Skip to content

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 2021 ΙΟΥΛΙΟΣ : 23 & 31/7  ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ : 5, 11, 18 & 24/8

ΠΗΓΕΣ & ΕΚΒΟΛΕΣ ΑΧΕΡΟΝΤΑ – ΠΑΡΓΑ – ΛΕΥΚΑΔΑ – ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ

1η ημέρα: Αθήνα – Πηγές & Εκβολές Αχέροντα – Πάργα – Λευκάδα
Συγκέντρωση στο Σύνταγμα νωρίς το πρωί και αναχώρηση. Μικρές ενδιάμεσες στάσεις θα γίνουν για καφέ και ξεκούραση. Η πρώτη μας επίσκεψη θα είναι στις πηγές του Αχέροντα ποταμού. Ο Αχέροντας έχει χαρακτηριστεί περιοχή ιδιαίτερου κάλλους. Τα Στενά, οι εκβολές του ποταμού αλλά και η ευρύτερη περιοχή ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Προστατευόμενων περιοχών Φύση 2000 (Natura 2000). Αφού απολαύσουμε το μοναδικό τοπίο συνεχίζουμε για την πλέον “πολύχρωμη” πόλη της Ηπείρου, την Πάργα. Επίσκεψη στον μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου και στο μουσείο όπου φυλάσσονται τα “ιερά κειμήλια” της πόλης. Μία βόλτα στο Ενετικό κάστρο θα μας δώσει την δυνατότητα να θαυμάσουμε από ψηλά το “νησί της Παναγιάς” και την καταπληκτική παραλία του Βάλτου. Τέλος αναχώρηση για την «μυθική Ιθάκη» κατά τον Όμηρο, την Λευκάδα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση.

2η ημέρα: Λευκάδα – Γύρος Νησιού (Μον. Φανερωμένης – Άγ. Νικήτας για μπάνιο– Κάθισμα – Βασιλική – Νυδρί)
Πρωινό και περιήγηση στο πανέμορφο νησί για να γνωρίσουμε τα μυστικά του μέσα από έναν πανοραμικό γύρο. Θα αρχίσουμε με περίπατο στην πόλη της Λευκάδας με την όμορφη αγορά και τον υπέροχο πεζόδρομο στο ιστορικό κέντρο. Θα θαυμάσουμε τη θέα από το μοναστήρι της Φανερωμένης όπου θα προσκυνήσουμε . Έπειτα διερχόμενοι από τον Αγ.Νικήτα ένα παραδοσιακό, παραθαλάσσιο ψαροχώρι που έχει μεταμορφωθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα παραθεριστικά κέντρα του νησιού, χρόνος ελεύθερος για μπάνιο και φαγητό . Έπειτα θα προχωρήσουμε προς το Κάθισμα (από ψηλά) με φόντο τα φανταστικά τυρκουάζ νερά. Συνεχίζουμε για Βασιλική και Νυδρί και χρόνος ελεύθερος . Αργότερα επιστροφή στο ξενοδοχείο και ξεκούραση.
3η ημέρα: Κρουαζιέρα Πόρτο Κατσίκι & Εγκρεμνοί – Φισκάρδο – Ιθάκη – Σπήλαιο Παπανικολή Μεγανήσι –Σκορπιός (προαιρετική / κόστος 25€ το άτομο)
Πρωινό και αναχωρούμε για το χωριό Νυδρί, από όπου θα έχουμε τη δυνατότητα για μια προαιρετική θαλάσσια διαδρομή στα καταγάλανα νερά του Ιονίου. Πρώτη στάση για μπάνιο στις ομορφότερες και πιο φημισμένες παραλίες του Ιονίου ΠΟΡΤΟ ΚΑΤΣΙΚΙ & ΕΓΚΡΕΜΝΟΙ. Επόμενη στάση το μαγευτικό ΦΙΣΚΑΡΔΟ, παραμονή και χρόνος ελεύθερος για καφέ και βόλτα. Μεσημεριανό μπάνιο στην παραλία Αφάλες στην ΙΘΑΚΗ. Αξέχαστη η εμπειρία που θα νιώσετε όταν το πλοίο μπαίνει μέσα στο ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΜΕΓΑΝΗΣΙ για φωτογραφίες. Ακολουθεί περιήγηση γύρω από τα τρία νησιά του Ωνάση με ξενάγηση και απογευματινό μπάνιο στον ΣΚΟΡΠΙΟ και ΜΑΔΟΥΡΗ το νησί του μεγάλου μας ποιητή Αριστοτέλη Βαλαωρίτη. Έπειτα επιστροφή στην Λευκάδα και στο ξενοδοχείο μας.
4η ημέρα: Λευκάδα – Ελεύθερη ημέρα για μπάνιο
Πρωινό και μετάβαση σε κάποια παραλία για μπάνιο. Επιστροφή και χρόνος ελεύθερος.
5η ημέρα: Λευκάδα – Ναύπακτος – Αθήνα
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την πόλη της Λευκάδας όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ και ψώνια. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Ναύπακτο μια πόλη γεμάτη ιστορία που ξέρει να κρατά το ενδιαφέρον του επισκέπτη της αμείωτο. Από τη ζωή στο γραφικό ενετικό λιμάνι μέχρι τα στενά σοκάκια… Θα χαιρετήσουμε τον Μιγκέλ Θερβάντες (συγγραφέα του Δον Κιχώτη) που το άγαλμα του στο λιμάνι μας θυμίζει ότι συμμετείχε στην περίφημη ομώνυμη ναυμαχία. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση και φαγητό και στην συνέχεια αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. Τέλος εκδρομής.

Τιμές κατ’ άτομο
Σε δίκλινο δωμάτιο 215 € 
Παιδί έως 12 ετών 75€
Μονόκλινο δωμάτιο 255€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις με πολυτελή πούλμαν όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
Τέσσερις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Ilios Club Hotel & Villas στο Γενί ή Nostos Hotel στο περιγιάλι .
Πρωινό καθημερινά
Έμπειρος αρχηγός συνοδός 
Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών
Φ.Π.Α.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Ότι ρητά αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό

Δείτε όλες τις προτάσεις για το Ιόνιο

Back To Top