Skip to content

Αναχωρήσεις:
Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή
από 16/6 έως 2/9 & 8, 22/09/2022

Περιήγηση πόλης-Επίσκεψη στο Βρετανικό Μουσείο- Γουίντσορ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1)Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με BRITISH AIRWAYS για Λονδίνο. Φθάνοντας, θα ξεκινήσουμε την γνωριμία μας με την Βρετανική πρωτεύουσα από το αριστοκρατικό προάστιο Σάουθ Κένσινγκτον, όπου θα θαυμάσουμε τα ογκώδη, επιβλητικά μουσεία Φυσικής Ιστορίας, Επιστημών, Βικτωρίας και Αλβέρτου, θα δούμε το μνημείο αφιερωμένο στον πρίγκιπα Αλβέρτο και το Ρόγιαλ Άλμπερτ Χολ. Στη συνέχεια θα περάσουμε από το Νάιτσμπριντζ με τα καλόγουστα πολυκαταστήματα Χάροντς και Χάρβεϊ Νίκολς. Διασχίζοντας την Park Lane, θα δούμε την Marble Arch και το αριστοκρατικό Mayfair. Συνεχίζουμε προς την επίσημη κατοικία της Βασιλικής οικογένειας – τα περίφημα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ – και περνάμε από το Ουέστμινστερ με την πλατεία Κοινοβουλίου, στην οποία δεσπόζουν τα αγάλματα Εθνικών Ηρώων, το άρρηκτα συνδεδεμένο με την βρετανική μοναρχία, την τέχνη και την ιστορία Αβαείο, το κτίριο του Κοινοβουλίου και το Μπιγκ Μπεν, το έμβλημα της πόλης. Τέλος, θα επισκεφθούμε ένα από τα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου, το Βρετανικό Μουσείο, το οποίο στεγάζει μια τεράστια συλλογή έργων τέχνης από κάθε γωνιά του πλανήτη, μεταξύ των οποίων και τα περίφημα Ελγίνεια Μάρμαρα – τα γλυπτά από τις μετώπες, τις ζωοφόρους και τα αετώματα του Παρθενώνα, μια από τις έξι Καρυάτιδες του Ερεχθείου, καθώς και άλλα αντικείμενα από διάφορα κτίρια της Αθηναϊκής Ακρόπολης (Ναό της Νίκης, Προπύλαια). Μεταφορά και τακτοποίηση σε ένα από τα κεντρικά ξενοδοχεία στο HOLIDAY INN REGENTS PARK 4*σε απόσταση περιπάτου από την Oxford Street ή στο CROWNE PLAZA KINGS CROSS 4* sup Διανυκτέρευση.

2)Για τη σημερινή ελεύθερη μέρα σας προτείνουμε να επισκεφθείτε ένα από τα δεκάδες πανέμορφα πάρκα του Λονδίνου, όπως τα Saint James Park, Kensington Gardens, Green Park, Hyde Park. Επίσης μπορείτε να λάβετε μέρος στις παρακάτω Προαιρετικές εξορμήσεις. 1. Μετάβαση στην αποβάθρα του Westminster και επιβίβαση σε πλοιάριο της CITY CRUISES για μια μοναδική Κρουαζιέρα στον ποταμό Τάμεση, με θέα τα πιο φημισμένα ορόσημα της πόλης. Άφιξη στο Γκρίνουιτς (Greenwich) και χρόνος ελεύθερος στην πανέμορφη αυτή ιστορική κωμόπολη. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το Εθνικό Ναυτικό Μουσείο, το CUTTY SARK (έξοδα ατομικά), το αστεροσκοπείο (έξοδα ατομικά) και το πανέμορφο ομώνυμο πάρκο. Για την επιστροφή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο εισιτήριο HOP ON – HOP OFF της CITY CRUISES. 2. Για το απόγευμα σας προτείνουμε μια προαιρετική περιήγηση διάρκειας 4 ωρών στο νυχτερινό Λονδίνο (έξοδα ατομικά). Θα περπατήσουμε στο κέντρο της νυχτερινής διασκέδασης της πόλης και θα δούμε το West End με τα υπέροχα musical, το Soho με τα σκοτεινά και ιδιαίτερα σοκάκια, την China Town, την Leicester Square, την πλατεία όπου λαμβάνουν χώρα οι πρεμιέρες Χολιγουντιανών υπερπαραγωγών κλπ. Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν για μια νυχτερινή περιήγηση κατά μήκος του Τάμεση με στάσεις για φωτογραφίες στα ωραιότερα ορόσημα της πόλης, όπως τα London Eye, Big Ben, Millennium Bridge, Saint Paul’s, More London Place, Tower Bridge, Shard. Επιστροφή στο ξενοδοχείο αργά το βράδυ. Διανυκτέρευση.

3)Ελεύθερη μέρα για περαιτέρω εξερεύνηση της πόλης. Επίσης, μπορείτε να συμμετάσχετε (έξοδα ατομικά) στην προαιρετική ολοήμερη εκδρομή μας στην επαρχία της Αγγλίας. Πρώτη μας επίσκεψη η περίφημη πανεπιστημιούπολη της Οξφόρδης, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε ένα μείγμα από μεσαιωνικά κτίρια, εκκλησιαστικούς οβελίσκους που υψώνονται πάνω από τα παμπάλαια κολέγια, περιποιημένα παρτέρια και κήπους, τετράγωνες αυλές με κιονοστοιχίες και αετώματα. Ελεύθερος χρόνος για βόλτες και αγορές. Επόμενη επίσκεψή μας, η κωμόπολη Στράτφορντ Απόν Έιβον (Stratford-upon-Avon), η γενέτειρα ενός από τους μεγαλύτερους θεατρικούς συγγραφείς και ποιητές του κόσμου, του Γουίλιαμ Σαίξπηρ (William Shakespeare). Προαιρετική επίσκεψη στο σπίτι όπου γεννήθηκε και έζησε ο “Βάρδος του Στράτφορντ” και ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό γεύμα και βόλτα στις όχθες του ποταμού Έιβον. Τελευταία μας στάση θα είναι στο εκπτωτικό χωριό Bicester Outlet Village, όπου θα έχουμε την ευκαιρία για αγορές από διάφορες μπουτίκ σε τιμές κόστους. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4)Ελεύθερη μέρα για βόλτες, αγορές και επισκέψεις σε μουσεία, πινακοθήκες κλπ. Για τις αγορές σας μπορείτε να ξεκινήσετε από την Όξφορντ Στριτ (Oxford Street), τον πιο εμπορικό δρόμο της Ευρώπης, την πανέμορφη Ρίτζεντ Στριτ (Regent Street), τα αμέτρητα καταστήματα με όλα τα brand names της Μποντ Στριτ (Bond Street) και την Κάρναμπι Στριτ (Carnaby Street), που είναι ο παράδεισος των fashionistas. Οι φίλοι της τέχνης και των επιστημών μπορούν να επιλέξουν ένα από τα δεκάδες μουσεία της πόλης, όπως το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας με τα 80.000.000 εκθέματα, το Μουσείο Βικτωρίας και Αλβέρτου, το μεγαλύτερο μουσείο διακοσμητικών τεχνών του κόσμου, το Αυτοκρατορικό Πολεμικό Μουσείο, την γκαλερί μοντέρνας τέχνης Τέιτ (Tate Gallery), καθώς και το περίφημο μουσείο των κέρινων ομοιωμάτων της Μαντάμ Τυσσό – το καλύτερο στο είδος του για να “γνωρίσετε από κοντά” μεγάλες προσωπικότητες της ιστορίας, της πολιτικής, της show biz και του αθλητισμού. Διανυκτέρευση.

5)Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την εκδρομή μας στο Γουίνσδορ, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το ομώνυμο κάστρο-κατοικία των βασιλέων της Αγγλίας από τον καιρό του Γουλιέλμου του Κατακτητή (προαιρετική είσοδος). Θα επισκεφθούμε τα επίσημα διαμερίσματα, το κουκλόσπιτο της βασίλισσας και το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Στη συνέχεια θα έχουμε χρόνο για να απολαύσουμε μια βόλτα στα γραφικά σοκάκια της πόλης. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση μας για την Αθήνα.

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΛΟΝΔΙΝΟ-ΑΘΗΝΑ με BRITISH AIRWAYS 

  • Τέσσερις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο της επιλογής σας   

  • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά 

  • Μεταφορές από το αεροδρόμιο του Λονδίνου στο ξενοδοχείο και αντίστροφα  

  • Περιήγηση στην πόλη του Λονδίνου και Επίσκεψη στο Βρετανικό Μουσείο

  • Εκδρομή στο Γουίνσδορ 

  • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας 

  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης 

  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, parking, ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια COVID για ταξιδιώτες έως 75 ετών: € 235

  • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα 

  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά 

  • Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

Σημειώσεις

Ταξιδιωτικά έγγραφα: Απαραίτητο διαβατήριο

Δείτε όλες τις προτάσεις για οργανωμένες εκδρομές στο εξωτερικό

Back To Top