Skip to content

Δείτε όλες τις προτάσεις για την Ιταλία

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 25/05, 13/08, 28/09 2018

ΛΕΤΣΕ – ΚΑΛΗΜΕΡΑ – ΜΑΡΤΑΝΟ – ΚΟΡΙΛΙΑΝΟ – ΤΑΡΑΝΤΑΣ – ΟΤΡΑΝΤΟ – ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ

1η ΗΜΕΡΑ Αθήνα – Μπάρι – Λέτσε
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και και πτήση για το Μπάρι. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για το ΛΕΤΣΕ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
2η ΗΜΕΡΑ Λέτσε (περιήγηση πόλης) – Τάραντας – Λέτσε
Πρωινό και κατόπιν ακολουθεί περιήγηση της «Φλωρεντίας του Νότου», όπως καλείται η πόλη του Λέτσε, χάρη στην πλούσια μπαρόκ αρχιτεκτονική της. Μεταξύ άλλων θα δούμε το Καθεδρικό του Λέτσε, αφιερωμένο στην Παναγία της Αναλήψεως. Θα θαυμάσουμε το ονομαστό «barrocco leccese», επηρεασμένο από την ισπανική τεχνοτροπία της τέχνης αυτής, που αναδεικνύεται θεαματικά από την τοπική ασβεστολιθική πέτρα «leccese», την κεντρική πλατεία με το Ρωμαικό αμφιθέατρο του 1ου αιώνα μ.Χ, την στήλη-τμήμα της αρχαίας Αππίας Οδού που από την Ρώμη κατέληγε μέχρι το Μπρίντιζι, όπου επάνω έχει τοποθετηθεί το άγαλμα του προστάτη της πόλης Σάντ Ορόνζο, την εκκλησιά Σάντα Κρότσε (Τιμίου Σταυρού) με την εκπληκτική πρόσοψη, το Θρόνο του Κυβερνήτη της πόλης, κατασκευασμένο από ασβεστόλιθο, απ’όπου εκφώνιζε τους λόγους του, κ.α. Κατόπιν αναχώρηση για τον Τάραντα, αρχαία αποικία των Σπαρτιατών και η μοναδική τους στη «Μεγάλη Ελλάδα», όπου θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο και το πανέμορφο ιστορικό κέντρο της πόλεως και στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το βράδυ. Διανυκτέρευση.
3η ΗΜΕΡΑ Λέτσε – Ελληνόφωνα Χωριά Απουλίας – Οτράντο – Λέτσε
Πρωινό και αναχώρηση το πρωί από το Λέτσε για τα Ελληνόφωνα χωριά της Απουλίας, το Μαρτάνο, το Κοριλιάνο και το Καλημέρα όπου θα ακούσουμε από τους κατοίκους να μιλάνε το Ελληνικό ιδίωμα με Ιταλικές επιρροές. Η συνέχεια θα μας βρει στο Οτράντο, αρχαία ελληνική πόλη με την ονομασία Υδρούς, όπου θα φτάσουμε μέχρι το ακρωτήρι, στο στενότερο τμήμα του καναλιού του, σημείο που οι θάλασσες της Αδριατικής και του Ιονίου συναντώνται. Κατόπιν θα θαυμάσουμε τον μεσαιωνικό Καθεδρικό Ναό με το εκπληκτικό μωσαϊκό που απεικονίζει το «δένδρο της ζωής», και συμβολίζει τον τρόπο με τον οποίο ο άνθρωπος μπορεί να εξιλεωθεί από τις αμαρτίες του και να φτάσει στον παράδεισο. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.
4η ΗΜΕΡΑ Λέτσε – Αλμπερομπέλο – Μπάρι – Αθήνα
Πρωινό και αναχώρηση για το μοναδικής ομορφιάς χωριό ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ (στα ιταλικά σημαίνει «όμορφο δέντρο»), πόλη χαρακτηρισμένη ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco, όπου θα δούμε τα κτίσματα με τους ιδιόρρυθμους γκρίζους τρούλους, η ιστορία των οποίων ξεκινάει τον 15ο αιώνα, όταν το Βασίλειο της Νάπολη επέβαλε φορολογία σε κάθε νέο αστικό κέντρο που κατασκευαζόταν και κατ’ επέκταση σε κάθε νέο σπίτι. Ετσι οι φτωχοί αγρότες της περιοχής, προκειμένου να αποφύγουν τη φορολογία, δημιούργησαν πέτρινα, χαμηλά κτίρια χωρίς κονίαμα ώστε να είναι εύκολα κατεδαφίσιμα και να μη θεωρούνται κανονικά σπίτια αλλά «πρόχειρα» καταλύματα, με χαρακτηριστικό τους τις πέτρινες κονικές σκεπές. Κατόπιν αναχώρηση για το Μπάρι. Πρωτεύουσα της περιφέρειας της Απουλίας αποτελεί το δεύτερο πιο σημαντικό οικονομικό κέντρο της νότιας Ιταλίας μετά τη Νάπολη και είναι γνωστό ως λιμάνι και έδρα αρκετών πανεπιστημιακών σχολών, στις οποίες μεταξύ των ετών 1970 – 2005 φοιτούσε μεγάλος αριθμός Ελλήνων φοιτητών. Πρώτη μας επίσκεψη ο ορθόδοξος ναός του Αγίου Νικολάου, όπου φυλάσσονται τα οστά του Αγίου. Στην περιήγηση που θα ακολουθήσει θα θαυμάσουμε τα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης, τον Καθεδρικό του Μπάρι, το Θέατρο Πετρουτσέλι, μία από τις μεγαλοπρεπέστερες όπερες της Ιταλίας μετά τη Σκάλα του Μιλάνου και το Θέατρο Σαν Κάρλο στη Νάπολη, το Καστέλο Σβέβο (Σουηβικό Κάστρο) το οποίο σήμερα λειτουργεί ως πινακοθήκη της πόλης για διάφορες προσωρινές εκθέσεις, την Πινακοτέκα Προβιντσιάλε ντι Μπάρι (Επαρχιακή Πινακοθήκη του Μπάρι), το σημαντικότερο μουσείο ζωγραφικής στην Απουλία, και τη Ρωσική Εκκλησία στην περιοχή Καράσι που χτίστηκε στις αρχές του 20ού αιώνα, για να υποδεχθεί Ρώσους προσκυνητές, που έρχονταν στην πόλη για να επισκεφτούν την εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Μπάρι, πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

Τιμή κατ’ άτομο με πρωινό

Περιλαμβάνονται:

Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Μπάρι-Αθήνα με VOLOTEA AIRLINES
Μεταφορές με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα
3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στο Λέτσε με πρωινό (4ημερο & 5ήμερο πρόγραμμα)
1 διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4* στο Μπάρι με πρωινό (στο 5ημερο πρόγραμμα)
Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου
Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών

Δεν Περιλαμβάνονται:

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων 185€
Checkpoint 20€ ανά άτομο πληρωτέα τοπικά
Δημοτικό φόρο πόλης 2€ ανά άτομο/διανυκτέρευση πληρωτέα τοπικά
Εισιτήρια σε μουσεία και επισκεπτόμενους χώρους
Ό,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα του προγράμματος
Πληροφορίες
Το 5ήμερο πρόγραμμα εκτελείται με 1 διανυκτέρευση επιπλέον στο Μπάρι (4η ημέρα) και πρωινή πτήση επιστροφής την 5η ημέρα

Back To Top