Skip to content

Αναχωρήσεις:
 4,10 & 18/08/2022

1Η ΗΜΕΡΑ: Αθήνα-Ντουμπρόβνικ-Κότορ- Μπούντβα-Ντουμπρόβνικ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, έλεγχος και αναχώρηση για Ντουμπρόβνικ. Μετά την άφιξη μας στο Ντουμπρόβνικ, αναχωρούμε για Μαυροβούνιο. Διασχίζοντας το νοτιότερο φιόρδ της Ευρώπης και βλέποντας την ομορφιά με την οποία προίκισε η φύση τη μικρή αυτή χώρα θα θαυμάσουμε το Πέραστ, μια βυζαντινή κληρονομιά, με έντονα τα σημάδια του Μεσαίωνα και τα δύο νησάκια που το περιβάλλουν.
Συνεχίζουμε για την καστροπολιτεία του Κότορ ένα μνημείο φυσικής ομορφιάς και πολιτισμού, μια πολύ παλιά πόλη καλά διατηρημένη – προστατευόμενη από την Unesco, με έντονη Βυζαντινή και βενετσιάνικη επιρροή. Βρίσκεται στο βαθύτερο σημείο, σε έναν από τους πιο όμορφους κόλπους των ακτών του Μαυροβουνίου στον οποίο ορισμένοι αποδίδουν την έννοια του μεγαλύτερου, νοτιότερου και ομορφότερου φιορδ της Αδριατικής.Θα δούμε τον Ρωμαϊκό Καθεδρικό ναό του Αγίου Τρύφωνος του 12ου αιώνα, την ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Λουκά και το επιβλητικό παλάτι του πρίγκιπα. Επισκεπτόμαστε το κοσμοπολίτικο θέρετρο της Μπούντβα, η οποία είναι μια από τις παλαιότερες ελληνικές αποικίες.Το απόγευμα παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής για Ντουμπρόβνικ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ: Ντουμπρόβνικ (Ξενάγηση πόλης)

Μετά το  πρωινό στο ξενοδοχείο  ξεκινάμε την ξενάγηση στο Ντουμπρόβνικ που έχει χαρακτηριστεί «το διαμάντι της Αδριατικής».  Επίσκεψη στην παλιά πόλη του Ντουμπρόβνικ, η οποία είναι περιτριγυρισμένη από τείχη του 10ου αιώνα, όπου θα περπατήσουμε στα σημεία που γυρίστηκαν σκηνές από το Game of Thrones. Στο ιστορικό κέντρο της πόλης, θα επισκεφτούμε το Φραγκισκάνικο Μοναστήρι, τον Καθεδρικό ναό των Ρέκτορς, το παλιό λιμάνι και την εκκλησία του Αγ. Βλάσιου, πολιούχου της πόλης Στο κέντρο και στην παλιά πόλη θα έχετε μετά την ξενάγηση ελεύθερο χρόνο να  απολαύσετε ένα καλό εστιατόριο η έναν καφέ.Προτείνουμε επίσης να ανεβείτε με το τελεφερίκ έως την κορυφή του Srdj (www.dubrovnikcablecar.com), από όπου μπορείτε να δείτε όλη την παλιά πόλη, την Αδριατική και τα νησιά της. H θέα είναι μαγευτική και -αν δεν φυσάει πολύ- θα απολαύσετε έναν ωραίο καφέ με το Ντουμπρόβνικ στα πόδια σας. Η διαδρομή είναι μικρή, αλλά αξίζει τον κόπο. Το όχημα κινείται υπερβολικά αργά και κοντά στο έδαφος, οπότε, ακόμα κι αν φοβάστε τα ύψη, το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα. Αργά το απόγευμα και αφού είχαμε αρκετό χρόνο στην φημισμένη αυτή πόλη επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο όπου μας περιμένει δείπνο και διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ: Ντουμπρόβνικ-Σπλιτ-Τρογκίρ

Πρωινό και αναχώρηση για το φημισμένο Σπλιτ.  Το Σπλιτ μπήκε δυναμικά στο προσκήνιο της ιστορίας τον 4ο αιώνα π.Χ., όταν ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Διοκλητιανός έφτιαξε εδώ ένα πελώριο παλάτι, για να περάσει άνετα και ωραία τα γεράματά του. Και μάλλον είχε ένστικτο, διότι αυτός ο σκληρός τύπος, που γεννήθηκε στη γειτονική Solona, είναι ο μόνος αυτοκράτορας που πέθανε από φυσικά αίτια ! Θα επισκεφθούμε επίσης τον Καθεδρικό Ναό, το γοτθικό Δημαρχείο και τον αναγεννησιακό πύργο του Ρολογιού. Θα έχουμε χρόνο στην πανέμορφη προκυμαία της πόλης, τη διάσημη Ρίβα για καφέ ή φαγητό. Το ταξίδι μας συνεχίζετε με προορισμό το μεσαιωνικό  Τρογκίρ. Πρόκειται για μια πόλη-νησί-μουσείο, άλλοτε ελληνική αποικία Τραγούριον, χαρακτηρισμένο από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Η πόλη είναι χτισμένη σε μια μικρή χερσόνησο που ενώνεται με τη στεριά με μια γεφυρούλα, περιβάλλεται από οχυρό που βέβαια δεν εμπόδισε τους Σαρακηνούς, τους Ενετούς, τον στρατό της Αυστρουγγαρίας και τους Γάλλους να επιβάλουν την κυριαρχία τους αφήνοντας το πολιτιστικό τους στίγμα. Στο λιθόστρωτο της πόλης απλώνονται­ υπέροχα παλάτια, αρχοντικά και εκκλησίες με κυρίαρχο τον πανέμορφο καθεδρικό ναό του Αγίου­ Λαυρεντίου με την απίστευτης ομορφιάς Πύλη Ράντοβαν. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ: Τρογκίρ-Ζαντάρ-Μπίογκραντ Να Μόρου

Πρωινό και αναχώρηση για το Ζαντάρ. Η πόλη του Ζαντάρ εκτείνεται σε μια υπέροχη περιοχή της Κροατίας, όπου η ακτή λούζεται σε ένα από τα πιο δραματικά ηλιοβασιλέματα του κόσμου. Αυτή η αρχαία πόλη της Αδριατικής με το πλούσιο παρελθόν, που απεικονίζεται στα ιστορικά ορόσημα και τα μνημεία της αγκαλιάζει εντυπωσιακά εθνικά πάρκα απίστευτης ομορφιάς, παραδεισένια νησιά και μοναδικά ιστορικά αξιοθέατα. Γνωρίστε την Παλιά Πόλη του Ζαντάρ και το διάσημο ιστορικό κέντρο με τα ρωμαϊκά ερείπια, την βενετσιάνικη αρχιτεκτονική, τις μεσαιωνικές εκκλησίες, τις  ζωντανές πλατείες με τα κοσμοπολίτικα καφέ και τα κορυφαία μουσεία. Ανεβείτε στο επιβλητικό καμπαναριό του Καθεδρικού Ναού για να απολαύσετε την καλύτερη θέα στην πόλη. Στον πεζόδρομο , θα έχετε μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσετε  τους μοναδικούς ήχους του Sea Organ το οποίο παράγει ήχους από τον κυματισμό της θάλασσας! Ο ιστορικός δρόμος Siroka οδηγεί στην Πλατεία του Λαού η οποία αποτελεί και τη ψυχή της πόλης. Επιστροφή στο Μπίογκραντ Να Μόρου, όπου θα περιηγηθούμε.Αυτή η πόλη ζει και αναπνέει κυριολεκτικά με τη θάλασσα.Θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για φαγητό, καφέ και ονειρικές βουτιές. Το Μπίογκραντ φημίζεται για την βραδινή ζωή του και τα κοκτέιλ τα οποία μπορείτε να απολαύσετε. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5Η ΗΜΕΡΑ: Τρογκίρ-Λίμνες Πλίτβιτσε-Ζάγκρεμπ

Πρωινό και αναχώρηση για τις φημισμένες λίμνες Πλίτβιτσε  (έξοδα ατομικά) που είναι στην κυριολεξία ένα θαύμα τις φύσης, ιδιαίτερα γνωστές για τους μικρούς και μεγάλους καταρράκτες, που δημιουργούν πέφτοντας 16 μεγάλες λίμνες και πολλές μικρότερες. Η πεζοπορική μας περιήγηση περιλαμβάνει βαρκάδα στην λίμνη με πλοιάριο και βόλτα στα μονοπάτια παίρνοντας μαζί μας τις ομορφότερες εικόνες της εκδρομής. Κατόπιν αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Κροατίας, το κοσμοπολίτικο Ζάγκρεμπ. Βρίσκεται στις παρυφές της Μεντβέντιτσα ως τις όχθες του Σάβα ποταμού. Θα περιηγηθούμε στα μοναδικά λιθόστρωτα στενά του 11ουαιώνα, στο κέντρο της Παλαιάς Πόλης όπου θα δούμε τον Ναό Του Αγίου Μάρκου, ναός γοτθικού ρυθμού με τα 12 αγάλματα των Αποστόλων και χιλιάδες χρωματιστά πλακίδια που δημιουργούν το εθνόσημο του Ζάγκρεμπ και του Βασίλειου της Κροατίας και της Δαλματίας στην στέγη. Περιβαλλόμενο από το Κοινοβούλιο, το δημαρχείο με την Πέτρινη Αψίδα, τον γοτθικού ρυθμού καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, τον Νεογοτθικό Καθεδρικό Ναό Της Παναγιάς και την αναγεννησιακή Αρχιεπισκοπή, την πλατεία Dolacό που σε καθημερινή βάση γίνεται η λαϊκή αγορά της πόλης, την πλατεία Kaptolό που θα επισκεφθούμε τον γοτθικό Καθεδρικό Ναό του Ζάγκρεμπ που εκτός από το πιο διάσημο κτίριο της πόλης είναι το πιο ψηλό σε όλη την Κροατία. Κατόπιν, αναχωρούμε για το ξενοδοχείο μας, στην ευρύτερη περιοχή, δείπνο και διανυκτέρευση.

6Η ΗΜΕΡΑ: Ζάγκρεμπ-Ποστόινα-Λιουμπλιάνα-Ζάγκρεμπ

Πρωινό και αναχώρηση για τα μεγαλοπρεπή σπήλαια Ποστόινα, που θεωρούνται τα δεύτερα σε μέγεθος σπήλαια της Ευρώπης. Με ειδικό τρενάκι διασχίζουμε ένα μεγάλο τμήμα του μεγάλου σπηλαίου, περίπου 3,2 χλμ και απολαμβάνουμε το μοναδικό φαντασμαγορικό εσωτερικό διάκοσμο, από σταλακτίτες και σταλαγμίτες διαφόρων σχημάτων και αποχρώσεων. Συνεχίζουμε για την Λιουμπλιάνα, την πανέμορφη αρχοντική και κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της Σλοβενίας, χτισμένη στους πρόποδες των Ιουλιανών Άλπεων. Θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο κτισμένο γύρω από το λόφο με το κάστρο με τα πλακόστρωτα γραφικά δρομάκια της παλιάς πόλης, θα δούμε τον ποταμό Λουμπλιάνιτσα με τις πολλές γέφυρες από τις οποίες ξεχωρίζουν η τριπλή γέφυρα Tromostovje και η γέφυρα Majski Most με τα τέσσερα αγάλματα του δράκου που είναι το έμβλημα της Λιουμπλιάνα, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου με τον πράσινο τρούλο τα δίδυμα καμπαναριά, την πλατεία Πρέσερν με την φημισμένη εκκλησία των Φραγκισκανών κ.α. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Ζάγκρεμπ, δείπνο και διανυκτέρευση.

7Η ΗΜΕΡΑ: Ζάγκρεμπ-Αθήνα

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος για μια τελευταία βόλτα στο ιστορικό κέντρο του Ζάγκρεμπ. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Ζάγκρεμπ για πτήση προς Αθήνα.

Αναχωρήσεις

4, 10 , 18 /8

EARLY BOOKING !!

(περιορισμένες θέσεις)

 
Τιμή κατά άτομο σε δίκλινο   799€ 859€
Τιμή κατά άτομο σε μονόκλινο 1.099€ 1.159€
3ο άτομο παιδί 2-12 ετών 595€ 655€
3ο άτομο 12+ ετών

 

695€ 755€

                                                        

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με την Aegean Airlines .

 Πτήσεις :

 04/8 Αθήνα – Ντουμπρόβνικ   08.30-09.00

 10/8 Ζάγκρεμπ -Αθήνα             15.30-18.20

 10/8 Αθήνα – Ζάγκρεμπ            13.45-14.45

 16/8 Ντουμπρόβνικ -Αθήνα     17.50-20.10

 18/8 Αθήνα – Ντουμπρόβνικ   08.30-09.00

 24/8 Ζάγκρεμπ -Αθήνα             15.30-18.20

  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές – μετακινήσεις , σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία όπως παρακάτω :

02 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο VILLAS PLAT 3* με ιδιωτική παραλία (περιοχή Μλίνι-Ντουμπρόβνικ)

02 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο HOTEL ROTONDO 4* (περιοχή Τρογκίρ)

02 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο HOTEL INTERNATIONAL 4* (Ζάγκρεμπ)

  • Πρωινό καθημερινά σε πλούσιο μπουφέ .
  • Δείπνο καθημερινά σε πλούσιο μπουφέ .
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρος Ελληνόφωνος συνοδός-ξεναγός
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.
  • Μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά
  • Μια βαλίτσα μέχρι 23 κιλά

 Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων , είσοδοι πόλεων , φόροι διαμονής ξενοδοχείων (195 €)
  • Είσοδοι σε μουσεία, σε αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται
  • Είσοδος στον εθνικό δρυμό Λίμνες Πλίτβιτσε ( 35 €)
  • Είσοδος στα σπήλαια Ποστόινα( 26 €)

 

 Σημείωση : Το πρόγραμμα στην αναχώρηση 10/8 , πραγματοποιείται αντίστροφα

Δείτε όλες τις προτάσεις για οργανωμένες εκδρομές στο εξωτερικό

Back To Top