Skip to content

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 22,23,29,30/12

ΔΟΔΩΝΗ-ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΜΕΤΣΟΒΟ-ΠΑΠΙΓΚΟ-ΚΑΛΠΑΚΙ-ΚΟΝΙΤΣΑ-ΜΟΝΗ ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΗΣ-ΚΗΠΟΙ-ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ-ΦΑΡΑΓΓΙ ΒΙΚΟΥ-ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

ΜΕΡΑ 1 ΑΘΗΝΑ – ΔΩΔΩΝΗ – ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Ώρα αναχώρησης: 07:00 π.μ.
Πρωινό & αναχώρηση από Αθήνα. Μέσω της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου και της νέας Ιόνιας Οδού, φθάνουμε στην ιστορική περιοχή της Ελλάδας, γνωστή κυρίως από το αρχαίο θέατρο και το μαντείο του αρχαίου Ελληνικού κόσμου, τη Δωδώνη. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο GRAND SERAI 5* στα Γιάννενα. Δείπνο.

ΜΕΡΑ 2 ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ – ΜΕΤΣΟΒΟ
(δεν περιλαμβάνεται στο 4ήμερο πρόγραμμα)
Πρωινό και αναχώρηση για το χωριό Ελληνικό, όπου θα επισκεφθούμε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρου Παπαγιάννη». Έπειτα θα μεταβούμε στο πετρόχτιστο και γραφικό Μέτσοβο. Επίσκεψη στην Αγία Παρασκευή με τα μοναδικά ξυλόγλυπτα.

ΜΕΡΑ 3 ΠΑΠΙΓΚΟ – ΚΑΛΠΑΚΙ – ΚΟΝΙΤΣΑ – ΜΟΝΗ ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΗΣ
Πρωινό και αναχώρηση για το Καλπάκι (Πολεμικό Μουσείο). Συνεχίζουμε για το γραφικό Πάπιγκο, περνάμε από την Αρίστη και θαυμάζουμε το τοπίο του ποταμού Βοϊδομάτη. Το μεσημέρι θα μας βρει στην Κόνιτσα (χρόνος για φαγητό). Επόμενος σταθμός η Μονή Μολυβδοσκέπαστης, δίπλα στα Ελληνοαλβανικά σύνορα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο!

ΜΕΡΑ 4 ΚΗΠΟΙ – (ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΓΑΠΙΟΥ ΤΟΛΗ) – ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ – ΦΑΡΑΓΓΙ ΒΙΚΟΥ
Πρωινό και αναχώρηση για τα Ζαγοροχώρια και τα πέτρινα γεφύρια του Κόκκορη και του Καλόγηρου στους Κήπους. Επίσκεψη στο Μουσείο Αγάπιου Τόλη (εφόσον είναι ανοιχτό). Συνεχίζουμε για το Μονοδένδρι και το Φαράγγι του Βίκου, το βαθύτερο του κόσμου (Guinness 1997). Χρόνος για γεύμα και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

ΜΕΡΑ 5 ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ – ΝΗΣΑΚΙ – ΚΑΣΤΡΟ – ΑΘΗΝΑ
Πρωινό και επίσκεψη στο σπήλαιο Περάματος. Συνεχίζουμε για τα Ιωάννινα και τη Λίμνη Παμβώτιδα. Από το μώλο θα επιβιβασθούμε στο καραβάκι για το γραφικό νησάκι. Περίπατος και επίσκεψη στο σπίτι/μουσείο του Αλή Πασά. Επιστροφή στα Γιάννενα και προαιρετική επίσκεψη στο κάστρο, όπου θα θαυμάσετε το Σουφαρί Σεράι, το τζαμί Ασλάν-σήμερα Εθνογραφικό Μουσείο, τα μαγειρεία, το Βυζαντινό Μουσείο, αλλά και το νέο (2016) Μουσείο Αργυροτεχνίας (αν είναι ανοιχτό). Πορεία επιστροφής στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Τιμή κατ’ άτομο με ημιδιατροφή

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Μεταφορές, περιηγήσεις που αναφέρονται, με πολυτελές πούλμαν της εταιρείας Panolympia
Διαμονή στο ξενοδοχείο Grand Serai 5*
Ημιδιατροφή καθημερινά
Ρεβεγιόν στις 24 & 31/12 με μουσική στη θέση της ημιδιατροφής
Αρχηγός/συνοδός
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Τα γεύματα εκτός ξενοδοχείου
Η είσοδος στους επισκέψιμους χώρους
Το εισιτήριο για το νησάκι
Ό, τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα
Ο ειδικός φόρος διαμονής

Δείτε όλες τις προτάσεις για την Ήπειρο

Back To Top