Skip to content

Αναχωρήσεις: 23/12, 4/1

Τρίκαλα – “Μύλος των Ξωτικών” – Καρδίτσα – Λίμνη Πλαστήρα – Μετέωρα  – Μέτσοβο – Πόρτα Παναγιά – Ελάτη – Περτούλι. Διαμονή στο THESSALIKON GRAND HOTEL 5* Lux στην Καρδίτσα με μπουφέ πρόγευμα και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)

  • 1ηΜΕΡΑ
    Αθήνα – Τρίκαλα – “Μύλος των Ξωτικών” – Καρδίτσα

    Αναχώρηση από Αθήνα ώρα 7:00 με κατεύθυνση τα γιορτινά Τρίκαλα που και φέτος μας περιμένουν με πλήθος εκδηλώσεων. Στην πόλη θα επισκεφθούμε το τέμενος Οσμάν Σάχ ή Κουρσούμ τζαμί (Μολυβένιο τζαμί-16ος αι.) όπου συνήθως φιλοξενούνται διάφορες περιοδικές εκθέσεις.. θα θαυμάσουμε την πανέμορφη κεντρική γέφυρα κατασκευασμένη το 1886 και μέσω όμορφου ανηφορικού περίπατου στη Μεσαιωνική συνοικία Βαρούσι, θα φτάσουμε μέχρι το Φρούριο με το ρολόι (έμβλημα) της πόλης. Το καλύτερο το αφήνουμε πάντα για το τέλος και δεν είναι άλλο από το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο στην Ελλάδα, ο εκπληκτικός “Μύλος των Ξωτικών”  με παραμυθένιο εργοστάσιο του Αϊ Βασίλη, απίστευτα παιχνίδια, τρενάκι, παγοτσουλήθρα, bungee μεγάλη ρόδα κ.α.!!! Άφιξη και εγκατάσταση στο πολυτελές THESSALIKON GRAND HOTEL & SPA 5* Lux. λίγο έξω από την Καρδίτσα. Το βράδυ δείπνο.

    2ηΜΕΡΑ
    Λίμνη Πλαστήρα

    Μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε για την Λίμνη του Ταυρωπού ή Πλαστήρα, την υλοποίηση της ιδέας που συνέλαβε το 1935 ο Νικόλαος Πλαστήρας. Οι δαντελωτές δασοσκέπαστες όχθες, είναι η κατάληξη ποταμιών που ξεκινούν από τις βουνοκορφές και δημιουργούν γύρω τους ένα μαγικό κόσμο από ιτιές, πλατάνια, σκλήθρα κ.α. θα επισκεφθούμε την Σταυροπηγιακή Μονή της Παναγίας της Κορώνης (12ου αι.) Περνώντας από τα χωριά, μυρωδιές ξύλου που καίγεται στις σόμπες και απέραντη ομορφιά μας αφήνει έκθαμβους. Επιστροφή και ξεκούραση. Το βράδυ Εορταστικό δείπνο/Ρεβεγιόν με συνοδεία μουσικής, γλέντι και χορό!

  • 3ηΜΕΡΑ
    Πόρτα Παναγιά – Νερόμυλος, τοξωτό γεφύρι & καταρράκτης Παλαιοκαρυάς – Περτούλι – Ελάτη

    Χρόνια πολλά! Χαμόγελα, ευχές, γιορτινή διάθεση! Μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε για μία διαδρομή εξόχως εντυπωσιακή ταιριαστή με την ημέρα. Αρχίζουμε από τη Βυζαντινή εκκλησία Πόρτα Παναγιά του 12ου αιώνα λίγο μετά την Πύλη και τον νερόμυλο της Κάτω Παλαιοκαρυάς με τη ντριστέλα (ποταμίσιο πλυντήριο) και την μυλωνού που αλέθει με τον παραδοσιακό τρόπο μαύρο αλεύρι! Θα μαγευτούμε από την ομορφιά στο τοξωτό γεφύρι της Παλαιοκαρυάς με τον διπλό καταρράκτη. Ακολουθεί το Περτούλι (καιρού επιτρέποντος), ένα χωριό μέσα στα βουνά και τα έλατα, με μοναδική φύση σε υψόμετρο 1090 μ. Αργότερα η Ελάτη με τα εντυπωσιακά αρχοντικά και τους ξενώνες, τα παραδοσιακά μαγαζάκια με τα τοπικά προϊόντα της περιοχής και τα ταβερνάκια με σπεσιαλιτέ …το κυνήγι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση και δείπνο.

  • 4ηΜΕΡΑ
    Μέτσοβο

    Μπουφέ πρόγευμα και υπέροχη ταιριαστή με την ημέρα ολοήμερη εκδρομή στο γραφικό Μέτσοβο. Ξεκινώντας από την πλατεία με τον τεράστιο πλάτανο, θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, το μουσείο του Αβέρωφ – Τοσίτσα (έξοδα ατομικά). Επιβάλλεται η βόλτα στα μαγαζιά με τα ξυλόγλυπτα και τα υφαντά, τα τυριά και τα άλλα παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής και βέβαια μη παραλείψετε να δοκιμάσετε τις τοπικές σπεσιαλιτέ συνοδευόμενες από ντόπιο κρασί ή τσίπουρο. Επιστροφή και το βράδυ δείπνο.

  • 5ηΜΕΡΑ
    Μετέωρα – Αθήνα

    Πλούσιο πρόγευμα και ξεκινάμε για τα επιβλητικά Μετέωρα. Η ανάβαση στο Μεγάλο Μετέωρο και στη Μονή του Αγίου Στεφάνου ειδικά αυτές τις άγιες ημέρες προκαλεί δέος! Χρόνος για γεύμα και επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

    Τιμή κατ’ άτομο με ημιδιατροφή

    Συνοπτικό πρόγραμμα 3ήμερης εκδρομής Θεοφανείων:

    1η μέρα: Αθήνα – Μύλος Ξωτικών – Τέμενος Οσμάν
    2η μέρα: Πόρτα Παναγιά – Ελάτη – Περτούλι
    3η μέρα: Λίμνη Πλαστήρα – Αθήνα

    To 4ήμερο δεν περιλαμβάνει την 4η μέρα (Μέτσοβο).

    Περιλαμβάνονται
    Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
    Διαμονή στο THESSALIKON GRAND HOTEL 5* Lux κοντά στην Καρδίτσα
    Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
    Εορταστικά δείπνα/Ρεβεγιόν με συνοδεία μουσικής στις 24 & 31 Δεκ στη θέση του δείπνου της ημέρας
    Αρχηγός / Συνοδός
    Ασφάλεια αστκιής ευθύνης & ταξιδιωτικής στους εκδρομείς με πούλμαν έως 75 εώτν
    Φ.Π.Α.

    Στις αναγραφόμενες τιμές  δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής.  Η χρέωση είναι ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση

Δείτε όλες τις προτάσεις για τη Θεσσαλία

Back To Top