Skip to content

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 14,30/07, 06,13/08/2019

Ζυρίχη – Βέρνη – Γκριγιέρ – Λωζάνη – Γενεύη – Μοντρέ – Κάστρο Σιγιόν – Βεβέ – Ιντερλάκεν – Λουκέρνη – Κονστάντς – Νησί Μαινάου – Ντονάουέσινγκεν – Λιντάου – Μέερσμπουργκ – Καταρράκτες Ρήνου – Στάιν αμ Ράι

1η μέρα: Αθήνα – Ζυρίχη – Βέρνη – Γκριγιέρ  – Λωζάνη

Πτήση για τη Ζυρίχη, σημείο εκκίνησης το οδοιπορικού μας στην πανέμορφη Ελβετία, τη χώρα που έχει ως εθνικό της ήρωα τον Ιωάννη Καποδίστρια! Συναρπαστική η σημερινή μας διαδρομή, καθώς το κάθε μέρος που επισκεπτόμαστε διαδέχεται και συναγωνίζεται σε ομορφιά το άλλο. Πρώτη μας στάση η διοικητική πρωτεύουσα Βέρνη, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Aare και περιτριγυρισμένη από τις Άλπεις. Ένα σκηνικό που μας μεταφέρει πίσω στον Μεσαίωνα, με τα καλοδιατηρημένα αρχοντικά, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βικεντίου και τον πύργο του ρολογιού, που αποτελεί και σήμα κατατεθέν της πόλης. Στη συνέχεια διασχίζοντας τα περίφημα Ελβετικά αγροκτήματα θα επισκεφθούμε το γραφικό χωριουδάκι Γκριγιέρ, διάσημο για τα τυριά του. Άφιξη αργά το απόγευμα στο επιλεγμένο ξενοδοχείο μας στη Λωζάνη.

2η μέρα: Γενεύη – Λωζάνη

Πρωινό και αναχωρούμε για ξενάγηση στη Γενεύη, που έχει χαρακτηριστεί ως το κέντρο της διεθνούς διπλωματίας. Ξεκινάμε από το θεαματικό σιντριβάνι Jet d’ Eau που πετά νερό σε ύψος 140 μέτρων. Το Δημαρχείο, η παλαιά πόλη με τον Καθεδρικό ναό, τα κτίρια της Ευρωπαϊκής έδρας των Ηνωμένων Εθνών, το σημείο στο οποίο άφησε την τελευταία της πνοή η Αυστριακή αυτοκράτειρα Σίσσυ και τα υπέροχα πάρκα θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον μας. Επιστροφή για την περιήγηση μας στη Λωζάνη, που αποτελεί την έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Ξεκινάμε με το ιστορικό κέντρο, όπου κυριαρχούν η κεντρική πλατεία Ντε λα Παλί και ο Καθεδρικός Ναός Νοτρ Νταμ, καθώς και τα γραφικά στενά σοκάκια του 18ου και 19ου αι. Χρόνος ελεύθερος στην πόλη και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας .

3η μέρα: Λωζάνη – Μοντρέ – Κάστρο Σιγιόν – Βεβέ – Ζυρίχη

Πρωινή αναχώρηση και κινούμενοι κατά μήκος της λίμνης θα φτάσουμε στην κωμόπολη Μοντρέ, διάσημη ως θέρετρο πλουσίων και αριστοκρατών των αρχών του 20ού αιώνα και γνωστή για το ομώνυμο μουσικό φεστιβάλ που διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι. Συνεχίζουμε με το κάστρο του Σιγιόν, που βρίσκεται στις όχθες της Λίμνης Λεμάν, στο Βεϊτό της Ελβετίας. Μακρόστενου σχήματος, το κάστρο έχει 110 μέτρα μήκος και 50 μέτρα πλάτος, με τον πύργο του να βρίσκεται σε ύψος 25 μέτρων πάνω από το έδαφος. Τελευταίος σταθμός μας το γραφικό Βεβέ, έδρα της διάσημης πολυεθνικής «Nestle». Πορεία για τη Ζυρίχη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα. Το βράδυ σας προτείνουμε μια βόλτα στην πόλη με το συνοδό μας. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Ζυρίχη – Ιντερλάκεν – Λουκέρνη

Μετά το πρωινό μας θα μεταφερθούμε οδικώς μέχρι το Ιντερλάκεν, την πόλη ανάμεσα σε δύο λίμνες. Βρίσκεται πραγματικά στο κέντρο της χώρας των Άλπεων και αποτελεί έναν από τους πιο «κλασικούς» τουριστικούς προορισμούς, όχι μόνο γιατί προσφέρει άμεση πρόσβαση στα περίφημα χιονοδρομικά κέντρα του Γιουνγκφράου, αλλά και γιατί μπορεί να γίνει αφετηρία για μια χορταστική περιήγηση στην Ελβετία. Χρόνος ελεύθερος για περιήγηση. Συνεχίζουμε για τη κουκλίστικη Λουκέρνη με την περίφημη σκεπαστή ξύλινη γέφυρα του 14ου αι., που η οροφή της απεικονίζει όλη την ιστορία της Ελβετίας. Οι ζωγραφιστές προσόψεις των σπιτιών και το απίστευτα όμορφο Αλπικό τοπίο που την περιβάλλει συνθέτουν αναμφισβήτητα ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη γνώριμη Ζυρίχη.

5η μέρα: Ζυρίχη – Κονστάντς – Νησί Μαινάου – Ντονάουέσινγκεν

Πρωινό και αναχωρούμε για την περιήγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της φημισμένης πόλης των τραπεζών. Ξεκινάμε με τη Γοτθική εκκλησία Φραουενμίνστερ, που είναι διακοσμημένη με θαυμάσια βιτρό του Μαρκ Σανγκάλ. Αμέσως μετά η παλιά ιστορική πόλη με τα στενά δρομάκια, η κεντρική οδός Μπανχοφστράσε με τα κτίρια που στεγάζουν τις μεγάλες τράπεζες, καθώς και τα πολυτελή μαγαζιά και κομψά καφέ και τέλος η πανέμορφη παραλίμνια περιοχή της πόλης θα συμπληρώσουν την περιήγησή μας. Επόμενος σταθμός μας η Κωνσταντία ή Κωνστάντς. Η Κωνσταντία βρίσκεται βρίσκεται στο δυτικό άκρο της ομώνυμης λίμνης. Ο ποταμός Ρήνος, που ξεκινά από στις Ελβετικές Άλπεις, περνά μέσα από τη λίμνη της Κωνσταντίας. H Παλαιά Πόλη (Altstadt) έχει πολλά παλιά κτίρια και σοκάκια. Στον ορίζοντα της πόλης δεσπόζουν ο μεγαλοπρεπής καθεδρικός ναός “Münster” (“Münster unserer Lieben Frau”), αλλά και αρκετές άλλες εκκλησίες και τρεις πύργοι που έχουν απομείνει από το τείχος της πόλης. Συνεχίζουμε για το νησί του Μαϊνάου (Mainau), το οποίο ανήκει στην πτέρυγα των Litzelstetten, ένα ξεχωριστό δήμο μέχρι την ενσωμάτωσή στην Κωνσταντία την 1η Δεκεμβρίου 1971. Ένας σουηδός πρίγκιπας έδωσε πνοή στο νησί Mainau και το μεταμόρφωσε σε ένα μεγάλο παραδεισένιο κήπο. Το πάθος του κόμη Lennart Bernadotte για το νησί στη Λίμνη Κωνστάντιας γεννήθηκε το 1932. Τη διαχείριση αυτού του κομψοτεχνήματος έχουν αναλάβει σήμερα τα παιδιά του κόμη. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στο Ντονάουέσινγκεν ή στην ευρύτερη περιοχή, τακτοποίηση στα δωμάτια και διανυκτέρευση.

6η μέρα: Λιντάου –  Μέερσμπουργκ

Πρωινό και αναχωρούμε οδικώς για μία από τις γραφικότερες λιμναίες χερσονήσους της Γερμανίας, το Βαυαρικό Λιντάου, που βρίσκεται σε υψόμετρο 400 μέτρων στις όχθες της λίμνης Μπόντενζεε (Bodensee) ή Κωνστάντζας (Κόνσταντς, Konstanz), την οποία η Γερμανία μοιράζεται με την Αυστρία και την Ελβετία. Θα περπατήσουμε στα σοκάκια της και θα έχουμε χρόνο ελεύθερο στη διάθεση μας. Συνεχίζουμε για το υπέροχο Μέερσμπουργκ, χτισμένο αμφιθεατρικά πάνω στη λίμνη με παλιά όμορφα σπίτια, δυο παλάτια, αμπελώνες, την ιδιαίτερη προκυμαία που συνδυάζει τη λίμνη στα πόδια μας κι απέναντι την οροσειρά τον Ελβετικών άλπεων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

7η μέρα: Καταρράκτες Ρήνου – Στάιν αμ Ράιν – Αθήνα

Το πρωί αναχωρούμε για την περιοχή Σαφχάουζεν. Εκεί βρίσκονται οι εντυπωσιακοί καταρράκτες που δημιουργεί ο ποταμός Ρήνος λίγο μετά την έξοδό του από τη Λίμνη Μπόγκεν. Στη συνέχεια, αφού διασχίσουμε τα νοητά σύνορα με τη Γερμανία, θα επισκεφθούμε το λιλιπούτειο μα συνάμα κουκλίστικο παραποτάμιο χωριό Στάιν αμ Ράιν. Στη συνέχεια μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης όπου θα πάρουμε τη πτήση της επιστροφής μας.

 

Κόστος κατ’ άτομο
Αναχωρήσεις Early Booking Δίκλινο Μονόκλινο Παιδί 
14, 30/07, 06, 13/08 745€ 795€ +195€ 645€

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με πτήσεις Αθήνα – Ζυρίχη – Αθήνα Swiss Airlines
  • 6 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* (2Λωζάνη, 2 Ζυρίχη, 2 Ντονάουέσινγκεν ή στην ευρύτερη περιοχή)
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Μεταφορές/ εκδρομές/ ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων 165€
  • Είσοδοι σε αξιοθέατα/μουσεία και επισκεπτόμενους χώρους
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο

 

Πτήσεις:

Από Προς Ώρα αναχώρησης Ώρα Άφιξης Αριθμός Πτήσης
Αθήνα Ζυρίχη 06.30 08.20 LX 1843
Ζυρίχη Αθήνα 21.10 00.45 LX 1842

 

Τα ξενοδοχεία μας ή παρόμοια:

Λωζάνη: Continental 4*/De La Paix 4*

Ζυρίχη: Sheraton Zurich 4*/Swissotel Zurich 4*

Ντονάουέσινγκεν: Wyndham Garden Donaueschingen 4* ή παρόμοιο στην ευρύτερη περιοχή της λίμνης Μπόντενζέε

Γενικές σημειώσεις:

  1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
  2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
  3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων .
  4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
  5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.

Δείτε όλες τις προτάσεις για Γαλλία & Ελβετία

Back To Top