Skip to content

Δείτε όλες τις προτάσεις για την Ήπειρο & Θεσσαλία

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 23&30/12, 4/1,15/2,22/3

ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ-ΜΕΤΕΩΡΑ-ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ-ΜΕΤΣΟΒΟ-ΠΗΓΕΣ ΑΩΟΥ-ΒΟΒΟΥΣΑ-ΠΥΛΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ-ΕΛΑΤΗ-ΠΕΡΤΟΥΛΙ

1η Ημέρα: Αθήνα – Λίμνη Πλαστήρα – Καλαμπάκα
Αναχώρηση 07.30 από Αθήνα για την υπέροχη λίμνη Πλαστήρα. Θα περάσουμε τα χωριά Νεράιδα και Νιοχώρι για να φτάσουμε στο φράγμα και στην πλαζ του Λαμπερού, όπου εκεί θα γευτούμε τοπικές λιχουδιές και φρέσκιες ψητές πέστροφες. Θα συνεχίσουμε για την Καλαμπάκα με τα επιβλητικά Μετέωρα. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, δείπνο.

2η Ημέρα: Μετέωρα – Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μανιταριών
Πρόγευμα και επίσκεψη στους μοναστηριακούς βράχους των Μετεώρων. Ανάβαση στο Μεγάλο Μετέωρο και στη Μονή του Αγίου Στεφάνου. Θα συνεχίσουμε για το Μουσείο της Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μανιταριών που είναι ένα μοναδικό μουσείο στην Ελλάδα, σε ένα επιβλητικό κτίριο 1.100 τ.μ. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Μέτσοβο – Πηγές Αώου – Βοβούσα
Αμέσως μετά το πρωινό μας αναχωρούμε ίσως για τον πιο γραφικό οικισμό της Ελλάδας, το Μέτσοβο. Χτισμένο σε υψόμετρο 1.200 μ., πάνω στις πλαγιές της Πίνδου. Ένα μέρος για όλες τις εποχές του χρόνου. Θα δοκιμάσουμε τα φημισμένα τυριά και τα κρασιά της περιοχής και θα κάνουμε μια βόλτα στα μαγαζιά με τα παραδοσιακά προϊόντα. Η τεχνητή λίμνη των πηγών του Αώου σε υψόμετρο 1.300 μ. μας περιμένει να θαυμάσουμε το υπέροχο φυσικό περιβάλλον. H Bοβούσα, το βορειότερο και πιο απόμακρο από τα χωριά του Ανατολικού Ζαγορίου, μας καλωσορίζει μ’ ένα μεγάλο πέτρινο τοξωτό γεφύρι που στέκεται πάνω από τον ορμητικό Αώο από το 1748, συνδέοντας τις δύο συνοικίες εκατέρωθεν του ποταμού. Στέκει εκεί αιώνες τώρα, μακριά από τη βουή των διάσημων θερέτρων της Ηπείρου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Πύλη – Πόρτα Παναγιά – Ελάτη – Περτούλι – Αθήνα
Πρόγευμα με πλούσιο μπουφέ. Ξεκινάμε για την Πύλη Τρικάλων. Είναι η είσοδος του φαραγγιού που οδηγεί στα ορεινά χωριά της Πίνδου. Μέσα στο χωριό κυλάει ο ποταμός Πορταϊκός, ο οποίος στη συνέχεια χύνεται στον Πηνειό. Στην όχθη του ποταμού θα συναντήσουμε τη βυζαντινή εκκλησία Πόρτα Παναγιά. Συνεχίζοντας δίπλα στο ποτάμι θα φτάσουμε στην Ελάτη, από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς του Ν. Τρικάλων. Είναι χτισμένη σε υψόμετρο από 880 έως 950 μ. και φυσικά βρίσκεται μέσα στα… έλατα. Ακριβώς πάνω από το χωριό δεσπόζει το βουνό Κόζιακας, το οποίο έχει 1.900 μ. υψόμετρο. Το Περτούλι είναι ένα παραμυθένιο χωριό, χτισμένο και αυτό μέσα στα έλατα. Σιγά σιγά και γεμάτοι από υπέροχες εικόνες θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Τιμή κατ’ άτομο με ημιδιατροφή

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Μετακινήσεις/μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
Διαμονή στο Grand Meteora Hotel 4* Sup. στο Καστράκι Καλαμπάκας.
Πρωινό και βραδινό καθημερινά (ημιδιατροφή).
Έμπειρος αρχηγός/συνοδός.
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Η είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Back To Top