Skip to content

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 27/10/2022

ΠΡΕΣΠΕΣ-ΝΥΜΦΑΙΟ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ

1η ημέρα: 27/10, Αθήνα | Σιάτιστα | Πτολεμαΐδα
Αναχώρηση από Αθήνα με προορισμό τη Σιάτιστα, μία πόλη διάσημη για το εμπόριο γουναρικών και εξίσου γνωστή για τα παραδοσιακά αρχοντικά της. Επίσκεψη σε ένα από τα θαυμάσια αρχοντικά. Συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο διαμονής μας, τακτοποίηση στα δωμάτια & ξεκούραση. Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: 28/10, Πρέσπες | Νυμφαίο
Πρόγευμα και αναχώρηση για τις Πρέσπες, τους πιο διάσημους, ίσως, υδροβιότοπους της Ελλάδας. Θα επισκεφθούμε τον Άγιο Γερμανό όπου θα ενημερωθούμε από εκπρόσωπο του κέντρου πληροφόρησης Πρεσπών για την σπάνια πανίδα που βρίσκει καταφύγιο στις λίμνες. Επόμενος σταθμός το νησάκι του Αγίου Αχίλλειου. Ακολουθεί επίσκεψη στο χωριό των Ψαράδων. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε ένα από τους πιο όμορφους παραδοσιακούς οικισμούς της χώρας μας, το Νυμφαίο. Το χωριό περικλείεται από δάσος οξιάς και διασχίζεται από λιθόστρωτα μονοπάτια και πετρόκτιστα σπίτια. Ελεύθερος χρόνος για περίπατο και φαγητό και για όσους θέλουν θα ακολουθήσει επίσκεψη στο καταφύγιο περίθαλψης και προστασίας της αρκούδας Αρκτούρος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: 29/10, Ολοήμερη εκδρομή στην Καστοριά (Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων | Δισπηλιό | Ενυδρείο | Σπηλιά Δράκου | Ι.Μ. Μαυριώτισσας)
Πρόγευμα και αναχώρηση για το μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων της Καστοριάς. Έπειτα θα επισκεφτούμε τον Αρχαιολογικό χώρο του Δισπηλιού και το Οικομουσείο, έναν λιμναίο οικισμό με ιστορία 7.000 ετών. Ακολουθεί επίσκεψη στο Ενυδρείο γλυκού νερού και στη συνέχεια, θα αναχωρήσουμε για τη Σπηλιά του Δράκου, ένα από τα πιο εντυπωσιακά σπήλαια της Ελλάδας όπου σύμφωνα με τον μύθο ήταν χρυσορυχείο και το φύλαγε άγρυπνα ένας δράκος. Έπειτα θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μαυριώτισσας. Αυτός ο Βυζαντινός θησαυρός είναι χτισμένος το 1082, περιτριγυρισμένος από αιωνόβια πλατάνια. Χρόνος για καφέ και περίπατο στην πόλη της Καστοριάς και επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

4η ημέρα: 30/10, Πτολεμαΐδα | Λουτρά Πόζαρ | Αθήνα
Πρωινό και σήμερα θα πραγματοποιήσουμε επίσκεψη, 13 χλμ. από την Αριδαία στα Λουτρά Πόζαρ, όπου σε υψόμετρο 390 μέτρων βρίσκονται οι ιαματικές πηγές λουτροθεραπείας και ποσιθεραπείας. Η καταπράσινη, μοναδική σε τελειότητα φύση διακόπτεται μόνο για να βραχεί από τα νερά των καταρρακτών και των ρυακιών. Στα Πόζαρ λειτουργούν ομαδικές πισίνες και 50 ακόμη ατομικοί λουτήρες. Επίσης υπάρχει μια εξωτερική πισίνα καθώς και πολλά καταστήματα για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών όπως εστιατόρια & αναψυκτήρια. Έπειτα, πορεία επιστροφής στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ, φαγητό και ξεκούραση. Άφιξη στην Αθήνα το βράδυ.

ΤΙΜΗ ΚΑΤ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ 215€ / 3ο ΑΤΟΜΟ ΕΝΗΛΙΚΑΣ 185€ / 3ο & 4ο ΠΑΙΔΙ ΕΩΣ 6 ΕΤΩΝ 100€ /  ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ 285€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Pantelidis 3* superior στην Πτολεμαΐδα
Πρωινό και δείπνο καθημερινά
Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο
Αρχηγός εκδρομής
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Φιλοδωρήματα
Είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους
Ο φόρος διαμονής αξίας 1,5€ το δωμάτιο ημερησίως
Φαγητά & ποτά εκτός της ημιδιατροφής
Ότι δεν αναφέρεται στο παραπάνω πρόγραμμα

Δείτε όλες τις προτάσεις για οργανωμένες εκδρομές

Back To Top