Skip to content

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 22/9/2021

ΜΕΤΣΟΒΟ – ΝΗΣΑΚΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ – ΦΑΡΑΓΓΙ ΒΙΚΟΥ – ΜΕΤΕΩΡΑ – ΤΡΙΚΑΛΑ

1η μέρα: Μέτσοβο – Ιωάννινα
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για το Μέτσοβο μέσω της κρεμαστής γέφυρας του Ρίου Αντιρρίου. Το μεσημέρι επισκεπτόμαστε το Μέτσοβο, μια ορεινή κωμόπολη της Πίνδου, κτισμένο πάνω στα ερείπια της αρχαίας πόλης Τύμφη. Το Μέτσοβο διαθέτει ένα πλήθος μονών και εκκλησιών, πολλά από αυτά αυθεντικά Βυζαντινά μνημεία τεραστίου κάλλους και σημασίας που αποτελούν στολίδι για την περιοχή. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό. Το απόγευμα αναχωρούμε για την πόλη των Ιωαννίνων, η πόλη των θρύλων και των παραδόσεων, κτισμένη στην όχθη της λίμνης Παμβώτιδας, σε υψόμετρο 480 μ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο – διανυκτέρευση.

2η μέρα: Σπήλαιο Περάματος – Nησάκι λίμνης Ιωαννίνων – Κάστρο
Μετά το πρωινό ακολουθεί επίσκεψη στο Σπήλαιο του Περάματος, (προαιρετική είσοδος) το οποίο συγκαταλέγεται στα καλύτερα σπήλαια παγκοσμίως, λόγω του μεγέθους και της μεγάλης ποικιλίας των 19 διαφορετικών ειδών σταλακτιτών και σταλαγμιτών που βρίσκονται στο εσωτερικό του. Αν και η συνολική έκταση του Σπηλαίου Περάματος καταλαμβάνει 14.800 τ.μ., η διαδρομή που επιτρέπεται στους επισκέπτες να ακολουθήσουν είναι περίπου 1.100 μέτρα, για λόγους ασφαλείας. Βέβαια, αυτό το χιλιόμετρο κρύβει μέσα του ‘θησαυρούς’ που δύσκολα θα βρείτε αλλού. Έπειτα από τον μώλο της λίμνης Παμβώτιδας, θα περάσουμε απέναντι με βαρκάκια (προαιρετική είσοδος) στο νησάκι όπου βρίσκεται το σπίτι/μουσείο του Αλή Πασά για να δούμε τον οντά με τις τρύπες των όπλων που σκότωσαν τον Αλή. Επιστροφή το μεσημέρι στην πόλη όπου θα επισκευθούμε το χώρο του κάστρου και θα θαυμάσουμε το Τζαμί Ασλάν, το Βυζαντινό μουσείο και την παλιά πόλη. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό στην πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο – διανυκτέρευση.

3η ημέρα : Μουσείο Βρέλλη – Ζαγοροχώρια
Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Μπιζάνι το μοναδικό στην Ελλάδα Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του φημισμένου Ηπειρώτη γλύπτη Παύλου Βρέλλη (προαιρετική είσοδος). Έπειτα θα επισκεφθούμε τα Ζαγοροχώρια, ένα δίκτυο από 46 χωριά σκορπισμένα που ξεπροβάλλουν ανάμεσα στα δασωμένα από πεύκα και έλατα βουνά της Πίνδου. Ακολουθεί επίσκεψη στο Μονοδένδρι. Εκεί θα δούμε την Μονή της Αγίας Παρασκευής οπού μας δίνεται η δυνατότητα σε κάποιο από τα μαγαζιά του χωριού να απολαύσουμε τις παραδοσιακές πίτες και τον καφέ μας. Θα θαυμάσουμε πανοραμικά το περίφημο φαράγγι του Βίκου αλλά και την κοιλάδα του ποταμού Βοϊδομάτη. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Δείπνο. Διανυκτέρευση

4η μέρα: Μετέωρα – Τρίκαλα – Αθήνα
Πρωινό και αναχώρηση για τα Μετέωρα τα οποία δεσπόζουν επιβλητικά στην Καλαμπάκα μεταξύ των βουνών Κόζιακα και Αντιχασίων. Τα Μετέωρα που έχουν χαρακτηριστεί το δεύτερο ‘Αγιον Όρος συνεχίζουν τη μοναστική παράδοση εδώ και έξι περίπου αιώνες. Θα έχουμε την δυνατότητα να επισκεφθούμε την μονή του Αγίου Στεφάνου και έπειτα να συνεχίσουμε για τα Τρίκαλα, την πόλη που χωρίζει στα δύο ο Ληθαίος ποταμός. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και φαγητό σε ένα από τα γραφικά ταβερνάκια. Στη συνέχεια παίρνουμε το δρόμο επιστροφής. Άφιξη αργά το απόγευμα στην Αθήνα.

Τιμές κατ’ άτομο
Σε δίκλινο δωμάτιο 250€
Παιδί 3 έως 17 ετών 145€ / 3ο άτομο άνω των 17 ετών 205€
Μονόκλινο δωμάτιο 340€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις με πολυτελή πούλμαν όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
Tρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο THE LAKE HOTEL 5*
Πρωινό και δείπνο καθημερινά σε μπουφέ εντός του ξενοδοχείου
Έμπειρος αρχηγός συνοδός του γραφείου μας
Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών
Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Ο φόρος διαμονής του άρθρου 53 Ν.4389/2018, ανά ημερήσια χρήση εκάστου δωματίου/σουίτας.
Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.

Δείτε όλες τις προτάσεις για οργανωμένες εκδρομές

Back To Top