Skip to content

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ    14, 25 /07/2019, 04, 15, 25/08/2019,  05/09/2019

ΡΩΜΗ, ΜΟΥΣΕΙΑ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ,  ΣΑΛΕΡΝΟ,  ΑΜΑΛΦΙ, ΠΟΖΙΤΑΝΟ, ΚΑΠΡΙ, ΝΑΠΟΛΗ, ΠΟΜΠΗΙΑ. 

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ ΡΩΜΗ  

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αιώνια πόλη,  πρωτεύουσα της Ιταλίας, τη Ρώμη. Με την άφιξη μας θα κάνουμε την ξενάγηση της πόλης και θα αρχίσει με το Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου, και την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Περνώντας από την Οδό των Αυτοκρατορικών Αγορών στην καρδιά της αρχαίας Ρώμης, θα φτάσουμε στον λόφο του Καπιτωλίου και στην Πιάτσα Βενέτσια με το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρα Εμμανουήλ Β΄, τον πρώτο βασιλιά της ενωμένης Ιταλίας, στο οποίο βρίσκεται και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στη φημισμένη Φοντάνα Ντι Τρέβι και τέλος στην πολύβουη Πιάτσα ντι Σπάνια.  Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα:  ΡΩΜΗ – ΜΟΥΣΕΙΑ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα θα επισκεφθούμε το ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού, για να ξεναγηθούμε στα περίφημα μουσεία του, με εκθέματα που περιλαμβάνουν διάσημα αγάλματα του αρχαίου κόσμου και της Αναγέννησης, όπως το σύμπλεγμα του Λαοκόοντα, τον Απόλλωνα του Μπελβεντέρε, έργα των Τζιότο, Ραφαήλ, Ντα Βίντσι, Καραβάτζιο κ.ά. Περνώντας από τους περίφημους Διαδρόμους των Κηροπηγίων, των Ταπισερί, των Γεωγραφικών Χαρτών και τις Αίθουσες με τις νωπογραφίες του Ραφαήλ, θα καταλήξουμε στην Καπέλα Σιστίνα με τη θρυλική οροφή ζωγραφισμένη από τον Μιχαήλ Άγγελο. Ακολούθως, θα περάσουμε στη μεγαλόπρεπη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, τη μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου, χτισμένη πάνω στον τάφο του Αποστόλου Πέτρου, όπου μεταξύ των άλλων θα δούμε την Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου και το κιβώριο που δεσπόζει πάνω από τον παπικό βωμό, έργο του Μπερνίνι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

Για την ξενάγηση στα Μουσεία Βατικανού θα πρέπει πριν την αναχώρηση σας να δηλώσετε συμμετοχή και να προπληρώσετε το κόστος εισόδου (28€ για  ενήλικες και 20€ για παιδιά μέχρι 18 ετών). Υποχρεωτική κράτηση και προπληρωμή εισόδου 10  μέρες πριν την επίσκεψη. Σε άλλη περίπτωση δεν υπάρχει δυνατότητα να εξασφαλίσουμε την είσοδός σας στα Μουσεία του Βατικανού. 

 

 3η μέρα: ΡΩΜΗ ΝΑΠΟΛΗ – ΠΟΜΠΗΙΑ – ΣΑΛΕΡΝΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Καμπανίας, τη Νάπολη, μια πόλη πολύβουη και γεμάτη αντιθέσεις. Άφιξη και πανοραμική περιήγηση. Θα δούμε στην παραλία το Καστέλλο ντελ Ουόβο, το Βασιλικό Παλάτι, τη Στοά του Ουμπέρτου και την παλαιότερη όπερα στην Ευρώπη: το Θέατρο Σαν Κάρλο. Στη συνέχεια αναχώρηση για τον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας, που θάφτηκε από τη λάβα και τη στάχτη του Βεζούβιου το 79 μ.Χ. Στην ξενάγηση που ακολουθεί θα δούμε μεταξύ άλλων την Πόρτα Μαρίνα, την αρχαία αγορά, το θέατρο, τους ναούς του Δία και του Απόλλωνα, τα λουτρά, τις πολυτελείς επαύλεις με τις περίφημες τοιχογραφίες (1ος αι. π.Χ.), που μας παρέχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα της ζωγραφικής του αρχαίου κόσμου. Νωρίς το απόγευμα μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή του Σαλέρνο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα:  ΣΑΛΕΡΝΟ  – ΣΟΡΕΝΤΟ  – ΠΟΖΙΤΑΝΟ – ΑΜΑΛΦΙ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για μια μαγευτική κρουαζιέρα στο Τυρρηνικό Πέλαγος. Πρώτη μας επίσκεψη το γραφικό Ποζιτάνο, ένας οικισμός-βεράντα στο απέραντο γαλάζιο, και χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στα στενά καλντερίμια του. Στη συνέχεια, αναχώρηση για το Αμάλφι, χτισμένο στον μυχό του ομώνυμου κόλπου στην Κοστιέρα Αμαλφιτάνα, μία από τις πλέον συγκλονιστικές ακτές της Ευρώπης. Στην περιπατητική μας περιήγηση θα δούμε τα αρχοντικά σπίτια, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ανδρέα με βυζαντινά, αραβικά και γοτθικά αρχιτεκτονικά στοιχεία. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

 5η μέρα: ΣΑΛΕΡΝΟ  – ΚΑΠΡΙ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Νωρίς το πρωί θα πάρουμε το ταχύπλοο για το μαγευτικό νησί Κάπρι, που με τις ρωμαϊκές επαύλεις, τα αγάλματα, τα λουτρά, τις εκκλησίες, τις κρεμαστές σκάλες που καταλήγουν στη θάλασσα μέσα σε μια οργιώδη και πολύχρωμη μεσογειακή βλάστηση, θυμίζει σκηνικό άλλης εποχής. Προτείνουμε επίσης και μια επίσκεψη στη Γαλάζια Σπηλιά. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο  και διανυκτέρευση.

 6η μέρα: ΣΑΛΕΡΝΟ – ΝΑΠΟΛΗ  – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και  μεταφορά στο αεροδρόμιο της Νάπολης για την πτήση της επιστροφής. Άφιξη στην Αθήνα νωρίς το μεσημέρι.                                             

                                                        

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο             625 €                                                                     

Τιμή σε μονόκλινο                            750 €                               

Παιδική τιμή (μέχρι 12 ετών)         575 €                               

Φόροι αεροδρομίων                        150  €                               

 Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης  Αθήνα – Ρώμη & Νάπολη  – Αθήνα με την Aegean Airlines.
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα  ξενοδοχεία 4* . Hotel American Palace, Park Hotel Salerno & Spa , ή παρόμοια.  
    Πρωινό και ένα γεύμα  καθημερινά (ημιδιατροφή).  
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Εισιτήριο κρουαζιέρας για το Ποζιτάνο – Αμάλφι
  • Εισιτήριο κρουαζιέρας για το  Κάπρι.
  • Τοπικοί  ξεναγοί στην  Πομπηία και στα Μουσεία Βατικανού.
  • Έμπειρος αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων 150€.
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Είσοδος στο Βατικανό –  υποχρεωτικά τα ακουστικά 
  • Checkpoint 20€
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων, το άτομο τη βραδιά ( 6€ Ρώμη).
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 Πτήσεις

Αναχώρηση :  A3 650     Αθήνα – Ρώμη                 08.25     09.55  

Επιστροφή   :  A3 681     Νάπολη    – Αθήνα         10.00      12.40  

 

Σημειώσεις:

  • Ξεναγήσεις και  εκδρομές ενδέχεται να  αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

Δείτε όλες τις προτάσεις για Ιταλία

Back To Top