Skip to content

Δείτε όλες τις προτάσεις για Ιταλία

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 22,29/12 & 2/01/18

ΡΩΜΗ-ΣΙΕΝΑ-ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ-ΠΙΖΑ-ΛΟΥΚΑ-ΚΑΣΤΕΛΙ ΡΟΜΑΝΙ

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΡΩΜΗ – ΣΙΕΝΑ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Ιταλίας την «Αιώνια Πόλη», τη Ρώμη. Άφιξη και αναχώρηση για τη Σιένα. Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη κεντρική πλατεία Πιάτσα ντελ Κάμπο, όπου δεσπόζει το μεσαιωνικό Δημαρχείο. Στην περιήγησή μας στα γραφικά καλντερίμια της πόλης, θα θαυμάσουμε τα μεσαιωνικά αρχοντικά, τις εκκλησιές και τον Καθεδρικό Ναό, αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου, ο οποίος θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα έργα τέχνης σε ολόκληρη την Ιταλία.
Αργά το απόγευμα μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην Φλωρεντία, τη γενέτειρα της ιταλικής Αναγέννησης, πόλη της τέχνης και της αισθητικής, που έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Χρόνος για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.
2η μέρα: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στην πρωινή πανοραμική ξενάγηση μας, θα δούμε την Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι με το Βαπτιστήριο του Αγίου Ιωάννη και τον αναγεννησιακό Καθεδρικό Ναό, τη Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι. Συνεχίζοντας, θα κατέβουμε ως την Πιάτσα ντε λα Σινιορία, που στολίζει το σιντριβάνι του Ποσειδώνα και αντίγραφο του αγάλματος του Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου. Εδώ βρίσκεται το Παλάτσο Βέκιο, που στεγάζει σήμερα το Δημαρχείο της πόλης, και η Λότζα με αγάλματα σπουδαίων Φλωρεντίνων γλυπτών. Συνεχίζουμε για την περίφημη Πινακοθήκη Ουφίτσι, (εξωτερική επίσκεψη) την ξακουστή και πολυφωτογραφημένη γέφυρα Πόντε Βέκιο με τα αμέτρητα κοσμηματοπωλεία, και την Πιάτσα Ρεπούμπλικα, μία από τις κεντρικότερες πλατείες της Φλωρεντίας, με τη χαρακτηριστική αψίδα Αρκόνε και τα ιστορικά καφέ Gilli και Paszkowski. Χρόνος ελεύθερος για επίσκεψη στην αγορά του Σαν Λορέντζο ή επίσκεψη στο Παλάτσο Πίττι, την πολυτελή κατοικία των Μεδίκων. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
3η μέρα: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – ΠΙΖΑ – ΛΟΥΚΑ – ΡΩΜΗ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την ιστορική πόλη της Πίζας με τα μεσαιωνικά τείχη και τον ξακουστό Κεκλιμένο Πύργο της, καμπαναριό του Καθεδρικού Ναού της πόλης, που βρίσκονται μέσα στο «Πεδίο των Θαυμάτων», μαζί με το Βαπτιστήριο και το μνημειακό κοιμητήριο Κάμπο Σάντο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη μεσαιωνική Λούκα, γενέτειρα του Τζιάκομο Πουτσίνι. Στην εντός των τειχών περιήγησή μας στο ιστορικό κέντρο, θα δούμε μεταξύ άλλων τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μαρτίνου, το θέατρο Τζίλιο, την Πιάτσα ντελ Μερκάτο και Ανφιτεάτρο. Αργά το απόγευμα άφιξη στη Ρώμη. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και Διανυκτέρευση.
4η μέρα: ΡΩΜΗ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η ξενάγησή μας στην «Αιώνια Πόλη» θ’ αρχίσει με το Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου, και την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Περνώντας από την Οδό των Αυτοκρατορικών Αγορών στην καρδιά της αρχαίας Ρώμης, θα φτάσουμε στον λόφο του Καπιτωλίου και στην Πιάτσα Βενέτσια με το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρα Εμμανουήλ Β΄, τον πρώτο βασιλιά της ενωμένης Ιταλίας, στο οποίο βρίσκεται και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στη φημισμένη Φοντάνα Ντι Τρέβι και τέλος στην πολύβουη Πιάτσα ντι Σπάνια.
Στη συνέχεια θα περάσουμε από το Βατικανό το μικρότερο κρατίδιο του κόσμου που βρίσκεται η Βασιλική του Αγίου Πέτρου, η μεγαλύτερη εκκλησία της χριστιανοσύνης. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.
5η μέρα: ΡΩΜΗ – ΚΑΣΤΕΛΙ ΡΟΜΑΝΙ – OUTLET – ΑΘΗΝΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Κασέλι Ρομάνι, με το θερινό κάστρο «Castel Gandolfo», που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την Ρώμης. Μια περιοχή εύφορη, ηφαιστειακή με πολλά μικρά γραφικά χωριουδάκια, όπου παράγεται κρασί, γνωστά ως Castelli Romani. Εδώ συναντούμε τις λίμνες, Νέμι και Αλμπάνι. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε σε ένα από τα μεγαλύτερα Outlet της Ρώμης για να κάνετε τις αγορές σας. Χρόνος ελεύθερος ως την ώρα που θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο της Ρώμης για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

Τιμή κατ’ άτομο με πρωινό

The table with ID 298 not exists.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Ρώμη – Αθήνα με την Aegean Airlines/ Aliatalia.
Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν  για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* ( Hotel Raffaello Firenze, Hotel Albani Rome).
Πρωινό μπουφέ καθημερινά .
Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
Τοπικός ξεναγός στην Φλωρεντία.
Έμπειρος αρχηγός – συνοδός .
Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
Φ.Π.Α.

Μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά
Μια βαλίτσα μέχρι 23 κιλά

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων 150€.
Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
Checkpoint 20€
Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων, το άτομο τη βραδιά ( 6€ Ρώμη, 4,5€ Φλωρεντία).
Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Back To Top