Skip to content

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 24/9, 1, 8, 15/10 , 22, 29/10/22

ΤΙΡΑΝΑ – ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ – ΜΠΟΥΤΒΑ – ΚΟΤΟΡ – ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ/ΝΕΟΥΜ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΝΗΣΙ ΛΟΚΡΟΥΜ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ) – ΜΟΣΤΑΡ – ΣΠΛΙΤ – ΤΡΟΓΚΙΡ – ΖΑΝΤΑΡ – ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ – ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΣΠΗΛΑΙΑ ΠΟΣΤΟΪΝΑ – ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΚΡΑΓΚΟΥΓΕΒΑΤΣ Η ΝΙΣ

ΜΕΡΑ 1 ΑΘΗΝΑ – ΤΙΡΑΝΑ Η ΔΥΡΡΑΧΙΟ
Αναχώρηση νωρίς το πρωί για τα Τίρανα/Δυρράχιο. Άφιξη το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 2 ΤΙΡΑΝΑ – ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ – ΜΠΟΥΤΒΑ – ΚΟΤΟΡ – ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ/ΝΕΟΥΜ
Πρωινό και άμεση αναχώρηση. Στο ταξίδι μας προς το Μαυροβούνιο, θα περάσουμε από τον Άγιο Στέφανο και θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα στο Μπόκα Φιόρδ. Συνεχίζουμε με την Μπούτβα, με τη μοναδική αρχιτεκτονική, τα δύο χιλιάδων χρόνων στενά της δρομάκια και τα μικρά καταστήματα. Ακολουθεί το μοναδικό Μεσογειακό φιόρδ, στον κόλπο του Κότορ. Χρόνος ελεύθερος για να περιηγηθείτε στην παλιά πόλη, χτισμένη στους πρόποδες απότομων λόφων, περιτριγυρισμένη από τείχη 4,5χλμ. που χρονολογούνται από τον 15ο αιώνα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή του Τρέμπινιε ή Νέουμ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 3 ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΝΗΣΙ ΛΟΚΡΟΥΜ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)
Πρωινό και αναχώρηση για το «Μαργαριτάρι της Αδριατικής», το Ντουμπρόβνικ (UNESCO). Θα δούμε το Μητροπολιτικό Ναό του προστάτη της πόλης, Αγίου Βλασίου, με το μαρμάρινο οπλισμένο ιππότη στην πλατεία του, τη μεγάλη κρήνη του Ονοφρίου, το Φραγκισκανό Μοναστήρι με την εκκλησία του Σωτήρος και το παλαιότερο φαρμακείο της πόλης από την εποχή της δημοκρατίας της Ραγούζας. Συνεχίζουμε με τον Πύργο του Ρολογιού, τη μικρή κρήνη του Ονοφρίου και το Μέγαρο Σπόντζα. Χρόνος ελεύθερος και για όσους επιθυμούν προαιρετική επίσκεψη στο νησί Λόκρουμ και στον Εθνικό Δρυμό του. Θα περιηγηθούμε στο Βοτανικό κήπο του και θα ανέβουμε στο παλιό Γαλλικό φρούριο για να απολαύσουμε την πόλη και τα γύρω νησιά. Η λίμνη Mrtvo More (Νεκρά Θάλασσα), αποτελεί επίσης ένα μοναδικό αξιοθέατο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 4 ΜΟΣΤΑΡ – ΣΠΛΙΤ – ΤΡΟΓΚΙΡ
Πρωινό και αναχώρηση για το Μόσταρ στη Βοσνία Ερζεγοβίνη, δίπλα στις όχθες του ποταμού Νερέτβα. Συνεχίζουμε με το γραφικό Σπλιτ, ένα από τα πιο σημαντικά λιμάνια της Αδριατικής που το διάλεξε ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Διοκλητιανός για να χτίσει το παλάτι του. Ακολουθεί το μεσαιωνικό Τρογκίρ ή αλλιώς Τραγούριον. Θα περιηγηθούμε στη μικρή ρομαντική πόλη με τα πλακόστρωτα δρομάκια, τη μεσαιωνική της γοητεία και τα κτίρια. Δείπνο και διανυκτέρευση στην ευρύτερη περιοχή του Σπλιτ/Σίμπενικ.

ΜΕΡΑ 5 ΖΑΝΤΑΡ – ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ – ΖΑΓΚΡΕΜΠ
Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το Ζαντάρ. Με μεσογειακό κλίμα, ιστορικά μνημεία και μαγευτικές παραλίες, θυμίζει Ελληνικό νησί. Η παραλιακή πόλη της Κροατίας φιλοξενεί καλοδιατηρημένα μεσαιωνικά κτίρια με ενετικές και Ιταλικές επιρροές. Συνεχίζουμε για τις θαυμάσιες Λίμνες Πλίτβιτσε και τους καταρράκτες που τις ενώνουν. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το Ζάγκρεμπ, με τα καλοδιατηρημένα κτίρια του 19ου αιώνα. Θα περιηγηθούμε πεζή στη λεωφόρο Κυρίλλου και Μεθοδίου, στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, το Δημαρχείο, την άνω πόλη, τον Καθεδρικό Ναό, την Αρχιεπισκοπή κ.ά. Δείπνο, διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 6 ΣΠΗΛΑΙΑ ΠΟΣΤΟΪΝΑ – ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ – ΖΑΓΚΡΕΜΠ
Μετά το πρωινό αφήνουμε για λίγο την Κροατία για την «καταπράσινη» Σλοβενία και το Σπήλαια Ποστόινα. Θα διασχίσουμε με το ειδικό τρένο το σπήλαιο με τους υπέροχους σταλακτίτες, σε διάφορες αποχρώσεις και σχήματα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Λιουμπλιάνα, όπου θα περιηγηθούμε στο ιστορικό της κέντρο, ένα μείγμα από μπαρόκ, αναγεννησιακά, Αrt Nouveau κτίρια και το Μεσαιωνικό της κάστρο. Χρόνος ελεύθερος για αγορές και βόλτα. Επιστροφή στο Ζάγκρεμπ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 7 ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΚΡΑΓΚΟΥΓΕΒΑΤΣ Η ΝΙΣ
Πρωινό και αναχωρούμε για Σερβία. Άφιξη στο Βελιγράδι και σύντομη περιήγηση στην πόλη. Από τον κεντρικό και εμπορικό δρόμο Κνεζ Μιχαήλοβα θα οδηγηθούμε στο εντυπωσιακό Κάστρο Καλεμεγδάν, στη συμβολή των ποταμών Σάβα και Δούναβη, με εκπληκτική θέα. Θα δούμε τις εκκλησίες Ρούτζικα και Aγ. Παρασκευή, την πλατεία Δημοκρατίας, το Εθνικό Θέατρο, το αρχοντικό της Πριγκίπισσας Λιούμπικα και το Κοινοβούλιο. Συνεχίζουμε για Κραγκούγεβατς/Νις. Άφιξη αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 8 ΚΡΑΓΚΟΥΓΕΒΑΤΣ Η ΝΙΣ – ΑΘΗΝΑ
Πρόγευμα και αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ EARLY BOOKING 2ΚΛΙΝΟ 1ΚΛΙΝΟ ΠΑΙΔΙ
24/9, 1, 8, 15, 22, 29/10 8 495€ 515€ +175€ 445€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν της εταιρείας Panolympia
7 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* & 4* (1 Τίρανα, 2 Τρέμπινιε ή Νέουμ, 1 Σπλιτ/Σίμπενικ, 2 Ζάγκρεμπ, 1 Κραγκούγεβατς/Νις/Παρασίν)
Ημιδιατροφή καθημερινά
Εκδρομές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις βάσει προγράμματος
Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση με κάλυψη Covid-19 έως 75 ετών
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Εισιτήρια εισόδων (Λίμνες Πλίτβιτσε περίπου 39,50€, Σπήλαιο Ποστόινα περίπου 37,90€)
Ποτά κατά τη διάρκεια των γευμάτων
Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό

Δείτε όλες τις προτάσεις για οργανωμένες εκδρομές στο εξωτερικό

Back To Top