Skip to content

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 27/6, 11, 18, 25/7, 1, 8, 15, 22, 29/8/2019

Εδιμβούργο, Γλασκώβη, Εθνικός Δρυμός Λοχ Λόμοντ και Τρόσακς, ΄Αβιεμορ, Ίνβερνες, Λοχ Νες (Κρουαζιέρα), Μπλαιρ Άθολ, Πίτλοχρι (Κάστρο Γκλάμις, Άγιος Ανδρέας)


ΜΕΡΑ
Αθήνα – Εδιμβούργο – Γλασκώβη
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με AEGEAN για Εδιμβούργο. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για την μεγαλύτερη πόλη της Σκωτίας, την Γλασκώβη, που εξελίσσεται με ιλιγγιώδη ρυθμό και αποτελεί ένα μοντέρνο, αστικό κέντρο με βικτωριανή αρχιτεκτονική κληρονομιά, στιλάτα μπαρ, κομψά εστιατόρια και πολλούς χώρους τέχνης και ψυχαγωγίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο RADISSON RED GLASGOW 4* (www.radissonred.com). Διανυκτέρευση.


ΜΕΡΑ
Γλασκώβη – Στέρλινγκ – Πάρκο Χέλιξ – Γλασκώβη, Ξενάγηση
Πρωινή αναχώρηση για την ιστορική πόλη του Στέρλινγκ, ένα από τα πιο στρατηγικά σημεία της Σκωτίας και γνωστή για την μεγάλη μάχη που έλαβε χώρα το 1297στην ομώνυμη γέφυρα. Επίσκεψη (προαιρετική είσοδος) στο κάστρο Στέρλινγκ, ένα από τα πιο διάσημα της Σκωτίας και η πάλαι ποτέ έδρα της βασιλικής οικογένειας των Στιούαρτ. Εδώ στέφθηκε η Μαρία Στιούαρτ βασίλισσα των Σκωτσέζων. Επόμενη στάση μας το πάρκο Χέλιξ (Helix), όπου θα θαυμάσουμε τα Κέλπις (Kelpies), δύο αγάλματα αλόγων ύψους 30 μέτρων – τα μεγαλύτερα γλυπτά με άλογα στον κόσμο. Επιστρέφουμε στην Γλασκώβη, όπου κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα δούμε την πλατεία Τζωρτζ με τα επιβλητικά Βικτωριανά κτίρια και το Δημαρχείο, θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό ναό, θα δούμε το Πανεπιστήμιο και τον ποταμό Κλάιντ. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στον πεζόδρομο του ιστορικού κέντρου της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.


ΜΕΡΑ
Γλασκώβη – Εθνικός Δρυμός Λοχ Λόμοντ και Τρόσακς – Φαράγγι Γκλένκοου – ΄Αβιεμορ
Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στην εντυπωσιακή άγρια φύση των Χάιλαντς. Θα αναχωρήσουμε για το Εθνικό Πάρκο Λοχ Λόμοντ και Τρόσακς, με αρκετές στάσεις για φωτογραφίες στο μαγευτικό αυτό τοπίο. Συνεχίζουμε με μια συγκλονιστική διαδρομή στην καρδιά των Χάιλαντς, περνώντας μέσα από το θεαματικό φαράγγι του Γκλένκοου, το ψαροχώρι Φορτ Γουίλιαμ (Fort William) στους πρόποδες του βουνού Μπεν Νέβις και τη λίμνη Λάγγαν, για να φθάσουμε στο Άβιεμορ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο MCDONALD AVIEMORE 4* (www.mcdonaldhotels.co.uk). Δείπνο. Διανυκτέρευση.


ΜΕΡΑ
Άβιεμορ – Λοχ Νες (Κρουαζιέρα) – Ίνβερνες – Άβιεμορ
Πρωινή αναχώρηση με προορισμό την γνωστή σε όλους μας λίμνη Νες (Λοχ Νες, Loch Ness), για να απολαύσουμε το μοναδικό τοπίο και εάν είμαστε τυχεροί, ίσως απαθανατίσουμε και το θρυλικό της τέρας, τη Νέσι. Προτείνουμε μια προαιρετική κρουαζιέρα στη λίμνη με επίσκεψη στα ερείπια του μεσαιωνικού κάστρου Ούρκαρτ (Urquhart), που υψώνεται επιβλητικό πάνω από τα νερά της – η όλη εμπειρία είναι σαν βγαλμένη από παραμύθι. Επόμενος σταθμός μας η πρωτεύουσα των Χάιλαντς, το Ίνβερνες, εμπορικό και διοικητικό κέντρο που μοιάζει περισσότερο κωμόπολη, παρά πόλη. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να πιούμε έναν καφέ στις όχθες του ποταμού Νες με θέα το επιβλητικό κάστρο. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.


ΜΕΡΑ
Άβιεμορ – Μπλαιρ Άθολ – Πίτλοχρι – Εδιμβούργο
Πρώτη στάση της σημερινής μας διαδρομής θα είναι σε ένα από τα πλέον αξιόλογα κάστρα της Σκωτίας, το περίφημο Κάστρο Μπλαιρ (Blair Atholl Castle). Εδώ θα πάρουμε μια γεύση από την αριστοκρατική ζωή των Χάιλαντερ των αρχών του 18ου αιώνα. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στο κάστρο και στους κήπους του. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε ένα παραδοσιακό αποστακτήριο παρασκευής ουίσκι. Προαιρετική ξενάγηση στον χώρο παρασκευής και δοκιμή single malt whiskey. Συνεχίζουμε για το πανέμορφο χωριό Πίτλοχρι με τα παραδοσιακά σπίτια. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στη γραφική αγορά του χωριού και αναχώρηση για την “Αθήνα του Βορρά” όπως αποκαλούν το Εδιμβούργο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο HOLIDAY INN EXPRESS WATERFRONT 3* (www.holidayinn.com) ή στο κεντρικό HILTON EDINBURGH CARLTON 4* (www.hilton.com). Αργά το απόγευμα θα ξεκινήσουμε με τον αρχηγό-συνοδό μας για μια βόλτα στο Βασιλικό Μίλι της παλιάς πόλης. Θα περιηγηθούμε στα μεσαιωνικά καλντερίμια και σίγουρα το βραδάκι θα απολαύσουμε ένα single malt ουίσκι σε μια από τις παραδοσιακές παμπ της Grassmarket με ζωντανή απαλή Σκωτσέζικη μουσική.


ΜΕΡΑ
Εδιμβούργο, Ξενάγηση με επίσκεψη στο Κάστρο του Εδιμβούργου
Πρωινή ξενάγηση στο Εδιμβούργο, ξεκινώντας από την νέα, γεωργιανού ρυθμού, πόλη. Θα δούμε πολλά όμορφα ιστορικά κτίρια, υπέροχες πλατείες, μεγάλους δρόμους με ημικυκλική διάταξη, που δεν έχουν χάσει τίποτα από την μεγαλοπρέπεια της εποχής τους. Στη συνέχεια, από την κορυφή του λόφου Κάλτον, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της πόλης. Επόμενη στάση μας το όμορφο παλάτι του Χόλιρουντ (Holyrood Palace), επίσημη κατοικία της βασίλισσας στη Σκωτία. Δια μέσου του Βασιλικού Μιλίου θα περάσουμε ανάμεσα από τα ψηλά, μεσαιωνικά σπίτια της παλιάς πόλης και θα επισκεφθούμε το παγκοσμίου φήμης Κάστρο του Εδιμβούργου (είσοδος-έξοδα ατομικά). Απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.


ΜΕΡΑ
Εδιμβούργο, Ελεύθερη μέρα
Ελεύθερη μέρα για βόλτες και επισκέψεις σε μουσεία και διάφορα αξιοθέατα της πόλης, όπως στην Εθνική Πινακοθήκη, στην Εθνική Πινακοθήκη Πορτραίτων, στο Ενικό Σκωτσέζικο Μουσείο, στην επίσημη Βασιλική κατοικία Holyrood Palace, στην Βασιλική Θαλαμηγό Royal Yacht Britannia, στον Βασιλικό Βοτανικό Κήπο κ.ά., αλλά και για αγορές Σκωτσέζικων μάλλινων προϊόντων, μοναδικών στο είδος τους, … φυσικά στο Βασιλικό Μίλι της παλιάς πόλης. Απόγευμα ελεύθερο. Το βράδυ μπορείτε προαιρετικά να συμμετάσχετε σε μία σκωτσέζικη βραδιά με γκάιντες, παραδοσιακούς χορούς και ενδυμασίες, τα περίφημα KILT. Διανυκτέρευση.


ΜΕΡΑ
Εδιμβούργο, Ελεύθερος χρόνος – Αθήνα Προαιρετική εκδρομή στην Ανατολική Σκωτία: Κάστρο Γκλάμις, Άγιος Ανδρέας
Ελεύθερος χρόνος για να συνεχίσετε τις βόλτες και τις επισκέψεις σε μουσεία και διάφορα αξιοθέατα της πόλης. Επίσης, σας προτείνουμε μια προαιρετική ημερήσια εκδρομή στην ανατολική Σκωτία. Θα επισκεφθούμε ένα από τα πιο αξιόλογα Κάστρα της χώρας, το περίφημο Κάστρο Γκλάμις (Glamis Castle), που αποτέλεσε το σκηνικό για τον “Μάκβεθ” του Σαίξπηρ και υπήρξε το σπίτι των παιδικών χρόνων της βασιλομήτορος Ελισάβετ. Επόμενη επίσκεψή μας θα είναι στην παλαιότερη πανεπιστημιούπολη της Σκωτίας και πρώην εκκλησιαστική πρωτεύουσα, τον Άγιο Ανδρέα. Θα περιηγηθούμε στους κεντρικούς δρόμους και στις πλακόστρωτες αλέες με τις αψιδωτές προσόψεις των σπιτιών και θα δούμε τα πανεπιστημιακά κτίρια και τις μεσαιωνικές εκκλησίες, που οδηγούν προς τον ερειπωμένο Καθεδρικό ναό του 12ου αιώνα. Το βράδυ μεταφορά στο αεροδρόμιο και απ΄ ευθείας πτήση για την Αθήνα.

Τιμή κατ’ άτομο

13,27/6   1.195€

11, 18, 25/7,  22, 29/8  1.295€

 1, 8, 15/8  1.395€

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων: € 175 με AEGEAN AIRLINES
Για όσους επιλέξουν το HILTON CARLTON 4* για τις 3 διανυκτερεύσεις τους στο Εδιμβούργο, η επιβάρυνση έχει ως εξής: Για τις αναχωρήσεις 11, 18, 25 Ιουλίου: 250 €/άτομο σε δίκλινο και 465 € σε μονόκλινο. Για τις αναχωρήσεις 1, 8, 15, 22, 29 Αυγούστου: 200 €/άτομο σε δίκλινο και 300 € σε μονόκλινο

Περιλαμβάνονται
Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ-ΑΘΗΝΑ με AEGEAN AIRLINES
Επτά διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3*, 4*
Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά και δύο δείπνα συνολικά
Είσοδος στο Κάστρο Μπλαιρ την 5η μέρα
Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων: € 175 με AEGEAN AIRLINES
Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα
Ποτά, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, καθώς και ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο κλπ.

Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι
Για την αναχώρηση 22/8 η διαμονή αντί για το Άβιεμορ θα γίνει στο Ινβερνές και δεν περιλαμβάνεται το δείπνο
Το ξενοδοχείο του Εδιμβούργου HOLIDAY INN EXPRESS WATERFRONT 3* απέχει 3,5 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης (περιοχή LEITH) και το HILTON EDINBURGH CARLTON 4* βρίσκεται στο κέντρο της παλιάς πόλης
Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας

Δείτε όλες τις προτάσεις για Βρετανία

Back To Top