τους εξωτικούς τους κήπους. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον νέο-ρομανικής αρχιτεκτονικής Καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου, όπου βρίσκονται οι τάφοι της μακροβιότερης μοναρχικής δυναστείας όλων των εποχών στον κόσμο, της οικογένειας Γκριμάλντι. Σε περίοπτη θέση βρίσκονται τα μνήματα της πριγκίπισσας Γκρέις και του συζύγου της πρίγκιπα Ρενιέ Γ’. Η βόλτα μας θα ολοκληρωθεί στο παλάτι – μείγμα διαφόρων ρυθμών αρχιτεκτονικής. Χρόνος ελεύθερος για αναμνηστικά και γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

  • 5ηΜΕΡΑ
    Νίκαια, Ελεύθερη μέρα (Προαιρετική εκδρομή: Αιξ-Αν-Προβάνς – Μασσαλία)

    Ελεύθερη μέρα για να εξερευνήσετε τις ομορφιές της πόλης. Αν πάλι επιθυμείτε να εντρυφήσετε στην περιοχή της Προβηγκίας, ακολουθήστε την προαιρετική εκδρομή μας στην Αιξ αν Προβάνς και στη Μασσαλία. Πρώτος μας σταθμός είναι η “πόλη των νερών”, όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται η Αιξ, ίσως η πιο όμορφη πόλη της Γαλλίας. Θα περιπλανηθούμε στο ιστορικό της κέντρο, όπου θα δούμε έναν από τους παλαιότερους Καθεδρικούς ναούς της Γαλλίας, αφιερωμένος στον Σωτήρα, την πλατεία του Δημαρχείου με το πασίγνωστο ρολόι, την Κουρ Μιραμπό, τον πιο ανθοστόλιστο δρόμο της πόλης, καθώς και πολυάριθμα ιδιωτικά μέγαρα, που κατασκευάστηκαν από τον 13ο έως και τον 16ο αιώνα. Ελεύθερος χρόνος στις υπαίθριες αγορές και τις εκλεπτυσμένες μπουτίκ της πόλης. Μην ξεχάσετε να απολαύσετε τον καφέ σας στο μπιστρό Les Deux Garcons, αγαπημένο στέκι του Πολ Σεζάν και άλλων ιμπρεσιονιστών ζωγράφων. Πριν το μεσημέρι θα αναχωρήσουμε για το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης, τη Μασσαλία. Εκεί θα δούμε τα δίδυμα κάστρα-φυλάκια του Αγίου Ιωάννη και του Αγίου Νικολάου, όπως και τη Νοτρ Νταμ ντε λα Γκαρντ, που βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο της πόλης με θέα το Σατό Ντ’ Ιφ, όπου φυλακίστηκε ο Κόμης Μόντεκρίστο, σύμφωνα με το μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά. Ελεύθερος χρόνος για μπουγιαμπέσα στο “Le Cirque”, το καλύτερο εστιατόριο του λιμανιού, αλλά και ψώνια στο πολυκατάστημα Galleries Lafayette. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

  • 6ηΜΕΡΑ
    Νίκαια – Σαν Τροπέ – Πορτ Γκριμώ – Νίκαια

    Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την εκδρομή μας στα μαργαριτάρια της Κυανής Ακτής. Αρχικά θα πάρουμε μια γεύση του ρυθμού της ζωής του jet set στο Σαν Τροπέ, καταφύγιο του Φρεντερίκο Μιστράλ, της Μπριζίτ Μπαρντώ και του Λουί Ντε Φινές. Κινηθείτε στα πολύβουα σοκάκια της πόλης με τις πανάκριβες μπουτίκ και τα αριστοκρατικά καφέ, όπως του Christian Dior, και βγάλτε φωτογραφίες στον παλιό πύργο του λιμανιού. Επόμενος μας σταθμός το Πορτ Γκριμώ (Port Grimaud), που θεωρείται, όχι άδικα, ως “η μικρή Βενετία” της Κυανής Ακτής. Ένας οικισμός με 2.500 κτίσματα πάνω στα κανάλια, που ξεκίνησε να αναπτύσσεται το 1962, περιμένει να σας δείξει τις ομορφιές του. Βαρκάδες, βόλτες και beach bars μας περιμένουν για τον ελεύθερο μας χρόνο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

  • 7ηΜΕΡΑ
    Νίκαια – Beau Lieu Sur Mer/Βίλλα “Κύριλλος” – Βιλφράνς – Νίκαια

    Πρωινή αναχώρηση για το χωριό Beau Lieu Sur Mer, όπου θα επισκεφθούμε τη βίλλα “Κύριλλος” (Villa Kerylos), που κατασκευάστηκε στην αρχή του 1900 από τον Γάλλο αρχαιολόγο Theodore Reinach και αποτελεί αντίγραφο μιας Αθηναϊκής έπαυλης των κλασικών χρόνων. Το μεσημέρι θα αναχωρήσουμε για την ελεύθερη από δασμούς πόλη, την αινιγματική Βιλφράνς, όπου θα περπατήσουμε στην τάφρο του κάστρου της, στην σκεπαστή οδό και στο λιμανάκι. Ελεύθερος χρόνος για κολύμπι και γεύμα στο Beluga με την υπέροχη θέα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

  • 8ηΜΕΡΑ
    Νίκαια – Αθήνα

    Χρόνος ελεύθερος μέχρι τη μεταφορά μας στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

    Τιμή κατ’ άτομο με πρωινό

    Περιλαμβάνονται
    Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΝΙΚΑΙΑ-ΑΘΗΝΑ με την AEGEAN AIRLINES
    Πέντε ή επτά διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο της επιλογής σας στη Νίκαια
    Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
    Σύγχρονο πούλμαν για τις μεταφορές, μετακινήσεις, επισκέψεις βάση προγράμματος
    Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
    Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
    Φ.Π.Α.
    Δεν περιλαμβάνονται
    Φόροι αεροδρομίου, επίναυλοι καυσίμων: 150 € περίπου
    Φόροι πόλεων

Back To Top